Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2 ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα Ο κόσμος σήμερα χωρίς το διαδίκτυο

3 Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο? Το διαδίκτυο είναι μέσο με το οποίο μπορούμε να δούμε πληροφορίες από οπουδήποτε στον κόσμο. Οι δυνατότητες του είναι απεριόριστες και μας βοηθάει στην επίτευξη των σκοπών μας. Επίσης το διαδίκτυο έχει καταστεί ένα σημαντικό εργαλείο μάθησης για άτομα όλων των ηλικιών.

4 Ποια είναι η ιστορία του διαδικτύου? Η εξέλιξη του χρονολογείται από το 1958 μέχρι το 2002 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ταχύτατους ρυθμούς. Ξεκίνησε ως μέσο επικοινωνίας του Αμερικάνικου στρατού και σήμερα χρησιμοποιείται από όλο τον κόσμο.

5 Τι είναι το ασύρματο δίκτυο? Είναι ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί ραδιοκύματα ως φορείς πληροφορίας. Παλαιότερα ήταν αναλογικά τα δίκτυα αλλά σήμερα βασίζεται σε ψηφιακή επικοινωνία.

6 Ποιες είναι οι υπηρεσίες του? Ε-mail [ηλεκτρονικό ταχυδρομείο] FTP [File Transfer Protocol] Usenet IRC [Internet Relay Chat] WWW [world wide web] MUD [Multiple User Dimension]

7 Πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς το διαδίκτυο? Η επικοινωνία θα ήταν πιο δύσκολη λόγω το ότι θα χρειαζόταν να καλύψουμε μεγάλες αποστάσεις για την μεταφορά των πληροφοριών. Επίσης δεν θα πληροφορούμασταν εγκαίρως για εξελίξεις που συμβαίνουν κάπου αλλού στον κόσμο.

8 Πως θα ήταν η ζωή μας χωρίς το διαδίκτυο? Περιορισμένες πωλήσεις Δεν θα υπήρχαν πλατφόρμες επικοινωνίας ή μηχανές αναζήτησης Έλλειψη ηλεκτρονικού εμπορίου για φθηνές και γρήγορες πωλήσεις Δυσκολίες στον επαγγελματικό τομέα Θα υπήρχε κοινωνική απομόνωση Περιορισμός εκπαίδευση

9 Μηχανές αναζήτησης Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του internet είναι η ευκολία που παρέχει στην είσοδο οποιασδήποτε πληροφορίας, επιτρέποντας στους χρήστες του να εισάγουν στοιχεία για κάθε θέμα. Επίσης μια μηχανή αναζήτησης δεν έχει καταχωρημένο το περιεχόμενο αλλά τις διευθύνσεις

10 Οι δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης Lycos Yahoo Alta Vista Web Crawler InfoSeek Excite INKTOMI

11 Μελέτες για το διαδίκτυο Μελέτη για την επίδραση των μηχανών αναζήτησης - όπως Google- στην ζωή μας, δείχνει ότι αυτές αλλάζουν το μυαλό μας! Νέα μελέτη σχετικά με την επίδραση των μηχανών αναζήτησης - όπως το Google- στην ζωή μας, δείχνει ότι αυτές αλλάζουν το μυαλό μας! Σύμφωνα με ψυχολόγους των πανεπιστημίων Κολούμπια και Χάρβαρντ, ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός μας "αποθηκεύει" τις πληροφορίες έχει αλλάξει σημαντικά εξ αιτίας της πεποίθησης ότι μπορούμε να βρούμε σχεδόν για όλα, την απάντηση online!

12 Ενδεικτική έρευνα χρήσης διαδικτύου

13

14

15 Συμπεράσματα από τα διαγράμματα Υπάρχει μια συνεχής άνοδος κατά τη χρήση του διαδικτύου από τους νέους καθώς και τους μεσήλικες για να επικοινωνούν, να ψυχαγωγούνται, να βρίσκουν πληροφορίες και τέλος να ενημερώνονται.

16 Internet εικόνες

17 Υπεύθυνοι εργασίας Παύλος Τσόκας Σωτήρης Τζοβάρας Κων/νος Γούπος Κων/να Δέλλα Ευαγγελία Πανάγου


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΟΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΜΕ? Πως χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο γενικά Η ιστορία του διαδικτύου Οι υπηρεσίες του Ασύρματα δίκτυα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google