Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

2

3 ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές καταβολές. Οι παραδόσεις διαφέρουν από νησί σε νησί, χωριό σε χωριό και από περιοχή σε περιοχή.

4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Η Ελληνική κουζίνα φημίζεται διεθνώς για την ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιεί και τις γευστικότατες συνταγές της.Υπάρχουν πολλά και γευστικά πιάτα στην Ελλάδα μερικά από αυτά είναι:τα γεμιστά,βακαλάο πλακύ και μπάμιες.

5 ΧΙΟΣ Η Χίος είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου. Απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Τα κύρια προϊόντα που εξάγει είναι η ονομαστή χιώτικη μαστίχα, το λάδι, τα σύκα και το κρασί. Η πρωτεύουσα του νομού, πόλη της Χίου, λέγεται και Χώρα.

6 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Τα Δημοτικά Τραγούδια έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία ελληνική ποίηση και τη μουσική. Τα Κλέφτικα εμφανίστηκαν μεταξύ του τέλους της Βυζαντινής Περιόδου και της Επανάστασης του 1821. Μουσικά όργανα είναι :λύρα,μπουζούκι κ.α.

7 ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ Η Ελλάδα έχει πολλά και όμορφα νησιά.Κάποια από αυτά είναι: ΧΙΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΡΗΤΗ ΜΥΚΟΝΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

8 ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΙΟΥ

9 ΛΕΥΚΑΔΑ Το νησί της Λευκάδας βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ελλάδας. Το νησί είναι ευνοημένο με σπάνια ομορφιά και παραλίες με άπειρες ποικιλίες χρωμάτων.

10 ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

11 ΚΡΗΤΗ Η ιστορία της Κρήτης εκτείνεται σε βάθος 8.000 χρόνων. Σύμφωνα με αρχαιολογικές μαρτυρίες το νησί κατοικήθηκε στα νεολιθικά χρόνια. Γνωστοί νεολιθικοί οικισμοί του Ηρακλείου ήταν η Κνωσός, η Φαιστός, ο Κατσαμπάς.

12 Η ΚΡΗΤΗ

13 ΜΥΚΟΝΟΣ Η Μύκονος είναι νησί του Αιγαίου Πελάγους και ανήκει στις Κυκλάδες. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.

14 ΜΥΚΟΝΟΣ

15 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη (παλαιότερη ονομασία) είναι νησί που βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο Πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, νότια της Ίου και δυτικά από την Ανάφη.

16 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

17 ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ…….. Η Ελλάδα είναι μία πολύ ωραία χώρα με τα νησιά της και τα υπέροχα αξιοθέατα της. Αν και φαίνεται πολύ μικρή στον χάρτη...Είναι λάθος. Είναι μία πολύ μεγάλη χώρα.

18 ΕΠΙΜΕΛΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΑ Α. ΣΟΦΙΑ Α. ΑΣΗΜΙΝΑ Γ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ζ.


Κατέβασμα ppt "Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ Οι παραδόσεις μας έχουν άμεση σχέση με τη χριστιανική θρησκεία, αλλά ορισμένες από αυτές έχουν καθαρά παγανιστικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google