Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Telecommunications /Τηλεπικοινωνίες. Phone cards/Τηλεκάρτες Οι τηλεφωνικές κάρτες είναι πλαστικές και χρησιμοποιούνται αντί νομισμάτων για να κάνουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Telecommunications /Τηλεπικοινωνίες. Phone cards/Τηλεκάρτες Οι τηλεφωνικές κάρτες είναι πλαστικές και χρησιμοποιούνται αντί νομισμάτων για να κάνουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Telecommunications /Τηλεπικοινωνίες

2 Phone cards/Τηλεκάρτες Οι τηλεφωνικές κάρτες είναι πλαστικές και χρησιμοποιούνται αντί νομισμάτων για να κάνουμε τηλεφώνημα από τηλεφωνικούς θαλάμους. Τις αγοράζουμε από περίπτερα κ.α.

3 Telephone numbers/Τηλεφωνικοί αριθμοί Εκτός από τον τηλεφωνικό κατάλογο πρέπει να κάνουμε την δική μας λίστα τηλεφωνικών αριθμών τους οποίους θα χρησιμοποιούμε συχνά. Η λίστα θα είναι διαχωρισμένη σε στήλες με τα ονόματα, τους αριθμούς κτλ.

4 Telephone Equipment/Τηλεφωνικός Εξοπλισμός

5 Switchboards Όλα τα εισερχόμενα τηλεφωνήματα περνούν μέσω του κεντρικού τηλεφωνητή (switchboard) προτού συνδεθούν με τα διάφορα extensions. Οι διευκολύνσεις που παρέχονται από τον κεντρικό τηλεφωνητή: Μπορούν να γίνουν εσωτερικά και εξωτερικά τηλεφωνήματα από όλες τις συσκευές. Ο ήχος της εξωτερικής κλήσης είναι διαφορετικός.

6 Switchboards Ο τηλεφωνητής διαθέτει μνήμη στην οποία κρατά τον τελευταίο αριθμό και μπορούμε να επανασυνδεθούμε με αυτόν με το πάτημα ενός κουμπιού (redial). Έχει κατάλογο στον οποίο αποθηκεύουμε τους αριθμούς που χρησιμοποιούμε συχνά. Όταν ένας πελάτης τηλεφωνήσει στην εταιρεία και η γραμμή είναι απασχολημένη η συσκευή θα κρατήσει τον αριθμό και θα πάρει πίσω.

7 Switchboards Με το πάτημα ενός κουμπιού κρατούμε ένα πελάτη σε αναμονή μέχρι να μπορέσουμε να τον συνδέσουμε με το extension που ζητά. Το τηλέφωνο στην αίθουσα συνεδριάσεων μπορεί να συνδεθεί με τα διάφορα extensions. Διαθέτει υπενθύμιση για ραντεβού.

8 Telephone answering machines/Αυτόματοι τηλεφωνητές Οι αυτόματοι τηλεφωνητές χρησιμοποιούνται στο γραφείο όταν το προσωπικό δεν είναι διαθέσιμο για να παραλαμβάνει τηλεφωνήματα π.χ. όταν κάνουν διάλειμμα ή μετά τις ώρες λειτουργίας της εταιρείας. Ο αυτόματος τηλεφωνητής είναι συνδεδεμένος με το τηλέφωνο και παραλαμβάνει τα τηλεφωνήματα που αφήνουν μήνυμα.

9 Telephone answering machines/Αυτόματοι τηλεφωνητές Στην αρχή ακούγεται ένα μήνυμα από τον αυτόματο τηλεφωνητή. Είναι πολύ εξυπηρετικός διότι παραλαμβάνει μηνύματα 24 ώρες το 24ωρό ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Με τις σύγχρονες συσκευές μπορεί ο εργοδότης ο οποίος απουσιάζει από το γραφείο του να σχηματίσει τον αριθμό του τηλεφώνου του και με ένα κωδικό αριθμό να ακούσει τα μηνύματα της εταιρείας του και να κάνει αλλαγές.

