Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ. 21106.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ. 21106."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ

2 Συγγραφή άρθρων  Αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο και συγγραφή άρθρων με επίκαιρο ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα:  Ταραμοσαλάτα και θρεπτική αξία: Ανάλυση σύστασης ταραμοσαλάτας, επιμέρους θρεπτικών συστατικών, θερμιδικού περιεχομένου. Ενσωμάτωση της στη διατροφή πέρα της νηστείας.

3 Συγγραφή άρθρων  Θαλασσινά, θρεπτική αξία και μύθος της χοληστερόλης. Ανάλυση θρεπτικών συστατικών 6 κοινών θαλασσινών με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στην Ελλάδα. Σύγκριση ποσοτήτων κορεσμένων, χοληστερόλης, πολυακόρεστων, νατρίου και πρωτεϊνης. Σύγκριση θαλασσινών vs κρεάτος αναφορικά με την περιεκτικότητα τους σε πρωτεϊνη Κατάρριψη μύθου διαιτητικής χοληστερόλης

4 Συγγραφή άρθρων  Πρωτεϊνικές ανάγκες ανά ηλικιακή ομάδα: Καταγραφή σημαντικότερων πηγών πρωτεϊνης. Ανάλυση επίσημων συστάσεων αναφορικά με την πρόσληψη πρωτείνες σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, και άτομα 3 ης ηλικίας Πρωτεϊνική πρόσληψη σε νηστεία/ χορτοφαγική δίαιτα: Διάφοροι τρόποι για πρόσληψη υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεϊνης μέσω μη ζωικών πηγών

5 Συγγραφή άρθρων  Υγρό πόσιμο κολλαγόνο και ευεργετικές επιδράσεις: Μύθος η πραγματικότητα Ορισμός κολλαγόνου Υγρό πόσιμο κολλαγόνο και βιοδιαθεσιμότητα Αναζήτηση βιβλιογραφίας αναφορικά με τις επιδράσεις σκευασμάτων υγρού πόσιμου κολλαγόνου. Καταγραφή αποτελεσμάτων διάφορων κλινικών δοκιμών σχετικά με τις επιδράσεις του πόσιμου κολλαγόνου στο δέρμα και την αντιμετώπιση συμπτωμάτων ρευματοειδής αρθρίτιδας

6 Συγγραφή άρθρων Καφές και λιπολυτική δράση  Πηγές καφεϊνης  Μεταβολικές επιδράσεις  Επιδράσεις στην απώλεια βάρους  Λιπολυτική ή όχι δράση

7 Ιστορικό  Συγγραφή ερωτήσεων και λήψη ιστορικού ( διατροφικό, ιατρικό, κοινωνικοοινομικό) αλλά και ανάκλησης 24ώρου.  Καταρτισμός διαιτολογίου με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν

8 Τροποποίηση Συμπεριφοράς  Ανάγνωση και ανάλυση φυλλαδίων που περιγράφουν τρόπους επίτευξης μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένη διατροφής. Πιο συγκεκριμένα:  Μείωση προσλαμβανόμενου λίπους, και ειδικά κορεσμένου και trans  Μείωση πρόσληψης αλατιού  Απώλεια ΣΒ  Άυξηση Φυσικής Δραστηριότητας

9 Τροποποίηση Συμπεριφοράς  Στοχοθεσία: Καθορισμός εβδομαδιαίων στόχων σε συνεργασία με τον ασθενή, και αξιολόγηση για την πραγματοποίηση τους. πχ  Διαχείριση συναισθηματικής κατανάλωσης φαγητού  Διαχείριση “sweet eateners”  Μείωση κατανάλωσης “fast food”  Αύξηση ΦΔ

10 Ανθρωπομετρία  Μέτρηση Σωματικού Βάρους  Μέτρηση Ύψους  Μέτρηση περιφερειών μέσης και ισχίων  Μέτρηση σύστασης σώματος με τη μέθοδο της Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης

11 Λειτουργία Διαιτολογικού Γραφείου  Εκπαίδευση πάνω στον τρόπο λειτουργίας ενός ιδιωτικού διαιτολογικού γραφείου  Αρχειοθέτηση  Πελατολόγιο  Καθορισμός επανελέγχων  Συνολική πορεία δίαιτας πελατών

12  Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση Πρακτικής στην Κοινότητα (B’ Εξάμηνο) Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο Α. Παπαλαζάρου Γκίκας Κωνσταντίνος Α.Μ. 21106."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google