Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος 2015-2016 Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος 2015-2016 Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος 2015-2016 Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη

2 ΘΕΜΑ: ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΛΙΔΗΣ

3 ΟΡΙΣΜΟΣ O Ο βιντεοπροβολέας ( προτζέκτορας - προβολέας ) είναι μια συσκευή που λαμβάνει σήμα βίντεο και το προβάλει σε μια απόσταση πάνω σε μια επιφάνεια μέσω ενός συστήματος φακών. Όλοι οι προβολείς χρησιμοποιούν λαμπτήρες για δυνατό φωτισμό για να μπορέσουν να προβάλουν την εικόνα. Οι σύγχρονοι προτζέκτορες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε αίθουσες συνεδριάσεων, σχολικές αίθουσες, σε παρουσιάσεις και εκθέσεις. Μπορούν να συνδυαστούν με τον διαδραστικό πίνακα για να γίνει το μάθημα διαδραστικό μέσα στη τάξη.

4 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ O Η πρώτη ιδέα προβολής μιας εικόνας σε μια επιφάνεια είχε προβλεφθεί στο σχέδιο του Johannes de Fontana το 1420 O Μεταξύ των πιθανών εφευρετών, με το χρόνο και τον τόπο της εφεύρεσής τους, είναι : O Pierre Fournier - 1515, Γαλλία O Giovanni Battista della Porta - 1589, Ιταλία O Athansius Κίρχερ - 1646, Γερμανία O Christiaan Huygens - 1659, την Ολλανδία O Thomas Rasmusser Walgenstein - 1660, η Δανία O Claude Κεχρί - 1674, Γαλλία O Οι διαφάνειες αρχικά ήταν μεγάλα, ογκώδη, πολύπλοκα αντικείμενα, κατασκευασμένα από γυαλί, χρώμα, ξύλο και μέταλλο. O Στις αρχές του 20 ου αιώνα, ένας νέος τύπος προβολέων χαμηλού κόστους που ονομάζεται αδιαφανή προβολείς παρήχθησαν και διατίθενται στο εμπόριο ως παιχνίδια για παιδιά. Το αδιαφανές προβολέας είναι ένας προκάτοχος του προβολέα διαφανειών. Η πηγή φωτός στις αρχές του αδιαφανή προβολείς ήταν συχνά προσκήνιο, με λαμπτήρες πυρακτώσεως και λαμπτήρες αλογόνου ανάληψη αργότερα.

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

6 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ O Τρόπος λειτουργίας : βιντεοπροβολέας με συμβατική λάμπα : O Στους βιντεοπροβολείς DLP, το φως που προέρχεται από μια λάμπα διοχετεύεται στην επιφάνεια του κυκλώματος όπου υπάρχουν μικροσκοπικά, ηλεκτρονικά αναδιπλούμενα μικροκάτοπτρα ( ένα για κάθε pixel) τα οποία κατευθύνουν το φως προς το φακό ή το εκτρέπουν. Οι βιντεοπροβολείς LCD με λάμπα ή LED υιοθετούν διαφορετική προσέγγιση και χρησιμοποιούν εκατομμύρια μικροσκοπικά, διαφανή στοιχεία υγρών κρυστάλλων που επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα από αυτά.

7 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ O Τρόπος λειτουργίας : βιντεοπροβολέας LED: O Στους βιντεοπροβολείς LED το φως περνά μέσα από τρία LCD πάνελ, καθένα από τα οποία αποτελείται από χιλιάδες ( ή εκατομμύρια ) υγρούς κρυστάλλους που ρυθμίζονται σε ανοιχτή, κλειστή ή μερικώς κλειστή θέση προκειμένου να επιτρέψουν ή να μην επιτρέψουν τη διέλευση του φωτός.

8 ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΡΗ

9 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ Εδώ και τρία χρόνια, ερευνητές του Camera Culture group στο MIT Media Lab αναπτύσσουν ένα σχέδιο για μία multiperspective οθόνη για 3D video που δεν απαιτεί ειδικά γυαλιά, η οποία ελπίζουν πως θα αποτελέσει μία πρακτική μεν, βραχυπρόθεσμη δε, εναλλακτική στο ολογραφικό βίντεο. Χρησιμοποιώντας την εν λόγω τεχνολογία, σχεδίασαν έναν προτζέκτορα, τον οποίο πρόκειται να παρουσιάσουν στη συνδιάσκεψη Siggraph μέσα στο έτος. Ο συγκεκριμένος προτζέκτορας μπορεί επίσης να βελτιώσει την ανάλυση και το κοντράστ συμβατικού βίντεο, κάτι που θα τον καθιστούσε μία ελκυστική μεταβατική τεχνολογία, καθώς οι παραγωγοί υλικού μαθαίνουν σταδιακά να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του multiperspective 3D. Το multiperspective 3D διαφέρει από το στερεοσκοπικό 3D – το οποίο είναι πλέον κοινό στα σινεμά – στο ότι τα αντικείμενα που απεικονίζονται αποκαλύπτουν νέες οπτικές γωνίες καθώς ο θεατής κινείται γύρω τους, ακριβώς όπως θα συνέβαινε και στον πραγματικό κόσμο.

10 Τ Ε Λ Ο Σ Ευχαριστώ για την προσοχή σας !


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας. Σχολικό Έτος 2015-2016 Υπεύθυνη Καθηγήτρια Στ. Μαυρομματάκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google