Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 9 ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα Διεύθυνση : Βορείου Ηπείρου 7 Τηλέφωνο επικοινωνίας :

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 9 ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα Διεύθυνση : Βορείου Ηπείρου 7 Τηλέφωνο επικοινωνίας :"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 9 ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα Διεύθυνση : Βορείου Ηπείρου 7 Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2107665016 Ονοματεπώνυμο : Xhafa Rovena ΑΜ : 20845

2 9 Ος Παιδικός Σταθμός : Αποτελεί χώρο αγωγής, φροντίδας και ασφαλούς διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας Βοηθάει τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και συναισθηματικά. Βοηθάει στην ομαλή μετάβαση των παιδιών από το οικογενειακό στο προσχολικό περιβάλλον.

3 9 Ος Παιδικός Σταθμός : Παρέχει ημερήσια υγιεινή διατροφή και φροντίδα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής. Ευαισθητοποιούν τους γονείς πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.

4 9 ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7 :00- 16:00 για τα παιδιά που παραμένουν και αναπαύονται στο σταθμό. Η προσέλευση των παιδιών αρχίζει στις 7:00 και λήγει στις 9:00 π. μ. Υπάρχουν δύο τμήματα για παιδιά ηλικίας 2,5-4 ετών ( προνηπιακό ) και 4- 6 ετών ( νηπιακό )

5 Αντικείμενα απασχόλησης Παρακολούθηση της ώρας κατανάλωσης των γευμάτων από τα παιδιά Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από τα παραμύθια, τις ζωγραφιές για τη Διατροφική Πυραμίδα στην οποία βασίζεται η Μεσογειακή Διατροφή Και γενικότερα για τη σωστή κατανάλωση τροφών με στόχο η υγιεινή διατροφή να γίνει στόχος ζωής των παιδιών από μικρή ηλικία. Διοργάνωση σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς εκπαιδευτικών παιχνιδιών για την προώθηση υγιεινών διαιτητικών συνηθειών και σωματικής δραστηριότητας.

6 Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Συζήτηση με τα παιδιά γύρω από τα θέματα της επιστήμης της διατροφής : Πότε πρέπει να τρώω ; Αγαπημένο πρωινό και ποιό είναι το σωστό πρωϊνό ; Τι είναι το δεκατιανό ; Το μεσημέρι που πεινάω πολύ, τι πρέπει να τρώω ; Φρούτα που τρώμε το καλοκαίρι και τον χειμώνα Τα πατατάκια και τα γαριδάκια είναι καλές τροφές ; Γιατί πρέπει να πίνω νερό ;

7 Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Ζωγραφική : Ανάγνωση παραμυθιών με διδακτικό περιεχόμενο : Ανάγνωση αινιγμάτων Παιχνίδια διατροφής

8


Κατέβασμα ppt "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Φορέας Υποδοχής και Εκπαίδευσης : 9 ος Παιδικός Σταθμός Δ. Βύρωνα Διεύθυνση : Βορείου Ηπείρου 7 Τηλέφωνο επικοινωνίας :"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google