Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS

2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8 ΒΑΣΙΚΟΎΣ ΜΕΘΌΔΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΙΆΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ COCKTAILS. 1.Χτύπημα – Shaking 2.Στεγνό χτύπημα – Dry shaking 3. Ανακάτεμα – Stirring 4. Ανάμιξη – Blending 5. ¨Χτίσιμο¨ - Building 6. Πολτοποίηση – Muddling 7. Στρωματοποίηση – Layering 8. Επίπλευση – Floating

3 ΧΤΎΠΗΜΑ – SHAKING Θα πρέπει να βάλετε όλα τα συστατικά μαζί με πάγο στο shaker & να τα χτυπήσετε τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα. Μετά θα πρέπει να σουρώσετε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι. Το χτύπημα ανακατεύει τα συστατικά, ενώ παράλληλα παγώνει το ποτό. Βάζετε όλα τα συστατικά (εκτός από τα ανθρακούχα συστατικά) στο σέικερ & γεμίζετε μέχρι στα 2/3 με φρέσκο πάγο. Κλείνετε καλά το σέικερ & χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα κρατώντας καλά το σέικερ με τα 2 χέρια. Ανοίγετε προσεκτικά & σουρώνετε (straining) στο ποτήρι αφήνοντας στο σέικερ το χτυπημένο πάγο. Αν το cocktail είναι σε ποτήρι που χρειάζεται πάγος, τότε θα πρέπει να έχετε προσθέσει φρέσκο πάγο στο ποτήρι. Κατά το σούρωμα έχουμε το απλό σούρωμα – straining που γίνεται με το σουρωτήρι Hawthorne, αν χρησιμοποιούμε Boston Shaker. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα ή όταν τα συστατικά έχουν κομμάτια φρούτων ή άλλων συστατικών, χρησιμοποιούμε τη μέθοδο του διπλού σουρώματος – fine straining. Για το διπλό σούρωμα χρησιμοποιούμε ένα επιπλέον σουρωτήρι με ψιλή σήτα για να συγκρατήσει τα μικρά κομμάτια που περνούν από το απλό σούρωμα

4 ΣΤΕΓΝΌ ΧΤΎΠΗΜΑ – DRY SHAKING Χρησιμοποιούμε το Dry shaking, όταν θέλουμε να χτυπήσουμε γάλα, κρέμα ή αυγά. Έτσι μεγιστοποιούμε το καλύτερο αποτέλεσμα αφρού ή κρέμας. Οταν φτιάχνουμε ενα sour cocktail ( Amaretto sour, Whiskey sour ) χρησιμοποιούμε αυγό για να δημιουργήσουμε μια συμπαγή κρέμα. Για να σπάσουμε το ασπραδι του αυγού καλύτερα τοποθετούμε μεσα στο Shaker το ελαττήριο απο το Strainer.

5 ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ – STIRRING Θα χρησιμοποιήσετε το γυάλινο στέλεχος του Boston Shaker & το κουτάλι του bar (με τη στριμμένη χειρολαβή). Τοποθετήστε τα συστατικά μαζί με πάγο στο γυάλινο στέλεχος & στριφογυρίστε το κουτάλι του bar, ελαφρά με τον αντίχειρα & το δείκτη. Το κουτάλι θα περιστραφεί στο μίγμα ανακατεύοντας τα συστατικά. Στη συνέχεια σουρώστε απλά με το σουρωτήρι Hawthorne.

6 ΑΝΆΜΙΞΗ – BLENDING Θα πρέπει να βάλετε όλα τα συστατικά μαζί με πάγο στο blender & να τα χτυπήσετε μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο και ομαλό μείγμα. Προτιμούμε θρυμματισμένο πάγο για να αποφύγουμε πιθανές φθορές στις λεπίδες του blender. Θυμηθείτε ότι πρώτα θα τοποθετήσετε όλα τα συστατικά στο blender και μετά το πάγο. Επίσης ξεκινήστε με τη χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά να αυξήσετε τη ταχύτητα. τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα. Μετά θα πρέπει να σουρώσετε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι.

7 ΧΤΊΣΙΜΟ – BUILDING «ΧΤΊΣΙΜΟ ΠΟΤΟΎ» Απλά πρέπει να βάλετε όλα τα συστατικά μαζί με πάγο στο ποτήρι & ανακατεύετε & σερβίρετε με το ίδιο ποτήρι.

