Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων Το 1896 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος λόγω οδικού δυστυχήματος. Κατά τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο ιατροδικαστής είχε τότε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων Το 1896 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος λόγω οδικού δυστυχήματος. Κατά τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο ιατροδικαστής είχε τότε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων Το 1896 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος λόγω οδικού δυστυχήματος. Κατά τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο ιατροδικαστής είχε τότε γράψει: Κατά τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο ιατροδικαστής είχε τότε γράψει: «Αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί ξανά». «Αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί ξανά». Δυστυχώς περισσότερο από 1 αιώνα αργότερα, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν και περίπου 50 εκατομμύρια τραυματίζονται στους δρόμους κάθε χρόνο. Η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο πρέπει να είναι η προτεραιότητα.

2 Οι αιτίες με την Παγκόσμιο Οργάνωση Υγείας και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Αυτοκινήτου, το 90% των λόγω τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με την Παγκόσμιο Οργάνωση Υγείας και τη Διεθνή Συνομοσπονδία Αυτοκινήτου, το 90% των θανάτων λόγω τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τα περισσότερα θύματα είναι πεζοί, ποδηλάτες και άτομα που χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς. Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι κυριότερες αιτίες των δυστυχημάτων αυτών είναι οι ακατάλληλοι δρόμοι, η φτωχή κατάσταση των αυτοκινήτων και οι οδηγοί που δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι. Τα περισσότερα θύματα είναι πεζοί, ποδηλάτες και άτομα που χρησιμοποιούν δημόσια μέσα μεταφοράς. Στις αναπτυσσόμενες χώρες οι κυριότερες αιτίες των δυστυχημάτων αυτών είναι οι ακατάλληλοι δρόμοι, η φτωχή κατάσταση των αυτοκινήτων και οι οδηγοί που δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι.

3 Οι αιτίες Η υπερβολική ταχύτητα, το επιθετικό οδήγημα, η κούραση, ο ύπνος στο τιμόνι, το αλκοόλ, η μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, η μη χρήση ζώνης ασφάλειας, η μη χρήση ζώνης ασφάλειας, αποτελούν τις σημαντικότερες αιτίες θανάτων λόγω τροχαίων στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά συμβάλλουν και σε μεγάλο ποσοστό των θανάτων στους δρόμους και στον υπόλοιπο κόσμο.

4 Αλκοόλ και οδήγηση Μια από τις κυριότερες αιτίες πολλών τροχαίων ατυχημάτων προέρχεται από την κατανάλωση αλκοόλ Μια από τις κυριότερες αιτίες πολλών τροχαίων ατυχημάτων προέρχεται από την κατανάλωση αλκοόλ χωρίς κανένα μέτρο. χωρίς κανένα μέτρο. Σε καμία περίπτωση δεν οδηγάμε αν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ Σε καμία περίπτωση δεν οδηγάμε αν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ μια άλλη λύση είναι να ταξιδέψεις με λεωφορείο η με ταξί. μια άλλη λύση είναι να ταξιδέψεις με λεωφορείο η με ταξί.

5 Βροχόπτωση και οδήγηση Πολλά ατυχήματα επίσης συμβαίνουν λόγω βροχόπτωσης γιατί το οδόστρωμα γλιστράει με αποτέλεσμα να χάσει εύκολα τον έλεγχο ένας οδηγός..

6 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης Η οδήγηση σε συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης είναι επικίνδυνη. Η οδήγηση σε συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης είναι επικίνδυνη. Για λόγους προφύλαξης θα πρέπει να λάβουμε μερικές συμβουλές υπόψιν. Όταν βρέχει, οι βλάβες στο αυτοκίνητο αυξάνονται αφού η υγρασία επιβαρύνει τη μηχανή και τα ηλεκτρικά συστήματα ειδικά των παλαιότερων οχημάτων. Για λόγους προφύλαξης θα πρέπει να λάβουμε μερικές συμβουλές υπόψιν. Όταν βρέχει, οι βλάβες στο αυτοκίνητο αυξάνονται αφού η υγρασία επιβαρύνει τη μηχανή και τα ηλεκτρικά συστήματα ειδικά των παλαιότερων οχημάτων. Όταν η οδήγηση σε κακές συνθήκες είναι αναγκαία υπάρχουν τρόποι για να αποφύγουμε ένα πιθανό ατύχημα ή μια βλάβη. Όταν η οδήγηση σε κακές συνθήκες είναι αναγκαία υπάρχουν τρόποι για να αποφύγουμε ένα πιθανό ατύχημα ή μια βλάβη.

