Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 17/09/2015 ΣΤ΄2

2 ΑΙΣΩΠΟΣ

3 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο βασιλιάς του δάσους. Μια μέρα ο βασιλιάς είχε γενέθλια γι’ αυτό τον λόγο ήρθαν από όλο το δάσος για να του πουν χρόνια πολλά.

4 Ζωγραφίζω ότι με εντυπωσίασε

5 Ο ήρωας είναι το ποντίκι διότι κόβει το σχοινί και σώζεται το λιοντάρι. Το ποντίκι είχε μεγάλη ουρά, μικρή μύτη και μικρό σώμα.

6 Είναι η μέρα των γενεθλίων του. Τότε εμφανίστηκε ο superman και είπε χρόνια πολλά στον βασιλιά.

7 Στο τέλος το λιοντάρι παγιδεύεται σε ένα δίχτυ. Το ποντίκι έκοψε το σχοινί με τα δόντια του και το ελευθέρωσε.

8 Στο τέλος ο superman έκοψε τα δίχτυα με τα μάτια λέιζερ και έσωσε τον βασιλιά.

9 Το βιβλίο ήταν πολύ ωραίο με ωραίες εικόνες και ελπίζω να το ξαναδιαβάσω.

10 Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός και μυθογράφος. Θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία. Για τη ζωή του δεν υπάρχουν ακριβείς και συγκεκριμένες πληροφορίες, από πολλούς μάλιστα αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξή του. Είναι ο διασημότερος από τους αρχαίους μυθοποιούς, αναμφισβήτητος πατέρας του αρχαίου μύθου. Θεωρείται επίσης ο κορυφαίος της λεγόμενης διδακτικής μυθολογίας. Δεν έγραψε κανέναν από τους μύθους αλλά τους διηγιόταν προφορικά.


Κατέβασμα ppt "17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google