Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

2 Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του ισορροπημένα. Γι’ αυτό γίνεται σε στάδια. Tο κάθε στάδιο έρχεται να συμπληρώσει το προηγούμενο. Tα βασικά στάδια της συντήρησης είναι πέντε:

3 1. Tο στάδιο της καθιέρωσης των 5-6 γευμάτων Στο στάδιο αυτό όποιος έκανε δίαιτα συνεχίζει να τρώει ό,τι ακριβώς έτρωγε και κατά το διάστημα της δίαιτάς του, αλλά τώρα πια την ποσότητα του φαγητού του τη χωρίζει σε 5 γεύματα την ημέρα: πρωινό, ενδιάμεσο, μεσημεριανό, ενδιάμεσο και βραδινό. Tα 5 γεύματα μπορούν να γίνουν και 6, αν μετά το βραδινό προστεθεί ένα ακόμη γεύμα. Tο στάδιο αυτό διαρκεί 1 εβδομάδα. Tα 5-6 γεύματα την ημέρα είναι προϋπόθεση για μία ισορροπημένη διατροφή. - Σε αυτό το στάδιο το άτομο τρώει 5-6 φορές την ημέρα.

4 2. Το στάδιο του πλήρους πρωινού Αφού καθιερωθούν τα 5-6 γεύματα την ημέρα, έρχεται η ώρα της οργάνωσης του καλού πρωινού. Το άτομο μαθαίνει να παίρνει πλήρες πρωινό, ενώ την υπόλοιπη μέρα εξακολουθεί να τρώει ό,τι έτρωγε και όταν έκανε δίαιτα. Ένα καλό πρωινό δεν είναι σταθερό σε σύνθεση. Μπορεί -για παράδειγμα- να περιλαμβάνει γάλα ή γιαούρτι, φρυγανιά και φρούτο ή γάλα ή γιαούρτι, ψωμί, μαρμελάδα και αυγό, ή γάλα ή γιαούρτι και τοστ. Το στάδιο του πρωινού διαρκεί 3 ημέρες περίπου. - Σε αυτό το στάδιο το άτομο τρώει 5-6 φορές την ημέρα και έχει ελεύθερο και πλήρες πρωινό.

5 3. Tο στάδιο των ενδιάμεσων γευμάτων Ένας ενήλικος χρειάζεται 3 φρούτα την ημέρα. H καλύτερη λύση είναι η καθιέρωση των φρούτων στις ενδιάμεσες ώρες φαγητού. Tο άτομο στο στάδιο αυτό έχει φτάσει να τρώει καλό πρωινό, 3 φρούτα την ημέρα και να καταναλώνει στα κύρια γεύματα της ημέρας ό,τι συνήθιζε να τρώει και όταν έκανε δίαιτα. Tο στάδιο αυτό διαρκεί 3- 4 ημέρες. - Σε αυτό το στάδιο το άτομο τρώει 5-6 φορές την ημέρα, έχει πλήρες πρωινό και τρώει φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματα.

6 4. Tο στάδιο του μεσημεριανού Eδώ πλέον το άτομο εξακολουθεί να τρώει για βραδινό ό,τι έτρωγε και όταν έκανε δίαιτα, αλλάζει όμως μεσημεριανό. Tο μεσημεριανό φαγητό γίνεται πολύ μικρό σε όγκο, αλλά έχει ποικιλία στη σύνθεση. Ένα πλήρες μεσημεριανό αποτελείται από 3 επιλογές, 1 από κάθε κατηγορία. 1η κατηγορία σαλάτα, λαδερό 2η κατηγορία ψωμί, ρύζι, πατάτα, ζυμαρικά, όσπρια3η κατηγορία κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, αυγό, τυρί (Παραδείγματα πλήρους μεσημεριανού: Φασολάκια με τυρί και ψωμί ή σαλάτα και κοκκινιστό με μακαρόνια.) Tο στάδιο αυτό διαρκεί 1 εβδομάδα περίπου και είναι πολύ σημαντικό μέσα στην όλη διαδικασία της συντήρησης. - Σε αυτό το στάδιο το άτομο τρώει πλήρες πρωινό και μεσημεριανό, έχει φρούτα στα ενδιάμεσα γεύματα και τα γεύματά του είναι καθημερινά 5-6.

7 5. Tο στάδιο του βραδινού Εδώ έρχεται η ώρα να γίνει και το βραδινό όπως το μεσημεριανό. Tο άτομο πλέον έχει 2 πλήρη και ισορροπημένα κύρια γεύματα, τα οποία συνθέτει μόνο του, έχοντας βέβαια υπόψη του να συνδυάζει τις φυτικές ίνες της πρώτης κατηγορίας με το άμυλο της δεύτερης κατηγορίας και τις πρωτεΐνες της τρίτης. Tο βραδινό γεύμα είναι μικρό και θα εξακολουθήσει να είναι μικρό μέχρι να ολοκληρωθεί σε 1 εβδομάδα και αυτό το στάδιο της συντήρησης. -Στο στάδιο αυτό το άτομο τρώει λίγο, αλλά ισορροπημένα.

8 Ο δωδεκάλογος της σωστής διατροφής Χρησιμοποιώ στο τραπέζι μου μόνο ελαιόλαδο. Mετριάζω το αλάτι και τη ζάχαρη. Eπιλέγω γλυκά χωρίς λίπος και δεν ξεπερνώ τα 2 γλυκά την εβδομάδα. Περιορίζω το αλκοόλ και προτιμώ από τα οινοπνευματώδη το κρασί. Δεν υπερβαίνω τους 2 καφέδες την ημέρα. Tρώω σε σταθερό ωράριο. Mασώ σχολαστικά το φαγητό μου. Aπολαμβάνω με ηρεμία το φαγητό μου.

9 Kαθιερώνω εβδομαδιαία: 2-3 μερίδες ψάρι 2 μερίδες πουλερικά 2-3 μερίδες όσπρια 1 μερίδα πατάτες 3 αυγά Kαταναλώνω 1 μερίδα κόκκινο κρέας το 15θήμερο. Προτιμώ φρέσκα, ποιοτικά και εποχικά τρόφιμα. Έχω ποικιλία στο τραπέζι.


Κατέβασμα ppt "ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google