Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18-2-2016 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 99 ΜΕΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕΛΙΔ Α 103 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18-2-2016 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 99 ΜΕΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕΛΙΔ Α 103 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18-2-2016 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 99 ΜΕΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕΛΙΔ Α 103 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

2

3

4

5 - Στην πρώτη εικόνα παρουσιάζεται ο Ιησούς με ήρεμο και πράο πρόσωπο φορώντας κατάλευκα ρούχα, ενώ στη δεύτερη εικόνα ο Ιησούς έχει κλειστά τα μάτια, είναι ματωμένος και φορά μόνο ένα λιτό κομμάτι ύφασμα. - Στην πρώτη εικόνα δίπλα στον Ιησού βρίσκονται ο Μωυσής ο οποίος εκπροσωπεί τον Νόμο της Παλαιάς Διαθήκης και ο Ηλίας που εκπροσωπεί τους προφήτες. Και οι δύο προετοίμασαν και προανάγγειλαν τον Χριστό. Στη δεύτερη εικόνα αντίθετα υπάρχουν κοντά στον Ιησού δύο άγγελοι. - Στο κάτω μέρος της πρώτης εικόνας υπάρχουν οι μαθητές του Χριστού : Πέτρος, Ιάκωβος και Ιωάννης οι οποίοι τη στιγμή της Μεταμόρφωσης φοβούνται ενώ στο κάτω μέρος της δεύτερης εικόνας υπάρχει η Παναγία και πιθανόν η Μαρία η Μαγδαληνή.

6


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 18-2-2016 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 99 ΜΕΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕΛΙΔ Α 103 ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google