7 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης Συνήθως βλάβη μπορεί να προκύψει όταν οδηγούμε μέσα σε βαθύτερα λιμνάζοντα νερά ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο. Συνήθως βλάβη μπορεί να προκύψει όταν οδηγούμε μέσα σε βαθύτερα λιμνάζοντα νερά ακόμα και αν το αυτοκίνητο είναι σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο. Τα νερά μπορούν να καταστρέψουν τη μηχανή που δεν είναι αδιάβροχη και η επιδιόρθωση της κοστίζει ακριβά. Τα νερά μπορούν να καταστρέψουν τη μηχανή που δεν είναι αδιάβροχη και η επιδιόρθωση της κοστίζει ακριβά. Η βλάβη που σχετίζεται με νερά, οφείλεται στο ότι η μηχανή 'τραβάει' το νερό μέσα από το φίλτρο αέρα στο εσωτερικό της και 'κολλάει'. Η βλάβη που σχετίζεται με νερά, οφείλεται στο ότι η μηχανή 'τραβάει' το νερό μέσα από το φίλτρο αέρα στο εσωτερικό της και 'κολλάει'. Τελικά το νερό μπορεί να καταστρέψει σημαντικά μέρη της μηχανής όπως τα έμβολα, τις βαλβίδες και πολλά άλλα που δυστυχώς στοιχίζουν. Τελικά το νερό μπορεί να καταστρέψει σημαντικά μέρη της μηχανής όπως τα έμβολα, τις βαλβίδες και πολλά άλλα που δυστυχώς στοιχίζουν.

8 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Βεβαιωνόμαστε ότι είναι εντελώς αναγκαία μια διαδρομή σε συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι εντελώς αναγκαία μια διαδρομή σε συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης. Αν ναι, σχεδιάζουμε τη διαδρομή μας αποφεύγοντας σημεία που συνήθως πλημμυρίζουν και φεύγουμε νωρίτερα μιας και θα οδηγήσουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα ή θα συναντήσουμε κίνηση. Αν ναι, σχεδιάζουμε τη διαδρομή μας αποφεύγοντας σημεία που συνήθως πλημμυρίζουν και φεύγουμε νωρίτερα μιας και θα οδηγήσουμε σε χαμηλότερη ταχύτητα ή θα συναντήσουμε κίνηση. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας είναι σε άψογη κατάσταση. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες μας είναι σε άψογη κατάσταση.

9 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ αφού θα χρειαστούμε περισσότερα καύσιμα λόγω θέρμανσης, φώτων και πιθανής κίνησης. Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ αφού θα χρειαστούμε περισσότερα καύσιμα λόγω θέρμανσης, φώτων και πιθανής κίνησης. Έχουμε πάντα μαζί το κινητό μας (και ένα φορτιστή αυτοκινήτου) για παν ενδεχόμενο. Έχουμε πάντα μαζί το κινητό μας (και ένα φορτιστή αυτοκινήτου) για παν ενδεχόμενο. Αποφεύγουμε να ταξιδεύουμε μόνοι και ειδοποιούμε συγγενείς και φίλους για τη διαδρομή που θα κάνουμε και για την αναμενόμενη ώρα άφιξής μας. Αποφεύγουμε να ταξιδεύουμε μόνοι και ειδοποιούμε συγγενείς και φίλους για τη διαδρομή που θα κάνουμε και για την αναμενόμενη ώρα άφιξής μας.

10 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης TIPS ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ TIPS ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ Ενημερωνόμαστε από τα δελτία για τον καιρό, τις περιοχές που πλημμύρισαν και τα προβλήματα στους δρόμους. Ενημερωνόμαστε από τα δελτία για τον καιρό, τις περιοχές που πλημμύρισαν και τα προβλήματα στους δρόμους. Ανάβουμε τα μεσαία φώτα για να μας βλέπουν οι άλλοι (ακόμα και τη μέρα). Ανάβουμε τα μεσαία φώτα για να μας βλέπουν οι άλλοι (ακόμα και τη μέρα). Κρατάμε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα αφού το φρενάρισμα στη βροχή απαιτεί περισσότερα μέτρα. Κρατάμε μεγαλύτερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα αφού το φρενάρισμα στη βροχή απαιτεί περισσότερα μέτρα. Οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα. Οδηγούμε με χαμηλή ταχύτητα. Δεν ανάβουμε τα πίσω φώτα ομίχλης που ζαλίζουν τους πίσω οδηγούς και καλύπτουν τα φώτα φρεναρίσματος. Δεν ανάβουμε τα πίσω φώτα ομίχλης που ζαλίζουν τους πίσω οδηγούς και καλύπτουν τα φώτα φρεναρίσματος.

