Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 3 Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να μετρήσουμε την έκταση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στην τάξη ή στο σχολείο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 3 Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να μετρήσουμε την έκταση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στην τάξη ή στο σχολείο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 2

3 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 3 Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να μετρήσουμε την έκταση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στην τάξη ή στο σχολείο. Συμμετείχαν 94 μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Σαγεΐκων Αχαΐας και του 1 ου Εσπερινού Γυμνασίου Πατρών.

4 Στοιχεία της έρευνας 4 Το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε βασίστηκε στο πρωτότυπο Questionnaire for primary/older puplis (Elliott, M. (2011). The Essential Guide to tackling Bullying. p.197 – 199)). Είναι εύχρηστο, σύντομο και κατάλληλο για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

5 5 Μεταφράστηκε από τους εκπαιδευόμενους Κοζιώρη Βαρβάρα, Χρηστακούδη Χρήστο και τροποποιήθηκε – συμπληρώθηκε από την εκπαιδεύτρια Σωτηροπούλου Ιφιγένεια και τους εκπαιδευόμενους Μανωλόπουλο Παναγιώτη, Τέγα Χρήστο, Τελιτζίδη Σταύρο, οι οποίοι πραγματοποίησαν την έρευνα.

6 6 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 18/12/2015 και στις 11/01/2016 στα Εργαστήρια Πληροφορικής των σχολείων. Οι ερωτήσεις καταχωρίστηκαν στην εφαρμογή Google Forms, όπου και απαντήθηκαν. Εδώ παρουσιάζεται μέρος των απαντήσεων του ερωτηματολογίου, απ΄ όπου μπορούν να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα.

7 7

8 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 8

9 9

10 10

11 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό βίωσαν 11

12 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 12

13 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 13

14 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 14

15 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 15

16 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό βίωσαν 16

17 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 17

18 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό βίωσαν 18

19 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 19

20 Μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν τον εκφοβισμό 20

21 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό δε βίωσαν 21

22 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό 22

23 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό δε βίωσαν 23

24 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό 24

25 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό 25

26 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό 26

27 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό δε βίωσαν 27

28 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό 28

29 Μαθητές και μαθήτριες που δε βίωσαν τον εκφοβισμό 29

30 Τι νομίζεις ότι πρέπει να γίνει γενικά για το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο ή στην τάξη σου;  Να ενημερώνονται οι καθηγητές και οι γονείς και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.  Να θεσπιστούν αυστηροί κανόνες.  Να υπάρχει ψυχολόγος στα σχολεία.  Να γίνονται συχνές συζητήσεις μεταξύ μαθητών και καθηγητών.  Οι γονείς να αγαπούν τα παιδιά τους και να ασχολούνται με τα προβλήματά τους. 30

31  Να συζητήσω με τους καθηγητές και να ζητήσω τη βοήθειά τους.  Να συζητήσω με το θύτη.  Να συζητήσω με το θύμα. 31 Τι θα μπορούσες εσύ να κάνεις για να περιορίσεις το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού στο σχολείο ή στην τάξη σου;


Κατέβασμα ppt "2 ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 3 Σκοπός αυτής της έρευνας ήταν να μετρήσουμε την έκταση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού στην τάξη ή στο σχολείο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google