8 ΠΟΛΤΟΠΟΊΗΣΗ – MUDDLING Βάζετε τα συστατικά, που προορίζονται για πολτοποίηση, μέσα σε ένα ανθεκτικό ποτήρι ή στο Shaker. Χρησιμοποιούμε ένα γουδί (muddle) για διαλύσουμε τα συστατικά (φρούτα, βότανα, καρυκεύματα κτλ) για να πάρουμε τους χυμούς & τα έλαια από αυτά. Ανάλογα με το τι θέλουμε να πολτοποιήσουμε, χρησιμοποιούμε κατάλληλο γουδοχέρι & πολτοποιούμε με ανάλογη πίεση. Χρησιμοποιούμε γουδοχέρι με λεία επιφάνεια για βότανα & φύλλα, για να μην τα συνθλίψουμε τελείως. Ενώ για φρούτα χρησιμοποιούμε το γουδοχέρι με τις ραβδώσεις για να πάρουμε το χυμό τους.

9 ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΊΗΣΗ – LAYERING Βάζετε τα συστατικά με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν στρώσεις μεταξύ τους. Τα υλικά είναι το ένα επάνω από το άλλο & δεν ανακατεύονται. Τα διαφορετικά υλικά με τα έντονα χρώματα τους προκαλούν οπτική αντίθεση. Η επιτυχία της τεχνικής επιτυχαίνεται με προσεκτική τοποθέτηση των υγρών το ένα μετά το άλλο, καθώς & από τη πυκνότητα των υγρών. Τα βαρύτερα & πυκνότερα υλικά μπαίνουν πρώτα & σταδιακά τα ελαφρύτερα. Η τεχνική της στρωματοποίησης γίνεται με μικρό κουτάλι, είτε με τη πίσω πλευρά του, ώστε να χυθεί το υγρό προσεκτικά, πάνω στο επόμενο, είτε με τη κανονική πλευρά του κουταλιού που ακουμπά εσωτερικά στο ποτήρι λίγο πάνω από την επιφάνια του προηγούμενου υγρού. & στις δυο περιπτώσεις ρίχνουμε σταθερά & αργά το κάθε επόμενο ποτό.

10 ΕΠΊΠΛΕΥΣΗ – FLOATING Η επίπλευση είναι για το τελευταίο συστατικό που θα πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια ενός cocktail. Αυτό γίνεται ακριβώς με τους ιδίους τρόπους που περιγράφονται στην στρωματοποίηση.

11 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ BAR - BAR MEASUREMENTS

12 Είναι σημαντικό να καταλάβετε τη ποσότητα των συστατικών που χρειάζονται για να φτιάξετε ένα cocktail. Οι συνταγές έχουν διαφορετικούς τρόπους μέτρησης μεταξύ τους. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας δώσουν γενικές γνώσεις, ώστε να φτιάξετε το Cocktail σωστά.

13 ΒΑΣΙΚΈΣ ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ: Οι περισσότερες μεζούρες μετρούν με ml. Περίπου 30ml = 1oz (ουγκιά) 1oz (ουγκιά) = 2 tdsp (tablespoons, κουταλιές σούπας) Εκτός από τα (oz) και τα (ml) υπάρχουν συνταγές που χρησιμοποιούν τα «μέρη» “parts”

14 ΒΑΣΙΚΈΣ ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ: Dash: Η μέτρηση αυτή χρησιμοποιείται συχνά για την ελάχιστη ποσότητα των υγρών συστατικών 1 dash = 4 έως 5 Drops (σταγόνες) 1 tbsp (κουταλιά της σούπας) = 3 teaspoons (κουταλάκια του γλυκού) 1 tbsp (κουταλιά της σούπας) = 1 / 2 oz (ουγκιά) 1 tbsp (κουταλιά της σούπας) = 15ml 1 pony = 1 oz (ουγκιά) 1 cup (φλιτζάνι) = 8 oz (ουγκιές) 1/2 φρέσκο Lime = 1 / 2 oz 1/2 φρέσκο λεμόνι = 1/2 έως 3/4 oz ουγκιά

15 Cocktails everywhere – Bar consulting – Bar catering Cocktails Everywhere…Because no good story started with a salad! Contact info: Website: Cocktailseverywhere.com Facebook page: Cocktails Everywhere Twitter: @CocktailsE Youtube channel: Cocktails Everywhere Email: Cocktailseverywhere@gmail.com, info@cocktailseverywhere.comCocktailseverywhere@gmail.com info@cocktailseverywhere.com Phone number: 6982311018


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΟΡΟΛΟΓΙΑ – BARMEN TIPS. ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ & ΧΡΉΣΙΜΕΣ ΕΠΕΞΗΓΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤO ΤΡΌΠΟ ΕΚΤΈΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΏΝ ΤΩΝ COCKTAILS. ΜΆΘΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΊΑ & ΤΟΥΣ 8."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google