10 Mobile Telephones/Κινητά Τηλέφωνα

11 Pagers/Τηλεειδοποιητής Ο τηλεειδοποιητής είναι μικρή συσκευή που χρησιμοποιείται για να εντοπίζεται το προσωπικό το οποίο δεν έχει μόνιμη θέση μέσα στην εταιρεία. Η συσκευή δίνει σήμα στον κάτοχο της όταν υπάρχει μήνυμα για αυτόν. Δεν μπορεί να τηλεφωνήσει από το pager αλλά βρίσκει το κοντινότερο τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με τον αριθμό που εμφανίζεται στο pager.

12 Videophone/Βιντεοτηλέφωνο Το βιντεοτηλέφωνο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός τηλεφώνου αλλά και μιας οθόνης. Μπορείς να μιλάς αλλά και να βλέπεις τον συνομιλητή σου χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε.

13 Tannoy Loudspeakers Ενεργοποιούνται από την τηλεφωνήτρια στον κεντρικό τηλεφωνητή όταν θέλει να ανακοινώσει κάτι εντός της εταιρείας και να το ακούσουν όλοι όσοι βρίσκονται μέσα εκείνη τη στιγμή. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε αεροδρόμια, υπεραγορές κτλ.

14 Cordless Telephones/Ασύρματα Τηλέφωνα Τα ασύρματα τηλέφωνα επιτρέπουν στο χρήστη τους να κάνει και να παραλαμβάνει τηλεφωνήματα σε απόσταση 100μ από τη βάση του τηλεφωνητή. Έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Μνήμη για να κρατά το λιγότερο εννέα αριθμούς συνδρομητών τους οποίους χρησιμοποιούμε συχνά. Κουμπί Redial το οποίο μας βοηθά να πληκτρολογήσουμε ξανά τον τελευταίο αριθμό που πήραμε. Το κουμπί έντασης ήχου.

15 Cordless Telephones/Ασύρματα Τηλέφωνα Διαθέτει κουμπί μυστικότητας για να μην μπορεί κάποιος να ακούσει την συνομιλία μας από άλλη συσκευή. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κωδικούς αριθμούς για να μην μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την συσκευή. Όλα τα extensions μπορούν να επικοινωνήσουν με το ασύρματο τηλέφωνο άρα και ένα τηλέφωνο από ένα extension μπορεί να μεταφερθεί στο ασύρματο. Αν κάποιος πελάτης τηλεφωνεί και εμείς μιλούμε στη συσκευή μας, αυτή μας δίνει σήμα ότι κάποιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

16 Loud speaking Telephone/Ανοικτή Ακρόαση Οι σύγχρονες συσκευές τηλεφώνου διαθέτουν μικρόφωνο και μεγάφωνο τα οποία βοηθούν το χειριστή της συσκευής να έχει ελεύθερα τα χέρια του και να ασχολείται με κάτι άλλο. Αυτό είναι πλεονέκτημα για τις αίθουσες συνεδριάσεων διότι όλοι οι σύνεδροι μπορούν να ακούσουν εκείνον που τηλεφωνεί και οποιοσδήποτε μπορεί να μιλήσει.

17 Telephone Services/Τηλεφωνικές Υπηρεσίες

18 Emergency Calls/Επείγοντα Τηλεφωνήματα Πρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα τηλεφωνήματα έκτακτης ανάγκης αποτελεσματικά γιατί μπορούν να αφορούν μέχρι και τη διάσωση μιας ζωής. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι: πυροσβεστική, αστυνομία, ασθενοφόρο και ακτοφυλακή/λιμενική αστυνομία. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας όταν θέλουμε να πάρουμε μια από αυτές τις υπηρεσίες ότι συνδεόμαστε με έναν κεντρικό τηλεφωνητή ο οποίος αφού απαντήσει του λέμε: ποια υπηρεσία ζητούμε και το όνομα μας (το τηλέφωνο μας εμφανίζετε στην οθόνη του).

