Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η υδατική κατάσταση της Κύπρου

2 Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά της – ένα γεγονός που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε.  Αν όλοι εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, αλλάζοντας ταυτόχρονα και μερικές καθημερινές συνήθειες, θα πετύχουμε μεγάληεξοικονόμηση νερού, χωρίς μάλιστα να στερηθούμε τις ευκολίες κι απολαύσεις μας.

3  Την ελέγχουμε τακτικά για έγκαιρη διάγνωση τυχόν διαρροής και λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα επιδιόρθωσης των βλαβών. Υδραυλική εγκατάσταση στο σπίτι

4 Βρύσες που στάζουν  Μια ελαττωματική βρύση - έστω κι αν στάζει σταγόνα, σταγόνα - μπορεί να σπαταλήσει αρκετούς τόνους νερό.  Φροντίζουμε, λοιπόν, να τη διορθώσουμε αμέσως.

5 Αποχωρητήριο Το αποχωρητήριο καταναλώνει ένα σημαντικό ποσοστό νερού σ' ένα νοικοκυριό. Το αποχωρητήριο καταναλώνει ένα σημαντικό ποσοστό νερού σ' ένα νοικοκυριό. Ας τοποθετήσουμε στο καζανάκι τα πλαστικά σακούλια που προμηθεύουν δωρεάν οι αρμόδιες αρχές. Ας τοποθετήσουμε στο καζανάκι τα πλαστικά σακούλια που προμηθεύουν δωρεάν οι αρμόδιες αρχές.

6 Μπάνιο  Ποτέ γεμάτη μπανιέρα!  Προτιμούμε το ντους, χωρίς να αφήνουμε τη βρύση να τρέχει άσκοπα όταν σαπουνιζόμαστε.  Μαζεύουμε οε κουβά το κρύο νερό μέχρις ότου έρθει το ζεστό.

7 Παιδιά  Τα προτρέπουμε και συμβουλεύουμε να μην παίζουν με το νερό στην μπανιέρα, στην αυλή ή οπουδήποτε αλλού.

8 Βούρτσισμα δοντιών  Πάντα με τη βρύση κλειστή, σ' όλη τη διάρκεια του βουρτσίσματος.

9 Ξύρισμα  Δεν αφήνουμε το νερό να τρέχει και χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα νερού σε κατάλληλο δοχείο.

10 Πλυντήρια ρούχων και πιάτων  Τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν είναι γεμάτα, επιλέγοντας πάντα οικονομικό πρόγραμμα.

11 Πλύσιμο φρούτων και λαχανικών  Τα πλένουμε σε λεκάνη, χρησιμοποιώντας αργότερα το ίδιο νερό και για το πότισμα των λουλουδιών.

12 Πότισμα  Ποτίζουμε τα λουλούδια και τα φυτά μας με ραντιστήρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, σε ώρες δηλαδή που η εξάτμιση είναι περιορισμένη.

13 Πλύσιμο αυτοκινήτου  Αντί γιο λάστιχο, που απαγορεύεται από το Νόμο, να χρησιμοποιούμε σφουγγάρι και κουβά.

14 Βεράντες / Εξωτερικοί Χώροι  Οι βεράντες κι άλλοι εξωτερικοί χώροι μπορούν να καθαριστούν μ' ένα σκούπισμα και σφουγγάρισμα.  Να αποφεύγουμε τη χρήση λάστιχου που άλλωστε είναι παράνομη.

15 Διαρροή νερού στους δρόμους  Παίρνουμε πρωτοβουλία και τηλεφωνούμε αμέσως στις αρμόδιες αρχές.  Δεν περιμένουμε κάποιον άλλο να το κάνει.

16 Γεωργοί   Μπορούμε να εγκαταστήσουμε στις φυτείες μας βελτιωμένο συστήματα άρδευσης. Ας συμβουλευτούμε αμέσως το Τμήμα Γεωργίας για καθοδήγηση και βοήθεια.   Διαχειριζόμαστε σωστά τα συστήματα άρδευσης και τηρούμε τα ωράρια και τις συμβουλές του Τμήματος Γεωργίας.

17 Γεωργοί  Προτιμούμε να ποτίζουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας και καταστρέφουμε έγκαιρα τα αγριόχορτα από τις φυτείες μας.  Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρχουν απώλειες νερού στις σωλήνες μεταφοράς.

18 Γεωργοί   Επιλέγουμε καλλιέργειες που έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε νερό.   Μπορούμε να εγκαταστήσουμε με επιδότηση £50/μονάδα θερμοκηπίων σύστημα συγκέντρωσης του νερού της βροχής σε δεξαμενή από τις στέγεςτων θερμοκηπίων.

19 Γεωτρήσεις   Για την εξοικονόμηση πόσιμου νερού, επιδοτείται με ποσό £100 η ανόρυξη γεωτρήσεων στις Πόλεις και Δήμους που υδρεύονται από τα Κυβερνητικά Υδατικά Έργα, ενώ επιδοτείται και η σύνδεση των γεωτρήσεων με τα αποχωρητήρια.

20 Εξοικονόμησε νερό τώρα...  Όσο περισσότερο νερό εξοικονομήσουμε τώρα τόσο αυξάνονται οι δυνατότητες να έχουμε αποθέματα για το μέλλον.


Κατέβασμα ppt "Η υδατική κατάσταση της Κύπρου. Ανομβρία Ανομβρία!  Ένα φυσικό φαινόμενο που ταλαιπωρεί συχνά τον τόπο μας.  Φέτος, δυστυχώς, είναι και πάλι η χρονιά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google