Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά

2 Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας στον ατλαντικό μέχρι τη Χερσόνησο του Σινά και ανατολικά την Αραβική έρημο

3 Ο λαός δεν έχει εξαφανιστεί  Τα τελευταία χρόνια λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, οι Βεδουίνοι έχουν λιγοστέψει πολύ, αλλά όσοι έχουν μείνει έχουν κρατήσει τον Νομαδικό τρόπο ζωής. Για να ζουν εκτρέφουν καμήλες και πρόβατα, από τα οποία παίρνουν γάλα και μαλλί. Εκτός από την κτηνοτροφία ασχολούνται και με την γεωργία. Καλλιεργούν σιτηρά και λαχανικά.

4 Η καθημερινή τους ζωή  Για να ζουν εκτρέφουν καμήλες και πρόβατα, από τα οποία παίρνουν γάλα και μαλλί. Εκτός από την κτηνοτροφία ασχολούνται και με την γεωργία. Καλλιεργούν σιτηρά και λαχανικά.

5 Τα σπίτια τους  Οι βεδουίνοι ζουν κυρίως σε μικρές σκηνές με όλη τους την οικογένεια.Είναι φτιαγμένα από φοινικόκλαδα. Οι βεδουίνοι ζουν κυρίως σε μικρές σκηνές με όλη τους την οικογένεια.Είναι φτιαγμένα από φοινικόκλαδα.

6 Η θρησκεία που πιστεύουν  Οι Βεδουίνοι είναι Μουσουλμάνοι αλλά πολλές φορές στις διακινήσεις τους συναναστρέφονται και με χριστιανούς. Λέγετε ότι ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός έστειλε στρατιώτες για να φυλάξουν την Μονή των Βεδουίνων από εχθρούς.

7 Τι συνηθίζουνε να κάνουν

8 Ήθη και έθιμα Οι βεδουίνοι κάνουν πολλές εκδηλώσεις και μερικές από αυτές είναι: Εορτάζουν τον Προφήτη Μωυσή στην Αγία Κορυφή, τιμούν τον Προφήτη Ααρών, τη Θεοτόκο, τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Αικατερίνη Διατηρούν πολλά Χριστιανικά έθιμα στις εκδηλώσεις των τοπικών εορτών τους, στους γάμους ή τις κηδείες. Γνωστό είναι το έθιμό τους που λέγεται « ζουβάρα » σχετικό με την εκπλήρωση τάματος προς κάποιο Άγιο π.χ. την Αγία Αικατερίνη, τον Άγιο Γεώργιο ή τους Αγίους «Αρμπάιν» δηλαδή τους Αγίους Τεσσαράκοντα Συναίτιές Μάρτυρες στο ομώνυμο « Ουαντί Αρμπάιν ». Με καμηλοδρομίες ακόμα εορτάζουν τον Σεπτέμβριο τον Προφήτη Μωυσή και το Δεκέμβριο τη γέννηση του Χριστού. Συνηθίζουν να μετέχουν σε όλες τις εορτές της Μονής ανταλλάσσοντας επισκέψεις και ευχές, όπως εξ άλλου και οι Πατέρες της Μονής που τους επισκέπτονται αντιστοίχως στις δικές τους εορτές αλλά και σε όλες τις χαρές και τις λύπες. Οι γάμοι τους διαρκούν τρεις μέρες

9 Ενδυμασία Φοράνε χαλαρά, βαμβακερά ολόσωμα ρούχα σε ανοιχτά χρώματα Στο πάνω μέρος του κεφαλιού τους φοράνε μαντίλια για να προστατεύονται από τον ήλιο Στα πόδια τους φοράνε σανδάλια

10 Οι εντυπώσεις μου Η εντυπώσεις μου με αυτά που διάβασα είναι ότι αυτός ο λαός έχει μια τελείως διαφορετική κουλτούρα. Όμως υπάρχουν και πολλά όμοια μ΄εμας. Επίσης χρησιμοποιούν πολλά προϊόντα για το κέρδος τους αλλά και για την καθημερινότητα τους. Νομίζω ότι είναι άδικο οι γυναίκες να είναι στο σπίτι και να μην έχουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες.

11 Πηγές  http://www.slideboom.com/presentations/668462/%CE%91%CE%A5%CE%A4%C E%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99 http://www.slideboom.com/presentations/668462/%CE%91%CE%A5%CE%A4%C E%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3- %CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99  http://www.sinaimonastery.com/index.php?lid=20 http://www.sinaimonastery.com/index.php?lid=20  http://aktines.blogspot.co.uk/2009/12/blog-post_8928.html http://aktines.blogspot.co.uk/2009/12/blog-post_8928.html  http://www.slideshare.net/pitm1/ss-56159020 http://www.slideshare.net/pitm1/ss-56159020


Κατέβασμα ppt "Ασιατικοί Βεδουίνοι Γεωργία Θωμά. Πού ζει ο λαός  Οι Βεδουίνοι εντοπίζονται σε όλο το μήκος των εκτάσεων που καλύπτει η έρημος, από της ακτές της Σαχάρας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google