Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ (2)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ (2)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ (2)

2 ΡΕΥΜΑΤΑ ΦΑΡΑΔΙΚΑ Είναι εναλλασσόμενα ρεύματα τα όποια χρησιμοποιούνται στην παθητική γυμναστική των μυών, όταν δεν μπορεί να γίνει η ενεργητική για ιατρικούς και άλλους λόγους. Οι μη υποκείμενες στη θέληση συσπάσεις των μυών αυξάνουν τη ροή του αίματος και της λέμφου με όλα τα ευεργετήματα που προκύπτουν από την αύξηση αυτή. Θα πρέπει, όμως, να επισημανθεί ότι το ποσό της ενέργειας που καταναλώνεται από τις συσπάσεις αυτές των μυών είναι ελάχιστο, αφού η ενέργεια προέρχεται από το μηχάνημα και όχι από το σώμα και επομένως θα πρέπει να αξιολογείται η αποτελεσματικότητά του στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

3 ΡΕΥΜΑΤΑ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ Είναι συνεχές ρεύμα και οι εφαρμογές του στο σώμα χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα για τη διάλυση του εγκλωβισμένου λίπους και των υγρών στους ιστούς με τη μέθοδο της ιοντοφόρησης. Κατ’ αυτήν με τη βοήθεια ρεύματος γίνεται διείσδυση ειδικών δραστικών προϊόντων για την κυτταρίτιδα και την παχυσαρκία με σκοπό τη διάσπαση το λίπους και την απομάκρυνση του και την κατ’ αυτό τον τρόπο βελτίωση της μεταβολικής λειτουργίας των ιστών.

4 ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ Ή ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ Είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο μέσης συχνότητας ρευμάτων, τα οποία έχουν διαφορετική συχνότητα, βρίσκονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο μέσα στο μηχάνημα και εισάγονται ξεχωριστά στην περιοχή εφαρμογής. Στο σημείο της διασταύρωσης τους προκαλείται ενδογενής ταλάντωση, που φθάνει βαθιά στου ς μύες προκαλώντας έντονη μυϊκή σύσπαση. Παράλληλα διεγείρουν τη ροή του αίματος και της λέμφου, προκαλούν ελαφρά αύξηση της θερμότητας της περιοχής εφαρμογής με στόχο τη βελτίωση του μεταβολισμού αυτής.

5 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΦΥΚΙΑ Εμφανίζονται με διαφορετικά χρώματα και διαφορετική περιεκτικότητα των ευεργετικών τους στοιχείων εξαιτίας της διαφορετικής έντασης του φωτός που δέχονται. Όλα όμως, μπλε, καφέ, πράσινα και κόκκινα περιέχουν περισσότερο ή λιγότερο μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες που διεγείρουν την αιματική κυκλοφορία, δραστηριοποιούν το μεταβολισμό και την ανανέωση των δερματικών κυττάρων με αποτέλεσμα: Ενυδατικά για την επιδερμίδα Αποιδηματικά και αποτοξινωτικά για τους ιστούς και Απισχναντικά για το λιπώδη ιστό. Τα φύκια εμφανίζονται με διαφορετικές μορφές και εφαρμογές, χρησιμοποιούνται δε ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περίπτωσης.

6 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣΚΕΣ ΑΡΓΥΛΟΥ Άργιλος προέρχεται από την αποσάθρωση των επιφανειακών πέτρινων στρωμάτων του φλοιού της γης. Εμφανίζεται σε δύο χρώματα (πράσινο και ροζ) τα οποία διακρίνονται μεταξύ τους, πέρα από το χρώμα, από την περιεκτικότητα τους στα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Και οι δύο τύποι διαθέτουν μεγάλη ικανότητα απορρόφησης που τους προσδίδει ιδιότητες αποτοξίνωσης, διήθησης και απίσχνανσης. Συνδυάζονται με επαλείψεις αιθέριων ελαίων στα προγράμματα αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας και του υπερβάλλοντος βάρους.

7 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ Η λάσπη – προϊόν απόλυτα ορυκτό – απαλλαγμένη από άχρηστες ουσίες, πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλλα συστατικά, προερχόμενη από τα ιζήματα του πυθμένα λιμνών, ποταμών και της Νεκράς θάλασσας χαρακτηρίζεται από ιδιότητες που την κάνουν να θεωρείται μια πολύ αποτελεσματική εφαρμογή για πολλές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και η απώλεια βάρους. Με τα λασπόλουτρα επιτυγχάνεται: Αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας και οξυγόνωση των ιστών Αύξηση του μεταβολισμού Απομάκρυνση οιδημάτων Αποβολή του άγχους και χαλάρωση

8 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Αποτελεί σύνολο περιποιήσεων που στηρίζονται στις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων που ανάλογα από ποιο φυτό ή μέρος του φυτού προέρχονται έχουν συσφικτικές, τονωτικές, διεγερτικές, αντισηπτικές και διουρητικές ιδιότητες. Επειδή οι ενώσεις που περιέχουν είναι μικρομοριακές, γι’ αυτό διαπερνούν εύκολα το δέρμα προσφέροντας τα ευεργετικά τους αποτελέσματα. Η αρωματοθεραπεία περιλαμβάνει πολλές εφαρμογές: Την μάλαξη με αιθέρια έλαια Το μπάνιο και τις εισπνοές Τη χρήση των αρωματικών βοτάνων στο φαγητό ή τσάι.

9 ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Ο όρος παραπέμπει στην Ελλάδα και μάλιστα στους Αρχαίους Έλληνες που πρώτοι τον διατύπωσαν. Όπως η ίδια η λέξη δηλώνει, η εφαρμογή αυτής της θεραπείας προϋποθέτει την ύπαρξη θάλασσας. Υπάρχουν πράγματι ειδικά κέντρα θαλασσοθεραπείας τα γνωστά SPA που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα και τα οποία προσφέρουν περιποιήσεις και θεραπείες που βασίζονται στις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του νερού της θάλασσας. Μπορεί να γίνεται η εφαρμογή της θαλασσοθεραπείας σε SPA μακριά από τη θάλασσα με τη χρήση νερού εμπλουτισμένου με όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο θαλασσινό νερό, δηλαδή, μικρομοριακά φύκια θάλασσας, μεταλλικά άλατα της Νεκράς θάλασσας και ηφαιστιογενή ιζήματα. Η περιποίηση αυτή, εξαιτίας των ίδιων με το θαλασσινό νερό στοιχείων που περιέχει, προσφέρει τα ίδια με αυτό ευεργετήματα, δηλαδή, διευκολύνει τη διείσδυση μετάλλων και ιχνοστοιχείων στο σώμα, διεγείρει την κυκλοφορία και το μεταβολισμό, βελτιώνει το μυϊκό τόνο συνεισφέροντας κατά ένα τρόπο στην απώλεια βάρους.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ (2)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google