19 Emergency Calls/Επείγοντα Τηλεφωνήματα Όταν απαντήσει η υπηρεσία που θέλουμε τότε: Δίνουμε την διεύθυνση που θέλουμε να σταλεί βοήθεια. Όποιες άλλες πληροφορίες μας ζητηθούν(αίτια, ενδείξεις, τι κάναμε κτλ). (Τα τηλεφωνήματα έκτακτης ανάγκης είναι δωρεάν).

20 Temporary Transfer of calls/Προσωρινή Μεταφορά Τηλεφωνημάτων Τα τηλεφωνήματα μπορεί να μεταφέρονται προσωρινά από το δικό μας αριθμό σε άλλο (Diversion). Βάζουμε ένα κωδικό αριθμό μπροστά από τον τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο θέλουμε να μεταφέρονται τα τηλεφωνήματα και με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να σταματήσουμε την διαδικασία.

21 Charge Advice Service/Κόστος Τηλεφωνημάτων Η υπηρεσία γνωστή ως ADC μας συμβουλεύει για το κόστος ενός τηλεφωνήματος μόλις αυτό ολοκληρωθεί. Παίρνουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό ο οποίος αντιστοιχεί στην υπηρεσία και λέμε ότι θέλουμε να μας αναφέρουν το κόστος για ένα τηλεφώνημα που θα κάνουμε. Μόλις ολοκληρώσουμε το τηλεφώνημα η υπηρεσία θα μας πάρει και θα μας δώσει τις πληροφορίες που θέλουμε.

22 Collect calls Όταν θέλουμε να κάνουμε ένα Collect call παίρνουμε την ΑΤΗΚ (CYTA) αναφέρουμε ότι θέλουμε να κάνουμε τέτοιου είδους τηλεφώνημα και δίνουμε τον αριθμό στον οποίο θα τηλεφωνήσουμε. Η ΑΤΗΚ θα επικοινωνήσει με τον συγκεκριμένο αριθμό και θα ρωτήσει αν αποδέχονται ένα collect call. Αν ναι τότε κάνουμε το τηλεφώνημα και χρεώνεται ο άλλος. Αν όχι τότε δεν δέχεται την χρέωση του τηλεφωνήματος.

23 Reminder calls/Υπενθύμιση Η υπηρεσία υπενθύμισης σας τηλεφωνεί την συγκεκριμένη ώρα που εσείς ζητήσατε πληκτρολογώντας έναν κωδικό αριθμό από τον τηλέφωνο σας. Η υπηρεσία κάνει μια μικρή χρέωση για αυτή την εξυπηρέτηση.

24 Accurist Timeline Όταν θέλεις να μάθεις την σωστή ώρα σχηματίζεις τον ανάλογο αριθμό και επικοινωνείς με μια υπηρεσία ώρας η οποία σου αναφέρει την συγκεκριμένη ώρα.

25 Directory Enquiries/Πληροφορίες Αυτή η υπηρεσία μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για αριθμούς τηλεφώνων που δεν βρίσκονται στον τηλεφωνικό κατάλογο. Ο αριθμός που παίρνουμε για τηλέφωνα εσωτερικού είναι διαφορετικός από αυτόν που αφορά τηλέφωνα εξωτερικού.

26 Caller Display Είναι ειδική συσκευή η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στο τηλέφωνο μας και να καταγράφει τους αριθμούς που μας παίρνουν, την ώρα και την ημερομηνία των τηλεφωνημάτων. Επίσης μας βοηθά να βλέπουμε τον αριθμό που μας παίρνει προτού απαντήσουμε το τηλεφώνημα.

27 Call waiting/Αναμονή κλήσης Αυτή η υπηρεσία μας πληροφορεί με έναν απαλό ήχο εάν κάποιος μας παίρνει τηλέφωνο την ώρα που μιλούμε. Επίσης μπορούμε να βάλουμε το άτομο στο οποίο μιλούμε σε αναμονή και να απαντήσουμε στην δεύτερη γραμμή

28 Marketing Services/Υπηρεσίες Μάρκετινγκ

29 Freefone/Δωρεάν κλήσεις Αυτή η υπηρεσία εξυπηρετεί πελάτες ή υπαλλήλους μιας εταιρείας που θέλουν να τηλεφωνούν στην εταιρεία χωρίς να χρεώνονται. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία ενθαρρύνει τους πελάτες της να κάνουν τις παραγγελίες τους μέσω τηλεφώνου. Η ίδια η εταιρεία θα πληρώσει για αυτά τα τηλεφωνήματα.

