Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ. Ο Πάμπλο Πικάσο γεννήθηκε το 1881 στη Μάλαγα της Ισπανίας και πέθανε το 1973. Είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ. Ο Πάμπλο Πικάσο γεννήθηκε το 1881 στη Μάλαγα της Ισπανίας και πέθανε το 1973. Είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ

2 Ο Πάμπλο Πικάσο γεννήθηκε το 1881 στη Μάλαγα της Ισπανίας και πέθανε το 1973. Είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

3 ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ Τα θέματα των έργων του ήταν η ειρήνη, η αγάπη, η ζωή και ο θάνατος. Οι άνθρωποι θα τα θυμούνται για πάντα.

4 Ο Πικάσο δημιούργησε το κολάζ και τον κυβισμό είχε ένα δικό του στυλ που εντυπωσίασε πολλούς νέους καλλιτέχνες. Ζωγράφιζε από μικρό παιδί και στα δεκατέσσερα του χρόνια πήγε στην Βαρκελώνη και γράφτηκε στην σχολή καλών τεχνών.

5 Ο Πικάσο είχε πολλά διαφορετικά στυλ και είχε ζωγραφίσει πολλούς διάσημους πίνακες. Τα έργα του χωρίζονται σε περιόδους.

6 ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Η γαλάζια περίοδος χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα.

7 Η ΡΟΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Στη ροζ περίοδο υπάρχει αισιόδοξη διάθεση.

8 ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Η αφρικανική περίοδος επηρεάζεται από αφρικανικά αντικείμενα και οδήγησε στον κυβισμό.

9 ΚΥΒΙΣΜΟΣ Στον Αναλυτικό και στον Συνθετικό Κυβισμό χρησιμοποίησε την τεχνική του κολάζ.

10 ΚΛΑΣΙΚΙΣΜΟΣ- ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ Υπάρχουν και αλλά έργα του που ανήκουν στον κλασικισμό αλλά και στον σουρεαλισμό.

11 ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Το περιστέρι της ειρήνης είναι ένα καταπληκτικό έργo του Πάμπλο Πικάσο που έχει διαχρονική αξία. Καθιερώθηκε ως σύμβολο της ειρήνης όταν εμφανίστηκε στην αφίσα του πρώτου παγκόσμιου συνέδριου ειρήνης που έγινε στο Παρίσι.

12 ΓΚΟΥΈΡΝΙΚΑ Η Γκουέρνικα είναι το πιο γνωστό έργο του και είναι αφιερωμένο στον τρόμο του πολέμου.

13

14 «Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» 

15 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Γιώργος Δημήτρης Ευθύμης Στράτος Χρήστος


Κατέβασμα ppt "ΠΑΜΠΛΟ ΠΙΚΑΣΟ. Ο Πάμπλο Πικάσο γεννήθηκε το 1881 στη Μάλαγα της Ισπανίας και πέθανε το 1973. Είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google