11 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης Προσέχουμε τα βαριά οχήματα που πετάνε νερό εμποδίζοντας την ορατότητά μας. Προσέχουμε τα βαριά οχήματα που πετάνε νερό εμποδίζοντας την ορατότητά μας. Αν μείνουμε σε καταρρακτώδη βροχή, κρατάμε το καπό της μηχανής κλειστό μέχρι να έρθει βοήθεια, για να μην καταστρέψουμε τα ηλεκτρικά συστήματα. Αν μείνουμε σε καταρρακτώδη βροχή, κρατάμε το καπό της μηχανής κλειστό μέχρι να έρθει βοήθεια, για να μην καταστρέψουμε τα ηλεκτρικά συστήματα. Όταν οδηγούμε γρήγορα σε λιμνάζοντα νερά, τα λάστιχα μπορεί χάσουν την πρόσφυσή τους. Όταν οδηγούμε γρήγορα σε λιμνάζοντα νερά, τα λάστιχα μπορεί χάσουν την πρόσφυσή τους. Αν νιώσουμε ότι το τιμόνι ξαφνικά είναι ελαφρύ, δεν φρενάρουμε, χαμηλώνουμε ταχύτητα, οδηγούμε σταθερά μέχρι σταδιακά να αποκτήσουμε ξανά τον έλεγχο του οχήματος. Αν νιώσουμε ότι το τιμόνι ξαφνικά είναι ελαφρύ, δεν φρενάρουμε, χαμηλώνουμε ταχύτητα, οδηγούμε σταθερά μέχρι σταδιακά να αποκτήσουμε ξανά τον έλεγχο του οχήματος. Η γρήγορη οδήγηση σε βαθιά νερά μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη μηχανική βλάβη. Η γρήγορη οδήγηση σε βαθιά νερά μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη μηχανική βλάβη. Όταν οδηγούμε στη βροχή σεβόμαστε τους υπόλοιπους που είναι στους δρόμους όπως τους πεζούς και τους δικυκλιστές προσέχοντας να μην τους καταβρέξουμε. Όταν οδηγούμε στη βροχή σεβόμαστε τους υπόλοιπους που είναι στους δρόμους όπως τους πεζούς και τους δικυκλιστές προσέχοντας να μην τους καταβρέξουμε.

12 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης Δεν οδηγούμε μέσα σε νερά που δεν γνωρίζουμε το βάθος τους. Δεν οδηγούμε μέσα σε νερά που δεν γνωρίζουμε το βάθος τους. Η άκρη του πεζοδρομίου μπορεί να μας δώσει μια εικόνα. Η άκρη του πεζοδρομίου μπορεί να μας δώσει μια εικόνα. Όταν μπούμε σε νερά, οδηγούμε στο ψηλότερο σημείο του δρόμου. Όταν μπούμε σε νερά, οδηγούμε στο ψηλότερο σημείο του δρόμου. Οδηγούμε αργά και σταθερά χωρίς να σηκώνουμε κύμα αφήνοντας τους απέναντι να περάσουν πρώτοι. Οδηγούμε αργά και σταθερά χωρίς να σηκώνουμε κύμα αφήνοντας τους απέναντι να περάσουν πρώτοι. Βεβαιωνόμαστε για την κατάσταση του δρόμου μπροστά μας για να μην χρειαστεί να σταματήσουμε μέσα σε βαθύ νερό. Βεβαιωνόμαστε για την κατάσταση του δρόμου μπροστά μας για να μην χρειαστεί να σταματήσουμε μέσα σε βαθύ νερό. Η γρήγορη οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει απώλεια του ελέγχου και αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς. Η γρήγορη οδήγηση σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να προκαλέσει απώλεια του ελέγχου και αποτελεί κίνδυνο για πεζούς και οδηγούς.

