Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρακτική Άσκηση Φοιτήτρια: Αικατερίνη Ρεμπή ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Χρονικό διάστημα:01/04-31/05/12 Υπεύθυνος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρακτική Άσκηση Φοιτήτρια: Αικατερίνη Ρεμπή ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Χρονικό διάστημα:01/04-31/05/12 Υπεύθυνος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρακτική Άσκηση Φοιτήτρια: Αικατερίνη Ρεμπή ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Χρονικό διάστημα:01/04-31/05/12 Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης: Αλέξανδρος Κουτσούρης, Αν. Καθηγητής Υπεύθυνος Δημιουργίας Βάσης Δεδομένων: Σταύρος Ζωγραφάκης, Επ. Καθηγητής

2 Εισαγωγή στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου σε βάση δεδομένων του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης  Ονομασία (κωδικοποίηση) προϊόντων  (02) ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ  (02.2) ΓΑΛΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΙΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ  (02.21) ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ(ΑΝΘΟΓΑΛΑ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΚΤΛ  (02.22) ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ Ή ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΤΛ  (02.23) ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ Ή ΌΧΙ, Ή ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΤΛ  (02.24) ΟΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ  (02.3) ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΙΠΗ ΑΠΌ ΓΑΛΑ  (02.30) ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΛΙΠΑΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  (02.4) ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΗΓΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΥΡΙ  (02.41) ΤΥΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ Ή ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΚΆΘΕ ΤΥΠΟΥ  (02.42) ΤΥΡΙΑ ΛΙΩΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ Ή ΣΕ ΣΚΟΝΗ  (02.43) ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ  (02..49) ΑΛΛΑ ΤΥΡΙΑ, ΠΗΓΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΥΡΙ  (02.5) ΑΥΓΑ ΠΤΗΝΩΝ  (02.51) ΑΥΓΑ ΠΤΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ ΤΟΥΣ, ΝΩΠΑ, ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΑ Ή ΒΡΑΣΜΕΝΑ  (02.52) ΑΥΓΑ ΠΤΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ  (02.53) ΑΥΓΟΑΛΒΟΥΜΙΝΗ  Περίοδος Αναφοράς   Συχνότητα Στοιχείων  Ετήσια  Ανάλυση  5ψήφια  Πηγή στοιχείων  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) 26/9/20162

3 Περιγραφή αρχείου εισαγωγής στοιχείων εξωτερικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων Περιγραφή μεταβλητής Τύπος Αριθμός χαρακτήρων Decimals Επιτρεπόμενες τιμές Επεξήγηση - Ανάλυση επιτρεπόμενων τιμών Είδος εργασίας numeric101,2 1=Εισαγωγή στοιχείων* 2=Εξαγωγή στοιχείων Βαθμός ανάλυσης numeric101,2,3,4,5 1=Μονοψήφια 2=2ψήφια 3=3ψήφια 4=4ψήφια 5=5ψήφια* Flow numeric101,2 1=Εισαγωγές 2=Εξαγωγές Source numeric101,2,3,4,5,6 1=INTRASTAT* 2=EXTRASTAT 3=TTE 4=OECD 5=Eurostat 6=DIFF. freq numeric101,2,3 1=Ετήσια* 2=Τριμηνιαία 3=Μηνιαία Type numeric101,2,3 1=Τελικά* 2=Προσωρινά 3=Εκτιμήσεις 26/9/20163

4 Περιγραφή αρχείου εισαγωγής στοιχείων εξωτερικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων και τροφίμων Περιγραφή μεταβλητήςΤύπος Αριθμός χαρακτήρων Decimals Επιτρεπόμενες τιμές Επεξήγηση - Ανάλυση επιτρεπόμενων τιμών Year numeric Data range from numeric40 Data range to numeric40 ΚΩΔ. SITC string<=5 0,1,2,4 00,01,02,03, Βλέπε πίνακα 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ SITC string<=250 Βλέπε πίνακα 1 ΚΩΔ. ΧΩΡΑΣ string2 Μέχρι 2 χαρακτήρες Βλέπε πίνακα 2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΩΡΑΣ string<=20 Βλέπε πίνακα 2 ΑΞΙΑ ΣΕ € numericWidth 82 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ KGR numericWidth 82 ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. numericWidth 82 26/9/20164

5 Βήματα εργασίας: 26/9/ Παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου με θέμα το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης 2.Επιλογή προϊόντων και μέγεθος ανάλυσης στοιχείων για κάθε φοιτητή/τρια 3.Αποστολή ειδικού αιτήματος προς την Ελληνική Στατιστική Αρχή για την απόκτηση των στοιχείων 4.Αναμονή για την λήψη στοιχείων από ΕΛ.ΣΤΑΤ. 5.Χορήγηση των στατιστικών στοιχείων από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. 6.Στατιστική επεξεργασία των στοιχείων με σκοπό την ενοποίηση και εισαγωγή στη βάση δεδομένων 7.Έλεγχος στατιστικών στοιχείων και διορθώσεις λαθών 8.Κατασκευή πινάκων πολλαπλής εισόδου (με βάση τις χώρες, τα έτη, τα προϊόντα, το είδος των στοιχείων ε ισαγωγές/εξαγωγές, τις αξίες, τις ποσότητες) 9.Ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης

6 26/9/20166 Εισαγωγές (02) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ 548,267,127583,258,398595,051,194628,724,908618,603,565 Εξαγωγές (02) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ 126,044,296145,001,254166,999,686159,684,006179,092,103200,565,514 Ισοζύγιο (02) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ -422,222, ,257, ,051, ,040, ,511, ,057, (02) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ 681,623,315660,782,942777,724,466822,195,645738,028,240775,933,093811,807, (02) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ 210,565,857259,106,914275,838,590279,100,885302,800,063321,682, (02) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΠΟΥΛΙΩΝ -450,217, ,617, ,357, ,927, ,133, ,124,905


Κατέβασμα ppt "Πρακτική Άσκηση Φοιτήτρια: Αικατερίνη Ρεμπή ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Χρονικό διάστημα:01/04-31/05/12 Υπεύθυνος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google