Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μνημεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού Μαρία Αμπατζή Στ΄2 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μνημεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού Μαρία Αμπατζή Στ΄2 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μνημεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού Μαρία Αμπατζή Στ΄2 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016

2 Ελλάδα – Παρθενώνας Άρχισε να χτίζεται πάνω στα θεμέλια του προηγούμενου ναού που είχε χτίσει ο Πεισίστρατος και τον είχαν καταστρέψει οι Πέρσες. Ήταν ναός περίπτερος, με δύο σειρές κολώνες, μήκους 70 μέτρων και πλάτους 31, Δωρικού ρυθμού και με αρκετά στοιχεία Ιωνικού. Το εσωτερικό του χωριζόταν στον πρόναο, το σηκό και τον οπισθόδομο.

3 Ιταλία – Κολοσσαίο Αρχικά γνωστό ως το Αμφιθέατρο του Φλαβιανού, το Κολοσσαίο ήταν το μεγαλύτερο κτίριο της εποχής. Οι διαστάσεις του κτίσματος φτάνουν τα 188 με 156μ. και φθάνοντας σε ύψος άνω των 48 μέτρων. Είχε τέσσερις ορόφους κι ο τελευταίος είχε καθίσματα για τις κατώτερες τάξεις. Ο χαμηλότερος όροφος ήταν η εξέδρα των επισήμων της εποχής.

4 Αυστρία – Ανάκτορα Μπελβεντέρε Τα ανάκτορα αυτά ήταν χειμερινά και ανήκαν στον Πρίγκιπα Ευγένιο. Οι σημαντικότερες κρατικές αίθουσες του Χειμερινού Ανακτόρου είναι το Μπλε Σαλόνι με την τοιχογραφία του Louis Dorigny στην οροφή, το Κόκκινο Σαλόνι με ολόσωμες απεικονίσεις των Ιωσήφ Ι, Καρόλου VI και του Πρίγκιπα πάνω στο άλογό του. Η χρυσή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου έχει καθρέπτες και διακοσμημένο ταβάνι.

5 Ρωσία – Μουσείο Ερμιτάζ Το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης είναι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο και βρίσκεται στη πλατεία Palace. Αποτελείται από μια σειρά διαφορετικών κτιρίων. Αυτά είναι τα Χειμερινά Ανάκτορα (πρώην κατοικία των ρώσων αυτοκρατόρων), τα κτίρια των Μικρών, το Ερμιτάζ θέατρο και του Επικουρικού Σώματος. Κατέχει πάνω από 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε όλο τον κόσμο.

6 Μεγάλη Βρετανία – Αβαείο Γουέστ Μίνστερ Το Αβαείο του Γουέστμινστερ είναι η παλαιότερη Λονδρέζικη εκκλησία και έδρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Εντός του Αβαείου εκτίθεται ένας ανεκτίμητης αξίας ιστορικός θησαυρός, με έργα τέχνης χρονολογούμενα από τον 12 ο αιώνα, γλυπτά και ομοιώματα μοναρχών της Βρετανίας.

7 Πηγές http://dim- galat.pel.sch.gr/projects/akropolis/akr_03partheno nas.htmhttp://dim- galat.pel.sch.gr/projects/akropolis/akr_03partheno nas.htm http://www.taxidologio.gr/rome-todo- colosseum.htmlhttp://www.taxidologio.gr/rome-todo- colosseum.html http://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro /597188/tehni-sta-heimerina-anaktora-tis-viennishttp://www.newsbeast.gr/travel/destinations/arthro /597188/tehni-sta-heimerina-anaktora-tis-viennis http://el.thecircumference.org/hermitage-state- museumhttp://el.thecircumference.org/hermitage-state- museum http://www.taxidologio.gr/london-todo- westminster-abbey.htmlhttp://www.taxidologio.gr/london-todo- westminster-abbey.html

8 Μνημεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού Μαρία Αμπατζή Στ΄2 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016


Κατέβασμα ppt "Μνημεία του Ευρωπαϊκού πολιτισμού Μαρία Αμπατζή Στ΄2 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google