Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΌΝΟΜΑ : Ελένη ΕΠΙΘΕΤΟ : Καρούσου ΤΜΗΜΑ :Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΌΝΟΜΑ : Ελένη ΕΠΙΘΕΤΟ : Καρούσου ΤΜΗΜΑ :Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΌΝΟΜΑ : Ελένη ΕΠΙΘΕΤΟ : Καρούσου ΤΜΗΜΑ :Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ :Μπιλάλης Δημήτρης

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το εργαστήριο Γεωργίας ανήκει στο ευρύτερο τμήμα της Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί μια από τις βασικές ειδικότητες του τμήματος που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε φοιτητής για την περαιτέρω κατάρτησή του. Για το λόγο αυτό υπάρχουν αρκετά μαθήματα κατά τη διάρκεια των εξάμηνων τόσο στο γενικό τμήμα όσο και στο βασικό κορμό.

3 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Η κατεύθυνση έχει πολλά αντικείμενα προς έρευνα και αυτά συνοψίζονται ως εξής : Καλλιέργεια Βιομηχανικών Φυτών Διαχείριση Βοσκών και Λειμώνων Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά Καλλιέργεια Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας Καλλιέργεια Σιτηρών Βιολογική Γεωργία Ζιζανιολογία

4 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Το ερευνητικό κομμάτι για καθένα από αυτούς τους τομείς μπορεί να είναι είτε βιβλιογραφικό είτε πειραματικό. Όταν ο ερευνητής-φοιτητής στοχεύει σε μια πειραματική μελέτη αυτή μπορεί να γίνει είτε στο εργαστήριο με τον εξοπλισμό του, είτε στον αγρό που ανήκει στο εργαστήριο Γεωργίας (υπαίθρια ) είτε στα δυο (2) θερμοκήπια που του ανήκουν.

5 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΟ

6 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΓΡΟΥ Κοινή συνιστώσα σε όλα τα ερευνητικά πειράματα του αγρού είναι η σύγκριση ποικιλιών ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αλλά και τις αποδόσεις τους κατόπιν εφαρμογής διαφορετικών επιπέδων άρδρευσης,λίπανσης, κατεργασίας κ.τ.λ. Στόχος αυτών των πειραμάτων είναι η σύνδεση των πειραμάτων με τη γεωργική πραξη.

7 ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΑΓΡΟΥ

8 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Στα εργαστηριακά πειράματα συνήθως γίνεται σύγκριση των χαρακτηριστικών των σπόρων (βλαστική και φυτρωτική ικανότητα) διαφόρων ποικιλιών, εδαφολογικές αναλύσεις για την εκτίμηση της καταλληλότητας της γεωργικής γης καθώς και εκχυλίσεις αιθέριων ελαίων από τα διάφορα Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά τα οποία καλλιεργούνται σε ειδικό μέρος του αγρού. Ωστόσο και για τα πειράματα του αγρού χρειάζεται ο εργαστηριακός εξοπλισμός για μετρήσεις υδατικού δυναμικού των φύλλων,μέτρηση ξηρών βαρών διαφόρων τμημάτων των φυτών,μετρήσεις φυλλικής επιφανειας κ.τ.λ.

9 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΌ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

10 ΣΎΝΟΨΗ Το εργαστήριο Γεωργίας είναι ένας τομέας που αξίζει να αναδεικτεί καθώς λόγω των παγκόσμιων οικονομικών προβλημάτων και του επισιτιστικού προβλήματος όλο και περισσότεροι νέοι γυρίζουν στους τόπους καταγωγής τους για να μπορούν να επιβιώσουν. Επομένως η τεχνογνωσία και η πείρα που αποκτά κάποιος είναι ικανή να δώσει νέες δυναμικές εναλλακτικές καλλιέργειες που θα τον εδραιώσουν στο χώρο της γεωργίας.

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ !!


Κατέβασμα ppt "«ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΌΝΟΜΑ : Ελένη ΕΠΙΘΕΤΟ : Καρούσου ΤΜΗΜΑ :Επιστήμη Φυτικής Παραγωγής ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google