Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Επιμέλεια: Καρατζόγλου Έκτορας – Αθανάσιος Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Επιμέλεια: Καρατζόγλου Έκτορας – Αθανάσιος Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Επιμέλεια: Καρατζόγλου Έκτορας – Αθανάσιος Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα

2 2 ΕΥΡΩ Το νόμισμα των δύο ευρώ αποτελείται από ορείχαλκο εσωτερικά και χαλκονικέλιο εξωτερικά. Στην μπροστινή πλευρά δείχνει την αξία του, καθώς και τις χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε. Επίσης, απεικονίζει δώδεκα αστέρια τα οποία συμβολίζουν τα κράτη – μέλη που αποτελούσαν αρχικά την Ευρωζώνη.

3 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΥΡΩ Το ελληνικό νόμισμα των δύο ευρώ απεικονίζει στην πίσω πλευρά του την αρπαγή της Λιβανέζας βασιλοπούλας Ευρώπης από τον Δία, ο οποίος είναι μεταμορφωμένος σε ταύρο. Φαίνεται και εδώ η αξία του και τα δώδεκα αστέρια των αρχικών χωρών της Ευρωζώνης, ενώ επιπρόσθετα φανερώνεται και ο χρόνος ένταξης της Ελλάδας σε αυτή (2002). Στην περιφέρεια του νομίσματος αναγράφεται η φράση «Ελληνική Δημοκρατία».

4 1 ΕΥΡΩ Το νόμισμα του ενός ευρώ έχει τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με εκείνο των δύο ευρώ. Δείχνει την αξία του, τις χώρες της Ε.Ε και έχει τα δώδεκα αστέρια των αρχικών χωρών της Ευρωζώνης. Η μόνη διαφορά είναι το γεγονός ότι αποτελείται εσωτερικά από χαλκονικέλιο και εξωτερικά από ορείχαλκο.

5 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ Από την πίσω πλευρά αυτού του νομίσματος μπορούμε αν διακρίνουμε – όπως και στο νόμισμα των δύο ευρώ – την αξία του, τον χρόνο ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και τα δώδεκα αστέρια των αρχικών χωρών της. Επιπλέον όμως, παρουσιάζεται ένα Αθηναϊκό Τετράδραχμο με την γλαύκα και την ελιά, σύμβολα της θεάς Αθηνάς.

6 50 ΛΕΠΤΑ Είναι νόμισμα μεγαλύτερο από εκείνο του ενός ευρώ και μικρότερο των δύο ευρώ. Αποτελείται ολόκληρο από σκανδιναβικό χρυσό και έχει στο πλάι ανάγλυφες γραμμές. Και σε αυτό το νόμισμα παρατηρούνται η αξία, οι χώρες της Ε.Ε και τα δώδεκα αστέρια για τις αρχικές χώρες της Ευρωζώνης.

7 Στο νόμισμα των 50 λεπτών της χώρας μας διακρίνουμε τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα των νομισμάτων του ενός και των δύο ευρώ, μόνο που το θέμα του είναι διαφορετικό. Απεικονίζεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος, απελευθερωτής της Κρήτης και σπουδαίος Έλληνας πολιτικός, ενώ αναγράφεται και το όνομά του κάτω από την εικόνα του. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 50 ΛΕΠΤΩΝ

8 20 ΛΕΠΤΑ Το νόμισμα των είκοσι λεπτών είναι ίδιο με το νόμισμα των πενήντα λεπτών. Παρ’ όλα αυτά διακρίνουμε ότι το νόμισμα των 20 λεπτών είναι μικρότερο και έχει λιγότερες ανάγλυφες γραμμές στο πλάι.

9 Είναι παρόμοιο με τα άλλα ελληνικά νομίσματα. Η χρονολογία είναι διαφορετική σε κάθε νόμισμα και δείχνει το έτος που τυπώθηκε το συγκεκριμένο. Ως θέμα του έχει τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο πολιτικό ηγέτη της χώρας μετά την Επανάσταση του 1821. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 20 ΛΕΠΤΩΝ

10 10 ΛΕΠΤΑ Παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά με το νόμισμα των πενήντα λεπτών, είναι όμως μικρότερο σε μέγεθος.

11 Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το νόμισμα των είκοσι λεπτών η θεματολογία του όμως διαφέρει. Απεικονίζεται ο Ρήγας Φεραίος ή Βελεστινλής, σημαντικό πρόσωπο της περιόδου που ονομάζεται Ελληνική Αναγέννηση. Αυτός, ο Αδαμάντιος Κοραής και πολλοί άλλοι προετοίμασαν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ

12 1, 2, 5 ΛΕΠΤΑ Είναι μικρά νομίσματα από χαλκό, τα οποία δείχνουν από την μπροστινή τους πλευρά την αξία τους, την υδρόγειο και τα δώδεκα αστέρια των αρχικών χωρών που αποτελούσαν την Ευρωζώνη. Στο πλάι είναι λεία.

13 Δεν διαφέρουν πολύ από τα νομίσματα των δέκα και είκοσι λεπτών. Έχουν όμως διαφορετικό χρώμα, μέγεθος και θέμα. Το νόμισμα των πέντε λεπτών απεικονίζει ένα δεξαμενόπλοιο, το νόμισμα των δύο λεπτών μία κορβέτα (είδος πλοιου που χρησιμοποιήθηκε στην Επανάσταση του 1821) και το νόμισμα του ενός λεπτού μία αθηναϊκή τριήρης. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 1, 2, 5 ΛΕΠΤΩΝ

14 ΠΗΓΕΣ €https://goo.gl/Ldd9ZEhttps://goo.gl/Ldd9ZE €http://goo.gl/XKOUmDhttp://goo.gl/XKOUmD


Κατέβασμα ppt "ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Επιμέλεια: Καρατζόγλου Έκτορας – Αθανάσιος Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google