Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΜΑΔΑ Γ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ-ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ... Απο τα παλιά χρόνια ο άνθρωπος έπινε για να διασκεδάσει αλλά και να ξεχάσει τα προβλήματα του. Με αποτέλεσμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΜΑΔΑ Γ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ-ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ... Απο τα παλιά χρόνια ο άνθρωπος έπινε για να διασκεδάσει αλλά και να ξεχάσει τα προβλήματα του. Με αποτέλεσμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΜΑΔΑ Γ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ-ΚΑΠΝΙΣΜΑ

2 ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ...

3 Απο τα παλιά χρόνια ο άνθρωπος έπινε για να διασκεδάσει αλλά και να ξεχάσει τα προβλήματα του. Με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να κάνουν κατάχρηση, έτσι γεννιέται ο αλκοολισμός. Ο πρώτος που έδωσε οδηγίες για τον αλκοολισμό ήταν ο Ιπποκράτης και εκείνος που ανέλυσε τις συνέπειες του αλκοολισμού ηταν ο Γαληνός. Τα αλκοολούχα ποτά είναι αυτά τα οποία περιέχουν αιθανόλη μια ουσία που ανήκει σε μια οικογένεια χημικών ενώσεων που λέγεται αλκοόλες. Το αλκοόλ κατά την διαδρομή του στο σώμα απορροφάται από τα τοιχώματα του στομάχου και του εντέρου που στην συνέχεια με την βοήθεια του αίματος περνά σε όλο το σώμα.

4  περιορισμούς στην πώληση του αλκοόλ (άνω 18 ετών)  περιορισμό της ζήτησης μέσω αύξησης της τιμής του.  προστασία των νέων από το αλκοόλ.  μέτρα για τον καθορισμό χώρων, όπου απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοολούχων.  περιορισμούς στη διαφήμιση του αλκοόλ.  αυστηρά μέτρα για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.  έγκαιρη παρέμβαση με θεραπευτικές δομές και προγράμματα υποστήριξης.

5  Εθίζεται ο οργανισμός μας στα αλκοολούχα ποτά.  Κίρρωση του ήπατος (είναι μια ασθένεια όπου καταστρέφει το συκώτι και εμποδίζει τον καθαρισμό του αίματος).  Μείωση των λευκών αιμοσφαιρίων συνεπώς μειώνεται η άμυνα του οργανισμού.  Επιδρά στο νευρικό σύστημα (ψυχιατρικές διαταραχές).  Συχνά εμφάνιση κατάθλιψης, τάση αυτοκτονίας και παραισθήσεις (αίσθηση εκτός πραγματικότητας).

6

7

8 ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ  Περιορισμός διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων καπνού.  Προστασία κατά του παθητικού καπνίσματος  Μείωση της προσφοράς προϊόντων καπνού σε παιδιά και εφήβους  Ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

9 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ  Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει:  Εγκεφαλικά επεισόδια  Διάφορες μορφές καρκίνου  Κιτρίνισμα στα δόντια  Ρυτίδωση του δέρματος  Πρόωρο θάνατο του εμβρύου  Φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος  Νεογέννητα μωρά με χαμηλό βάρος  Δαπανηρή συνήθεια (ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 5€)  Αρνητική εξωτερική εμφάνιση του σώματος

10 ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ Ο ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ

11 ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΠΝΙΣΜΑ

12

13 ΟΜΑΔΑ Γ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ- ΚΑΠΝΙΣΜΑ


Κατέβασμα ppt "ΟΜΑΔΑ Γ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ-ΚΑΠΝΙΣΜΑ. ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ... Απο τα παλιά χρόνια ο άνθρωπος έπινε για να διασκεδάσει αλλά και να ξεχάσει τα προβλήματα του. Με αποτέλεσμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google