Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ

2 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΕΝΙΚΑ) Όλες οι συσκευές που παράγουν συνεχές ή γαλβανικό ρεύμα φέρουν στην πρό­ σθια όψη τους δυο θηλυκά φις. Συνήθως είναι το ένα είναι κόκκινο και είναι η θετι­κή πολικότητα και το άλλο είναι μαύρο και αντιπροσωπεύει την αρνητική πολικότητα. Ο θετικός πόλος (άνοδος) προκαλεί: Όξινη αντίδραση (Μικροβιολογικά αποτελέσματα) Στυπτικές ιδιότητες Ελάττωση της κυκλοφορίας του αίματος Μείωση του αισθήματος του πόνου Ο αρνητικός πόλος (κάθοδος) προκαλεί: Αλκαλική αντίδραση Αύξηση του πόνου Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος

3 ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΑΠΌ ΙΟΝΤΑ Το ανθρώπινο σώμα περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού. Επειδή ο οργανισμός πρέπει να διατηρεί σταθερή αυτή την ποσότητα, το δέρμα εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο του νερού μέσα από την επιδερμίδα. Οι ηλεκτρολύτες που είναι διαλυτοί μόνο στο νερό δεν περνάνε μέσα από το δέρ­μα, ενώ εκείνοι που είναι διαλυτοί μέσα σε άλλα υγρά μπορούν να το περάσουν. Εδώ στηρίζεται η εισαγωγή διαφόρων καλλυντικών μέσα από το δέρμα με τη μορφή λιποδιαλυτών σκευασμάτων και όχι υδατοδιαλυτών. Η επιδερμίδα του δέρματος αποτελείται κυρίως από πρωτείνες και λιπίδια και δια­τηρεί γενικά μια κατάσταση ηλεκτρικής ουδετερότητας. Η δερματική απορρόφηση περιλαμβάνει τα παρακάτω διαδοχικά στάδια: Τα μόρια της ουσίας θα πρέπει να προσληφθούν στην επιφάνεια της κεράτι­νης στοιβάδας. Να διαχυθούν διαμέσου αυτής ώστε Να προσληφθούν από την επιδερμίδα

4 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ Ιοντοφόρεση: Είναι η μέθοδος που έχει σαν στόχο να διεισδύσει στη βασι­κή στοιβάδα της επιδερμίδας καλλυντικά προϊόντα με την χρήση του γαλβανικού ρεύματος. Θεωρία της ιοντοφόρεσης Το συνεχές ρεύμα δεν μπορεί να περάσει μέσα από ένα δοχείο με απεσταγμένο νερό διότι αυτό δεν αποτελεί αγωγό. Όταν όμως μέσα στο νερό βρίσκονται διαλυμένα ανόργανα άλατα, οξέα ή βάσεις τότε το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί να περάσει μέσα από το υδάτινο διάλυμα που ονο­μάζεται ηλεκτρολυτικό διάλυμα (π.χ το αλατόνερο). Παρατηρείται δηλαδή μια κίνηση των ιόντων του διαλύματος, όπου τα θετικά φορτισμένα ιόντα μετακινούνται προς τον αρνητικό πόλο του κυκλώματος και τα αρ­νητικά προς το θετικό.