30 International Freefone/Διεθνή Τηλεφωνήματα Ισχύει το ίδιο με το Freefone αλλά τα τηλεφωνήματα γίνονται από το εξωτερικό.

31 Sources of information on telephone services Πηγές πληροφόρησης τηλεφωνικών υπηρεσιών

32 The phone book/Τηλεφωνικός Κατάλογος Στον κατάλογο αυτό υπάρχουν με αλφαβητική σειρά τα ονόματα όλων των συνδρομητών που επιθυμούν να συμπεριληφθεί το όνομα τους στον κατάλογο, η διεύθυνση τους και ο αριθμός τηλεφώνου τους. Περιλαμβάνει επίσης τους κωδικούς αριθμούς εσωτερικού, διεθνή κωδικούς καθώς επίσης και πληροφορίες για τις διάφορες υπηρεσίες της ΑΤΗΚ.

33 Yellow Pages/Χρυσός Οδηγός Ο χρυσός οδηγός περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων ή οργανισμών, τον αριθμό τηλεφώνου τους και την διεύθυνση τους. Τα ονόματα των επιχειρήσεων είναι ταξινομημένα ανά κατηγορία με αλφαβητική σειρά.

34 International Telegrams/Διεθνή Τηλεγραφήματα Τα διεθνή τηλεγραφήματα μπορούν να σταλούν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και γίνονται αποδεκτά μέσω τηλεφώνου φαξ.

35 Fax Machines/Τηλεομοιότυπα Η μηχανή φαξ μπορεί να στείλει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένα γραπτό μήνυμα. Το μήνυμα μπορεί να σταλεί στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό πολύ γρήγορα. Συνδέεται με τηλεφωνική γραμμή και η χρήση του είναι πολύ απλή. Βάζουμε το έγγραφο στη μηχανή (τα γραμμένα κοιτάζοντας προς τα πάνω) και επιλέγουμε το κουμπί FAX και μετά πατούμε το OK ή START και το έγγραφο στέλλεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

36 Fax Machines/Τηλεομοιότυπα Το φαξ μπορεί να σταλεί 24ώρες το 24ωρό. Η μηχανή μένει ανοιχτεί συνέχεια και μπορεί να παραλαμβάνει συνέχεια έγγραφα εάν έχει κόλλες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτοαντίγραφα αλλά και μπορεί να διαθέτει μνήμη για νούμερα πελατών.

37 Conference calls/Τηλεφωνήματα συσκέψεων Αυτή η υπηρεσία μπορεί να γίνει μεταξύ 3 ατόμων αλλά και περισσότερων εάν χρειάζεται και χρησιμοποιείται μόνο το τηλέφωνο. Είναι ένας πολύ γρήγορος και οικονομικός τρόπος επικοινωνίας με άτομα τα οποία βρίσκονται στο εξωτερικό χωρίς τα έξοδα μετακίνησης κτλ. Ίσως χρειαστεί να παραστεί στην σύσκεψη και κάποιος διερμηνέας.

38 Videoconferencing/Τηλεδιάσκεψη Ισχύουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το conference call αλλά εδώ χρησιμοποιείται και τηλεόραση και είναι πιο λειτουργικό για τις εταιρείες γιατί μπορείς να δεις το άτομο που σου μιλά. Χρειάζεται μόνο μια τηλεόραση και κάμερες.


Κατέβασμα ppt "Telecommunications /Τηλεπικοινωνίες. Phone cards/Τηλεκάρτες Οι τηλεφωνικές κάρτες είναι πλαστικές και χρησιμοποιούνται αντί νομισμάτων για να κάνουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google