13 Οδηγίες οδήγησης σε περίπτωση βροχόπτωσης Δεν οδηγούμε μέσα σε κινούμενα νερά που εύκολα μπορεί να μας παρασύρουν. Δεν οδηγούμε μέσα σε κινούμενα νερά που εύκολα μπορεί να μας παρασύρουν. Κρατάμε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Κρατάμε ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Ελέγχουμε ότι λειτουργούν τα φρένα μας μόλις βγούμε από τα νερά. Ελέγχουμε ότι λειτουργούν τα φρένα μας μόλις βγούμε από τα νερά. Αν η μηχανή σταματήσει μετά από οδήγηση σε βαθιά νερά, δεν προσπαθούμε να την ξανανάψουμε γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μηχανική βλάβη. Αν η μηχανή σταματήσει μετά από οδήγηση σε βαθιά νερά, δεν προσπαθούμε να την ξανανάψουμε γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει μηχανική βλάβη. Καλούμε οδική βοήθεια. Καλούμε οδική βοήθεια.

14 Οδηγίες για αποφυγή ατυχημάτων ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΤΕ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΝΥΣΤΑΖΕΤΕ «Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι η υπνηλία μειώνει την οδηγική ικανότητα σχεδόν όσο και η κατανάλωση αλκοόλ». «Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι η υπνηλία μειώνει την οδηγική ικανότητα σχεδόν όσο και η κατανάλωση αλκοόλ». Αυτή η δήλωση ενός ιθύνοντος του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ φανερώνει τον κίνδυνο που διατρέχετε αν οδηγείτε όταν νυστάζετε. Αυτή η δήλωση ενός ιθύνοντος του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου των ΗΠΑ φανερώνει τον κίνδυνο που διατρέχετε αν οδηγείτε όταν νυστάζετε. Τα ακόλουθα συμπτώματα δείχνουν ότι δεν είναι ασφαλές να οδηγήσετε:* Τα ακόλουθα συμπτώματα δείχνουν ότι δεν είναι ασφαλές να οδηγήσετε:** ● Δυσκολεύεστε να εστιάσετε το βλέμμα σας, ανοιγοκλείνετε συχνότερα τα μάτια σας ή νιώθετε τα βλέφαρά σας βαριά ● Δυσκολεύεστε να εστιάσετε το βλέμμα σας, ανοιγοκλείνετε συχνότερα τα μάτια σας ή νιώθετε τα βλέφαρά σας βαριά ● Δυσκολεύεστε να κρατήσετε το κεφάλι σας όρθιο ● Δυσκολεύεστε να κρατήσετε το κεφάλι σας όρθιο

15 Οδηγίες για αποφυγή ατυχημάτων ● Χασμουριέστε επανειλημμένα ● Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε τα τελευταία λίγα χιλιόμετρα που διανύσατε ● Παραβλέπετε εξόδους ή σήματα ● Ξεφεύγετε από τη λωρίδα σας, δεν κρατάτε τις αποστάσεις ή πατάτε τις λωρίδες με τραχεία επιφάνεια ● Αν έχετε τέτοια συμπτώματα, ζητήστε από κάποιον άλλον να οδηγήσει ή σταματήστε σε ένα ασφαλές σημείο για να κοιμηθείτε λίγο. ● Αν πρόκειται για την ασφάλεια τη δική σας και των άλλων, καλύτερα να φτάσετε αργότερα!

16 Συντήρηση & Συμπεριφορά oχημάτος Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους για οικονομικούς λόγους Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να συντηρούν τα αυτοκίνητά τους για οικονομικούς λόγους με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή κράτηση στο έδαφος η και σε περίπτωση βροχόπτωσης να χάνουν το έλεγχο του αυτοκινήτου. με αποτέλεσμα να μην έχουν καλή κράτηση στο έδαφος η και σε περίπτωση βροχόπτωσης να χάνουν το έλεγχο του αυτοκινήτου. Επίσης μερικοί αποφεύγουν να πάνε το όχημά τους σε συνεργείο για να μην πληρώσουν περισσότερα λεφτά Επίσης μερικοί αποφεύγουν να πάνε το όχημά τους σε συνεργείο για να μην πληρώσουν περισσότερα λεφτά και νομίζουν πως ξέρουν να το συντηρήσουν μόνοι τους και νομίζουν πως ξέρουν να το συντηρήσουν μόνοι τους με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά και να αλλάζει η συμπεριφορά του. με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά και να αλλάζει η συμπεριφορά του.


Κατέβασμα ppt "Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων Το 1896 καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος λόγω οδικού δυστυχήματος. Κατά τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο ιατροδικαστής είχε τότε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google