Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PEER TRUST ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ιχνηλασιμότητα Φερεγγυότητας και Ανάπτυξη Εμπιστοσύνης σε Δίκτυα Ομότιμων Κόμβων (Reputation Tracking and.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PEER TRUST ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ιχνηλασιμότητα Φερεγγυότητας και Ανάπτυξη Εμπιστοσύνης σε Δίκτυα Ομότιμων Κόμβων (Reputation Tracking and."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PEER TRUST ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ιχνηλασιμότητα Φερεγγυότητας και Ανάπτυξη Εμπιστοσύνης σε Δίκτυα Ομότιμων Κόμβων (Reputation Tracking and Trust Building in P2P Networks) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Παρουσίαση του Προβλήματος της Φερεγγυότητας Μεταξύ Χρηστών Μέσα σε Δίκτυα Peer-To-Peer(P2P)

2 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Μελέτη της εργασίας «PeerTrust: Supporting Reputation-Based Trust for Peer-To-Peer Electronic Communities» των Li Xiong και Ling Liu, σχετικά με τη μέτρηση της εμπιστοσύνης ενός κόμβου Μελέτη γλώσσας XML Ανάπτυξη ενός πρωτοκόλλου σε XML για τη μετάδοση πληροφοριών φερεγγυότητας Ανάπτυξη ενός προγράμματος για την ετοιμασία και ανάγνωση μηνυμάτων του πρωτοκόλλου

3 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ; Το πρόβλημα της αξιοπιστίας έχει σοβαρές επιπτώσεις στις συναλλαγές μέσω δικτύου, οι οποίες αυξάνονται όσο μεγαλώνει αυτό. Η μέτρηση της εμπιστοσύνης είναι σημαντική γιατί ανοίγει τον δρόμο στις ασφαλείς δοσοληψίες, με βασικό αποτέλεσμα την αύξηση του ρυθμού τους και ταυτόχρονα της καλύτερης ποιότητας τους.

4 ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Υπολογισμός εμπιστοσύνης Input: u,v Output: T(u) for i=1 to N do S(v)i=S(v)i-1 + ΑνάκτησηΑνατροφοδότησης(v)i T(v)=S(v)/i ΥπολογισμόςΠαράγονταΜέσω(T(v))->P(v) end for for i=1 to N do S(u)i=S(u)i-1 + ΑνάκτησηΑνατροφοδότησης(u)i T(u)=(S(u)/i)*P(v) end for

5 ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ XML Οι χρήστες ενός ομότιμου δικτύου μεταξύ τους χρησιμοποιούν δύο ειδών μηνύματα, τύπου XML: Αιτήσεις (Request) ή Απαντήσεις (Reply) Τα Request τα στέλνει ο ενδιαφερόμενος χρήστης σε τρίτο, και περιέχει την ερώτηση περί εμπιστοσύνης για τους κόμβους που τον ενδιαφέρουν Τα Reply στέλνονται από τον ερωτηθέντα και περιέχουν την απάντηση στο Request που έλαβε

6 ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ REQUEST & REPLY REQUEST: b c a REPLY: b c d

7 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

8 ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜHΝYΜΑΤΟΣ

9 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ Η/Υ

10 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Λαμβάνεται μήνυμα Reply από τον χρήστη Y σχετικά για τον X Το σύστημα αποθηκεύει στην βάση δεδομένων τα στοιχεία του μηνύματος

11 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΥΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΗΜΑ 1 ΣΧΗΜΑ 2 ΣΧΗΜΑ 3 ΣΧΗΜΑ 4 P2P Δίκτυο με 3 Κόμβους

12 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ Εισαγωγή παραγόντων στη μέτρηση της τιμής εμπιστοσύνης. Προσθήκη περισσοτέρων δεδομένων στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται. Όπως κωδικός ασφαλείας (password). Αποθήκευση «ιστορικών» στοιχείων στην βάση δεδομένων κατά το πέρας μίας συναλλαγής.


Κατέβασμα ppt "ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PEER TRUST ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ιχνηλασιμότητα Φερεγγυότητας και Ανάπτυξη Εμπιστοσύνης σε Δίκτυα Ομότιμων Κόμβων (Reputation Tracking and."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google