Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!

2  Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

3

4  Don’t bully, be a friend!

5 ΌΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ….. ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΌ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΝΟΩΝΤΑΣ ΠΑΧΥ, ΚΟΝΤΟ, ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΓΥΑΛΙΑ, ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ … ΕΝΏ Ο ΘΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΓΚΑΣ Ή ΝΑ ΕΧΕΙ ΈΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΩΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΕ ΈΝΑ ΆΛΛΟ ΠΑΙΔΙ!

6

7

8

9  Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, προεφήβων και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από συνομηλίκους τους.

10

11

12

13

14

15

16


Κατέβασμα ppt "Αν σε ενοχλήσουν ή σε χτυπήσουν μίλα, μη φοβάσαι!."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google