Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Κοζάνη, 4-11-2010.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Κοζάνη, 4-11-2010."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Κοζάνη, 4-11-2010 Επιστημονικά Υπεύθυνος: Επίκουρος Καθ. Γ. Μαρνέλλος

2 Πρακτική Άσκηση Αποτελεί έναν τρόπο σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη, καθώς αφορά σε μια πρώτη επαφή των φοιτητών με τον εργασιακό χώρο.

3 Πλεονεκτήματα Πρακτικής Άσκησης Πρακτική Άσκηση Η Πρακτική Άσκηση συμβάλλει:  Στην καλύτερη αξιοποίηση σε επαγγελματικό επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απέκτησαν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.  Στην ομαλότερη και επωφελέστερη ένταξη/κατάρτιση των αποφοίτων στο παραγωγικό σύστημα της χώρας.  Στη δημιουργία ενός δίαυλου αμφίδρομης μετάδοσης των πληροφοριών μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των παραγωγικών φορέων. Η εφαρμογή της αποκτημένης γνώσης στην αγορά εργασίας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, καθώς και στην ανάπτυξη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των τελειόφοιτων.

4 Διαθέσιμες Θέσεις ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΕΒΖ (Πλατύ, Σέρρες, Ορεστιάδα) ΕΥΑΘ (Θεσ/νίκη) ΑΝΚΟ (Κοζάνη) ΕΚΕΤΑ (Θεσ/νίκη) DIAXON (Κομοτηνή) HELEXPO (Θεσ/νίκη) ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ (Θεσ/νίκη) ΔΙΑΔΥΜΑ (Κοζάνη) ΔΕΥΑΚ (Κοζάνη) ΟΠΕΚΕΠΕ AIR LIQUIDE (Αθήνα-Θεσ/νίκη) PST (Έδεσσα) ALPHA KERAMICA (Έδεσσα) ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ (Λάρισα) Εκτός των παραπάνω θέσεων ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να προτείνει συνεργαζόμενες εταιρίες σε πόλεις που δεν αναφέρονται παραπάνω.

5 Επιλογή φοιτητών Α φάση: Προκαταρκτική επιλογή (Δικαιούχοι – Προσόντα)  Να έχει συμπληρώσει κατά τη χρονική στιγμή έναρξης της πρακτικής του το έκτο εξάμηνο σπουδών.  Να μην έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε προηγούμενα έτη.  Η δυνατότητα ανταπόκρισής του στο συνδυασμό της πρακτικής άσκησης και των υπολοίπων εκπαιδευτικών του υποχρεώσεων. Β φάση: Τελική επιλογή Τελική ανακοίνωση σε πίνακα: Τελική ανακοίνωση σε πίνακα: της αξιολόγησης, της κατάταξης των φοιτητών στις θέσεις άσκησης και του θέματος που τους ανατίθεται. Λόγος υποχρεωτικών μαθημάτων στα οποία εξετάστηκε με επιτυχία προς το σύνολο των υποχρεωτικών μαθημάτων που αντιστοιχούν στο εξάμηνο φοίτησης του φοιτητή Λόγος μαθημάτων επιλογής στα οποία εξετάστηκε με επιτυχία προς το σύνολο των μαθημάτων επιλογής που αντιστοιχούν στο εξάμηνο φοίτησης του φοιτητή Μέσος όρος της βαθμολογίας των μαθημάτων στα οποία έχει εξετασθεί με επιτυχία (με χρήση των συντελεστών βαρύτητας που αναφέρονται στον Ο.Σ. εισαγωγής του φοιτητή)

6 Η Συνέχεια Ο φοιτητής που επιλέγεται να συμμετάσχει στη ΠΑ: 1.Έχει τη δυνατότητα απαλλαγής από την Εργασία Μηχανολογικού Σχεδιασμού (Σπουδαστική). 2.Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής Άσκησης ο φοιτητής καλύπτεται ασφαλιστικά και αποζημιώνεται με το ποσό των 340 €/μήνα. 3.Υπάρχει η δυνατότητα έξτρα αμοιβής από την ίδια την εταιρεία στην οποία απασχολείται ο ασκούμενος.

7 Διαδικασία 1.Αίτηση Συμμετοχής 2. Ενδιάμεση Έκθεση 3. Τελική Έκθεση

8 Αίτηση συμμετοχής Το έντυπο της αίτησης: Προσωπικά στοιχεία φοιτητή Επιλογή (5) εταιρείας και αντικειμένου Πρόταση φοιτητή Συνημμένα: 1. Συνοπτικό βιογραφικό 2. Αντίγραφα όσων αναφέρονται στο βιογραφικό 3. Αναλυτική βαθμολογία

9 Ενδιάμεση` Έκθεση Στοιχεία φοιτητή, Πρακτικής Άσκησης, κλπ. Συνοπτική περιγραφή του έργου που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι το πέρας του μέσου της ΠΑ Παρατηρήσεις και σχόλια

10 Τελική Έκθεση Με το πέρας της ΠΑ καλείστε να συμπληρώσετε μια Τελική Έκθεση, στην οποία θα περιγράφεται συνοπτικά αλλά και με τα απαραίτητα δεδομένα (πειραματικά, υπολογιστικά, κλπ.), το κύριο θέμα της εργασίας/απασχόλησή σας, ο τρόπος διεξαγωγής της καθώς και τα σημαντικότερα συμπεράσματα που έχουν προκύψει. Με το πέρας της ΠΑ καλείστε να συμπληρώσετε μια Τελική Έκθεση, στην οποία θα περιγράφεται συνοπτικά αλλά και με τα απαραίτητα δεδομένα (πειραματικά, υπολογιστικά, κλπ.), το κύριο θέμα της εργασίας/απασχόλησή σας, ο τρόπος διεξαγωγής της καθώς και τα σημαντικότερα συμπεράσματα που έχουν προκύψει. Στο διαδίκτυο θα αναρτηθεί ένα πρότυπο για την ορθότερη σύνταξη της Τελικής Έκθεσης. Στο διαδίκτυο θα αναρτηθεί ένα πρότυπο για την ορθότερη σύνταξη της Τελικής Έκθεσης.

11 Απορίες – Ερωτήσεις ;

12 Επικοινωνία-Πληροφορίες Επιστημονικά Υπεύθυνος Πρακτικής Άσκησης: Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Μαρνέλλος (2461056690, gmarnellos@uowm.gr) gmarnellos@uowm.gr Υπεύθυνος Διαχείρισης Πρακτικής Άσκησης: Κυριάκος Βαφειάδης (2461056114, kvafiadis@uowm.gr) kvafiadis@uowm.gr Σύντομα θα υπάρχει και διαδικτυακός χώρος στο internet όπου θα αναρτηθούν όλα τα στοιχεία, σχετικά με τη Πρακτική Άσκηση.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Κοζάνη, 4-11-2010."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google