Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2

2 Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή

3 1 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ηρωίδα του βιβλίου είναι η Κορντέσα. Μια μεσήλικη γυναίκα, χήρα και μητέρα δυο παιδιών. Ο Δημήτρης ο γιός της έχει ξενιτευτεί στην Ολλανδία όπου εκεί μένει μόνιμα με την οικογένεια του. Η κόρη της η Μαρία είναι παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και μένει με τη Κορντέσα σε μια Κωμόπολη.

4 2 Ο ΚΕΦAΛΑΙΟ Ο καιρός της Κορντέσας μοιράζεται στις δουλειές και στην ανατροφή των πολυαγαπημένων της εγγονιών. Βέβαια για συντροφιά έχει και τη μαύρη αγαπημένη της ποδιά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Βασικά έχει πιο πολύ αδυναμία στον μικρότερο εγγονή της, τον Ηλία, ο οποίος έχει το όνομα του άντρα της. Εντωμεταξύ η Μαρία δεν έχει την καλύτερη σχέση με τη μητέρα της, αντίθετα με τον γαμπρό της τον Θωμά με τον οποίο μοιράζονται τα πάντα.

5 3 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Όλα κυλούσαν ήρεμα στη ζωή της Κορντέσας. Ώσπου μια μέρα η Κορντέσα πήρε ένα μήνυμα από τον γιο της όπου της έγραφε ΜΑΝΑ ΕΛΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. Αυτό μόνο. Μα εκείνη δεν μπορούσε όσο και να ήθελε δεν μπορούσε να αφήσει τα εγγόνια της στην τύχη τους. Αλλά και πάλι μπας και τόσα χρόνια άκουσε κανένα ευχαριστώ; Όχι!!! και τότε γιατί να μείνει;

6 4 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η Κορντέσα μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να πάει. Εκείνη λοιπόν την ώρα πάει να το πει στη κόρη της μιας και τα παιδιά ήταν για ύπνο. Βρίσκει την κόρη της και τον γαμπρό της και λέει πως θα φύγει. Τότε η κόρη της έγινε έξαλλη και αντάλλαξαν βαριά λόγια. Έτσι πάνω στον καυγά ξεφεύγει του Θωμά που κρύβει η Κορντέσα τα λεφτά της.

7 5 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το άλλο πρωί η Κορντέσα πήγε να πάρει τα λεφτά από την κρυψώνα αλλά τι να δει η κρυψώνα ανοιχτή κι όλα τα λεφτά εξαφανισμένα τίποτα πουθενά λες κι άνοιξε η γη και τα κατάπιε. Αλλά όχι εκείνη ήξερε ποιος τα είχε πάρει η κόρη της για να την εμποδίσει να φύγει. Δεν μπορούσε να το πιστέψει η ίδια της η κόρη να την κλέβει, ήταν αδιανόητο.

8 6 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το απόγευμα που γύρισε και η κόρη της από τη δουλεία της είπε να της φέρει πίσω τα λεφτά προτού γυρίσει από την καθημερινή της επίσκεψη στην πόλη. Αυτά είπε μόνο η Κορντέσα και έκλεισε επιβλητικά την πόρτα πίσω της χωρίς να αφήσει την κόρη της να αρθρώσει μια κουβέντα.

9 7 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Λίγες ώρες μετά το μυστήριο λύνεται όταν τα χρήματα εμφανίζονται. Ο δράστης είναι ο μικρός Ηλίας που ακούγοντας τον καβγά θεώρησε ότι αν κρύψει τα χρήματα η γιαγιά του θα μείνει για πάντα κοντά του. Ανακουφισμένη η Κορντέσα ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι.

10 8 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Όμως τα νέα όπου φτάνουν ανατρέπουν τα πάντα. Ο γιος της σκοτώνεται σε ένα τροχαίο η Κορντέσα κάνει το μεγάλο ταξίδι για να αποχαιρετήσει για πάντα τον αδικοχαμένο γιο της. Γυρνώντας προσπαθεί να προσποιηθεί ότι η ζωή συνεχίζεται. Ήταν κρίμα.

11 ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

12 Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ1 Η Κορντέσα μια ηλικιωμένη πια γυναίκα μένει στο χωριό της και φροντίζει τα τρία της εγγόνια και την κόρη της. Η Κορντέσα είναι καλόκαρδη κι κανείς δεν έχει να πει κακιά κουβέντα για εκείνη.

13 Ο Η ΡΩΑΣ ΜΟΥ Ο ήρωας μου είναι άντρας και είναι ψηλός με ξανθά μαλλιά και περίπου 33 ετών. Είναι ευγενικός και του αρέσει να βοηθάει ανθρώπους.

14 Τ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΈΛΟΣ Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του γιού της η Κορντέσα εκεί που κάνει τον συνηθισμένο της περίπατο, ξαφνικά ακούει μια φωνή να φωνάζει βοήθεια. Η Κορντέσα τρέχει έντρομη να δει από πού ακούγεται η φωνή. Όταν φτάνει βλέπει ένα αγριογούρουνο το οποίο σφάδαζε από τους πόνους γιατί είχε πιαστεί σε μια παγίδα ενός κυνηγού. Η Κορντέσα μετά από πολύ προσπάθεια καταφέρνει και το ελευθερώνει.

15 ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ Μόλις λοιπόν το ελευθέρωσε το αγριογούρουνο γίνεται ένας ωραίος νεαρός. Η Κορντέσα είχε μείνει με το στόμα ανοικτό. Δεν ήξερε τι να πει. Τότε ο νεαρός της λέει είμαι μάγος και ένας κακός κυνηγός με αιχμαλώτισε και τώρα που εσύ με ελευθέρωσες μπορείς να κάνεις μια ευχή και εγώ θα την κάνω πραγματικότητα. Τότε η Κορντέσα χωρίς να πει άλλη κουβέντα του φωνάζει θέλω τον γιο μου πίσω. Έτσι και αυτός πραγματοποίησε την ευχή της.

16 ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Μου άρεσε περισσότερο όταν η Κορντέσα βρήκε τα λεφτά της και κατάλαβε πως η κόρη της δεν την είχε κλέψει.

17 Λ ΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Το βιβλίο όπου διάβασα ήταν από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και σίγουρα θα σας πρότεινα να το διαβάσετε κι εσείς.

18 ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ Η Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε 23 Μαΐου 1925 στην Αθήνα και πέθανε το 9 Ιουνίου 2012 87 ετών στην Αθήνα. Ήταν ηθοποιός σπουδαία συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων και παιδικής λογοτεχνίας όπου και έχει βραβευτεί.


Κατέβασμα ppt "ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google