Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφ. Γ ’: Ο λαός οργανώνεται έχοντας ως κέντρο της ζωής του το Θεό Δανάη Φιλιπποπούλου Α΄ 3.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφ. Γ ’: Ο λαός οργανώνεται έχοντας ως κέντρο της ζωής του το Θεό Δανάη Φιλιπποπούλου Α΄ 3."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφ. Γ ’: Ο λαός οργανώνεται έχοντας ως κέντρο της ζωής του το Θεό Δανάη Φιλιπποπούλου Α΄ 3

2 δ ) Ο νόμος της δεκάτης  Κάθε χρόνο θα ξεχωρίζετε το ένα δέκατο από... όλη τη σοδειά που θα σας δίνουν τα χωράφια σας. Θα τα πηγαίνετε στον τόπο που θα έχει διαλέξει ο Κύριος, ο Θεός σας, για να λατρεύετε το όνομα του...

3 Στο τέλος κάθε τρίτης χρονιάς θα χωρίζετε τη δεκάτη από τη σοδειά σας εκείνης της χρονιάς και θα την καταθέτετε στις πόλεις σας. Οι λευίτες, που δεν έχουν κληρονομικό μερίδιο, καθώς και οι ξένοι, τα ορφανά και οι χήρες της πόλης θα μπορούν να έρχονται να τρώνε απ ' αυτά και να χορταίνουν.

4 Η προσφορά της δεκάτης είναι ένα θέμα με το οποίο παλεύουν πολλοί Χριστιανοί. Σε πολλές εκκλησίες δίνουν μεγάλη έμφαση στη δεκάτη. Από την άλλη πλευρά, οι Χριστιανοί αρνούνται να υποταχτούν στην Βιβλική κλήση σχετικά με την προσφορά προς τον Κύριο. Στην ουσία, η προσφορά της δεκάτης είναι χαρά και ευλογία. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο είναι σπάνιο στην εκκλησία σήμερα. Η προσφορά της δεκάτης είναι μια αρχή της Παλαιάς Διαθήκης. Η δεκάτη ήταν υποχρεωτική υπό τον νόμο, κατά τον οποίο οι Ισραηλίτες έπρεπε να δίνουν το 10%, απ ’ όλα αυτά που κέρδισαν ή παρήγαγαν, για την Ιερά Σκηνή / Ναό. Κάποιοι αντιλαμβάνονται την δεκάτη της Παλαιάς διαθήκης ως τρόπο φορολογίας για να εξασφαλισθούν οι ανάγκες της ιεροσύνης και των Λευιτών για το μυσταγωγικό σύστημα. Η Καινή Διαθήκη πουθενά δεν προστάζει, ούτε προτείνει οι Χριστιανοί να υποταχθούν στο σχολαστικό σύστημα της προσφοράς. Ο Απόστολος Παύλος εκφράζει ότι οι πιστοί πρέπει να δίνουν ένα μερίδιο του εισοδήματός τους για να υποστηρίξουν την εκκλησία.

5  http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-tithing- Christian.html http://www.gotquestions.org/Greek/Greek-tithing- Christian.html  http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM- A109/355/2385,9136/ http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM- A109/355/2385,9136/


Κατέβασμα ppt "Κεφ. Γ ’: Ο λαός οργανώνεται έχοντας ως κέντρο της ζωής του το Θεό Δανάη Φιλιπποπούλου Α΄ 3."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google