Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016

2 Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Περιεχόμενα:  Ελλάδα- Παρθενώνας  Ιταλία-Κολοσσαίο  Γαλλία-Πύργος του Άιφελ  Μεγάλη Βρετανία-Αβαείο Γουέστ Μίνστερ  Αυστρία-Ανάκτορα Μπελβεντέρε  Ρωσία-Μουσείο Ερμιτάζ

3 Ελλάδα-Παρθενώνας Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 448/7 π.Χ. και τα εγκαίνια έγιναν το 438 π.Χ. στα Μεγάλα Παναθήναια. Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχιτέκτονες που εργάστηκαν ήταν ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης και ο Φειδίας. Είναι ένας από τους λίγους ολομάρμαρους ελληνικούς ναούς.

4 Ιταλία-Κολοσσαίο Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται στην εποχή του Βεσπασιανού το 72 μ.Χ., συνεχίστηκε την εποχή του Τιτου και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ. Ονομαζόταν Αμφιθέατρο των Φλαβίων, από το όνομα της δυναστείας των αυτοκρατόρων που το έκτισαν. Πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός), που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε. Στο Κολοσσαίο πραγματοποιούνταν αγώνες με ελεύθερη είσοδο. Οι μονομαχίες διαρκούσαν μία μέρα ή και περισσότερες. Οι μονομάχοι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ή δούλοι. Το 80 μ.Χ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κολοσσαίου. Το Κολοσσαίο λειτούργησε για περίπου 400 χρόνια, με μια διακοπή μεταξύ των ετών 217-238 μ.Χ., εξαιτίας ενός κεραυνού που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του

5 Γαλλία-Πύργος του Άιφελ Ο πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1887 και 1889. Συνολικά 300 εργάτες ένωσαν 18.038 κομμάτια σφυρήλατου σιδήρου. Ο πύργος εγκαινιάστηκε στις 31 Μαρτίου 1889 και άνοιξε για το κοινό στις 6 Μαΐου 1889. Έχει βάρος 10.100 τόνους και η κατασκευή του είναι τόσο σταθερή, ώστε παρεκκλίνει μόλις έως 7,5 εκατοστά με σφοδρό άνεμο.

6 Μ. Βρετανία- Αβαείο Γουέστ Μίνστερ Το Αβαείο του Γουέστ Μινστερ είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Είναι ανεξάρτητη εκκλησία η οποία αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους. Η εκκλησία είναι κυρίως γοτθικού ρυθμού. Ο ναός από το 1450 μέχρι το 1550 υπήρξε καθεδρικός ναός. Ο σημερινός ναός άρχισε να κατασκευάζεται από τον Ερρίκο Γ΄ το 1245 ως τόπος ταφής του. Βρισκόταν υπό κατασκευή από το 1245 μέχρι το 1517.

7 Αυστρία-Ανάκτορα Μπελβεντέρε Το Μπελβεντέρε χτίστηκε από τον Γιόχαν Λούκας φον Χίλντεμπραντ ως θερινό ανάκτορο του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας. Το Μπελβεντέρε αποτελείται από 2 παλάτια τα οποία συνδέονται με έναν κήπο, σχεδιασμένο κατά τα γαλλικά πρότυπα. Ο κήπος είναι σχεδιασμένος σε 3 επίπεδα, το καθένα από τα οποία έχει μια κλασσική αναφορά: το χαμηλότερο μέρος αντιπροσωπεύει τον τόπο των Τεσσάρων Στοιχείων, το κεντρικό τον Παρνασσό και το ψηλότερο τον Όλυμπο.

8 Ρωσία-Μουσείο Ερμιτάζ Το Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων. Η λέξη ερμιτάζ (hermitage) είναι γαλλική, εκ παραφθοράς της ελληνικής λέξης ερημητήριο. Με τον όρο αυτό αποκαλούσαν οι Γάλλοι οποιαδήποτε εξοχική ή απόκεντρη κατοικία κυρίως για μονήρη ανάπαυση ή αναψυχή.

9 Πηγές: Βικιπαίδεια

10 Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016


Κατέβασμα ppt "Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός Άννα Αργυροπούλου 1 ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Τάξη: Στ2 Έτος: 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google