Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

2 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΘΟΔΟΥ. ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ.

3 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΑΒΔΟΣ FRANKLIN – ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΛΩΒΟΣ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΔΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΠΡΟΕΚΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΌ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

4 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΡΑΒΔΟΣ FRANKLIN H ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ. ΓΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΥΨΟΣ, Η ΡΑΒΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΑΚΤΙΝΑ ΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΗΣ. ΑΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ.

5 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΡΑΒΔΟΣ FRANKLIN ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ

6 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΥΟ ΑΓΩΓΩΝ

7 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΑΚΤΙΝΑΣ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΦΑΙΡΑ ΠΕΡΝΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΓΕΙΩΜΈΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ.

8 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ Η ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ. ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ. ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

9 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΛΩΒΟΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΕΙΩΜΕΝΟΙ ΚΛΩΒΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΛΩΒΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΌΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΟΧΕΤΟΣ ΑΠΟ ΈΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΚΑΘΩΣ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΟΧΕΤΟΥ ΠΡΟΕΚΚΕΝΩΣΗΣ.

10 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΛΩΒΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ

11 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΌ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΌΛΑ ΤΑ ΚΕΡΑΥΝΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΠΟΛΎ ΚΟΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΆΛΛΟ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ Σ.Α.Π. ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΖΗΜΙΑ.

12 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΒΡΟΧΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΒΡΟΧΟΣ 20Χ20μ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ ΑΠΌ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΌ 4kA, ΕΝΏ ΕΝΑΣ ΒΡΟΧΟΣ 10Χ10μ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ ΑΠΌ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑ 1,8kA. ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.

13 ΣΤΑΘΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΡΟΧΟΥ (m) ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΣΦΑΙΡΑ (m) Ι5X520 ΙΙ10X1030 ΙΙΙ15X1545 ΙVΙV20X2060 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

14 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ: ΣΤΙΣ ΑΚΜΕΣ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ. ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΞΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ. ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΜΗΣ ΤΩΝ ΚΕΚΛΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ. ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΞΕΧΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΌ ΤΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.

15 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ a=1m, b=0,15m, c=1m, d= όσο πιο κοντά στην άκρη της σκεπής, e=0,2m.

16 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

17 ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΣΤΗ ΓΗ. ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ. Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10μ. H ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΓΙΑ ΨΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΝΑ 20μ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

18 ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΘΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΣΩΛΗΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΜΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΑΓΩΓΟ ΚΑΘΟΔΟΥ ΈΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΤΟΙΧΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΕΥΦΛΕΚΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΤΟΥ 0,1μ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ

19 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ g = 1m f = 0,3m

20 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ i = 0,3m j = 1,5m h = 0,05m k = 0,5m Υδρορροή Αγωγός Καθόδου

21 ΣΤΑΘΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ (m) Ι10 ΙΙ1010 ΙΙΙ15 ΙVΙV2020 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ

22 ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΡΟΧΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΙΝΘΗΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ

23 ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ: ΑΠΛΕΣ Ή ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΠΛΑ Η΄ ΣΕ ΠΛΕΓΜΑ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΕΙΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΌ 10Ω. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

24 ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΌ ΡΑΒΔΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΆΘΕ ΑΓΩΓΟΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ ΔΥΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΡΑΒΔΩΝ. ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΆΘΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 0,5μ ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1μ ΑΠΌ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΓΕΙΩΣΗ. ΕΊΝΑΙ Η ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ. ΈΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΊΝΑΙ Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ

25 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ. ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΛΚΟΣ. ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΡΩΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ. ΔEΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΩΣΗ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ Η΄ ΓΑΛΒΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΚΟΣ.

26 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΑΘΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΛΙΚΑ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (mm2) ΑΓΩΓΟΙ ΚΑΘΟΔΟΥ (mm2) ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΙΩΣΗΣ (mm2) I ΕΩΣ ΙV Cu 351650 Al 7025- Fe 50 80 ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

27 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

28


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ: ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google