5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ Για να εκτελέσουν την αισθητική ιοντοφόρεση οι αισθητικοί πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ' όψιν τους τις ακόλουθες οδηγίες. 1. Εφαρμογή των ηλεκτροδίων σε περιοχές υπαισθησίας, ευαισθησίας και πληγών του δέρματος. Ο έλεγχος της αισθητικότητας της περιοχής, το δέρμα πρέπει να επιθεωρείται σχολαστικά διότι σε άτομα με υπαισθησία υπάρχει ο κίνδυνος χημικού εγκαύματος επειδή δεν αντιλαμβάνονται ερεθισμό. 2.Να επιλέγουν τα κατάλληλα ηλεκτρόδια για κάθε πόλο του κυκλώματος (με βάση τα όσα αναφέρθηκαν για τις διαστάσεις τους). 3.Τα σημεία και τα μέρη του σώματος όπου γίνεται η εφαρμογή των ηλεκτροδίων θα πρέπει να είναι απόλυτα καθαρά (πλύσιμο με σαπούνι, καθαρό οινόπνευμα, στέγνωμα κλπ) ούτως ώστε να είναι απαλλαγμένο ακόμη και από λιπαρές ουσίες που εκκρίνονται από το δέρμα και αυξάνουν την αντίσταση στην περιοχή εφαρμογής των ηλεκτροδίων. 4.Όταν πρόκειται να γίνει επάλειψη κάποιου παρασκευάσματος το ενεργό ηλεκτρόδιο πρέπει να καλύπτεται με βρεγμένη γάζα κάτω από την οποία γίνεται επάλειψη του προϊόντος. 5.Τα δυο ηλεκτρόδια πρέπει να σταθεροποιούνται καλά με ιμάντες και να ασκούν μερική πίεση στις περιοχές εφαρμογής τους. Δεν πρέπει να σύρονται στο δέρμα ακόμα και στην περίπτωση που η ένταση έχει μηδενιστεί. 6.Για την αποφυγή τοπικού εγκαύματος, το ένα ηλεκτρόδιο πρέπει να βρίσκεται αρκετά μακριά από το άλλο. Επίσης πρέπει να είναι το ένα απέναντι από το άλλο. 7.Ο χρόνος περιποίησης για την κάθε περιοχή πρέπει να υπολογίζεται ξεχωριστά, για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

6 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Πριν την τοποθέτηση των ηλεκτροδίων για την εκτέλεση της ιοντοφόρεσης δεν πρέπει να ξεχνάτε να ρωτήσετε τον πελάτη αν έχει κάποιο μεταλλικό πρόσθετο στο σώμα του π.χ σιδερένια λάμα στο μηρό, βηματοδότη ή σπιράλ για τις γυναίκες. Σ' αυτήν την περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ένα εσωτερικό κάψιμο των ιστών. Πρέπει να είσαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Τα ηλεκτρόδια πρέπει να είναι πάντα μακριά τοποθετημένα από τη ζώνη στην οποία υπάρχει μεταλλική εμ­φύτευση (30 εκατοστά). Επίσης η χρήση του γαλβανικού ρεύματος αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν: Δερματικό ή μολυσματικό πρόβλημα Εκδορές Αλλεργίες Σε δέρματα που παρουσιάζουν ευρυαγγεία. Εγκυμοσύνη ή γαλουχία.

7 ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ Δια μέσου της επιδερμίδας μπορούν να μεταφερθούν κοσμετικά προϊόντα, τέλεια διαλυμένα στο νερό. Τα ιόντα του προϊόντος πρέπει να έχουν τέτοιο σχήμα που να μπορούν να διαπεράσουν τον φραγμό της επιδερμίδας. Ο αισθητικός δεν πρέπει να εμπιστεύεται τα διαλύματα που θα πρέπει να προετοιμάσει μόνος του(την ανάμειξη δηλαδή κάποιας σκόνης με το διαλυτικό υγρό), γιατί η διάλυση αυτή είναι μερική και η ιοντοφόρεση ατελής. Τα διαλύματα της αισθητικής ιοντοφόρεση αμπούλες ή οροί στο θετικό ή αρνη¬τικό πόλο της συσκευής της ιοντοφόρεσης. Εάν στο προϊόν δεν αναγράφεται που ιονίζεται, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή θα πρέπει ν' αλλάζετε την πολικότητα ανά 3 λεπτά. Για πάρα πόλους λόγους ένας ορισμένος αριθμός στοιχείων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Αισθητική ιοντοφόρεση και πρώτα απ' όλα αυτά που είναι τοξικά ή είναι απαγορευμένα στους αισθητικούς λόγω της φαρμακευτικής τους δράσης. Δεύτερον αυτά που δεν είναι διαλυμένα σε υδατικό μέσο ή αυτά των οποίων η υδατική διάλυση δεν είναι ολοκληρωμένη ή παραμένουν αδιάλυτα. Τέλος τα χημικά στοιχεία που αν και είναι υδατοδιαλυτά, παρουσιάζονται στο διάλυμα σε μορφή ιόντων των οποίων το πολύ μεγάλο μέγεθος τους δεν τους επιτρέπει να περάσουν από τα φυσικά δερματικά στόμια. Είναι βασικό να γνωρίζετε πάντα την πολικότητα του προϊόντος.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google