Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΝΑ ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ ΆΝΝΑ ΙΣΟΥΦΙ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΝΑ ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ ΆΝΝΑ ΙΣΟΥΦΙ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΝΑ ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ ΆΝΝΑ ΙΣΟΥΦΙ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου

2 …η γεωλογική ιστορία Το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου,είναι ένα απολιθωμένο δάσος που περιλαμβάνει εκατοντάδες απολιθωμένους κορμούς δένδρων τα οποία σκεπάσθηκαν από ηφαιστειακή λάβα και απολιθώθηκαν στη θέση τους πριν από εκατομμύρια χρόνια. Μέσα στη στάχτη αποκαλύπτονται κορμοί, κλαδιά, ρίζες, καρποί και φύλλα δένδρων καθώς και απολιθωμένα οστά ζώων.

3 …η φυσική ιστορία Στην περιοχή «Δυτική Χερσόνησος Λέσβου - Απολιθωμένο Δάσος», διακρίνονται τρεις ενότητες, τη δυτική χερσαία ζώνη που έχει έκταση του Απολιθωμένου δάσους με τα σχηματιζόμενα μικρό περιβάλλοντα που φιλοξενούν σπάνια και πολλές φορές απειλούμενα είδη φυτών και ζώων.

4 …η πολιτιστική ιστορία Η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους περιλαμβάνει δύο από τις έξι αρχαίες πόλεις της Λέσβου, την Άντισσα και την Ερεσό. Η ακρόπολη της Ερεσού. Το κάστρο Σιγρίου είναι μερικά από τα πιο σημαντικά μνημεία της περιοχής. Στην περιοχή καταγράφονται πολλά ακόμη μνημεία της λαϊκής αρχιτεκτονικής όπως γέφυρες, υδρόμυλοι, παραδοσιακά ελαιοτριβεία αλλά και αγροτικές κατασκευές.

5 Ώρα λειτουργίας Χειμερινή περίοδος Κυριακ ή Δευτέρ α ΤρίτηΤετάρτ η ΠέμπτηΠαρασ κευή Σάββατο 10:00- 17:00 Κλειστά 9:00- 17:00

6 Πηγές… www.google.com www.wikipedia.com www.google.com www.wikipedia.com


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΝΑ ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ ΆΝΝΑ ΙΣΟΥΦΙ Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σιγρίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google