Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γαλλία. Η Γαλλία βρίσκεται Το Κλίμα της Γαλλίας Το κλίμα της Γαλλίας γενικά είναι ήπιο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν είναι χώρα ορεινή και ακόμη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γαλλία. Η Γαλλία βρίσκεται Το Κλίμα της Γαλλίας Το κλίμα της Γαλλίας γενικά είναι ήπιο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν είναι χώρα ορεινή και ακόμη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γαλλία

2 Η Γαλλία βρίσκεται

3 Το Κλίμα της Γαλλίας Το κλίμα της Γαλλίας γενικά είναι ήπιο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν είναι χώρα ορεινή και ακόμη στο γεγονός ότι από τις δυο πλευρές της βρέχεται από θάλασσα. Το ωκεάνιο κλίμα χαρακτηρίζει τις δυτικές περιοχές της χώρας που βρέχονται από τον Ατλαντικό.

4 Μορφολογια Η Γαλλία είναι χώρα πεδινή. Οι πεδιάδες της είναι μεγάλες και εύφορες. Οι περιοχές που καταλαμβάνουν οι πεδιάδες, τα υψίπεδα και οι λόφοι αντιπροσωπεύουν το 66% της επιφάνειας. Ορεινό είναι το έδαφός της στα ανατολικά, όπου αρχίζουν οι Άλπεις και στα νότια στην περιοχή των Πυρηναίων. Στο νότιο τμήμα της χώρας βρίσκονται και τα λεγόμενα υψίπεδα Ωβέρν, που το ύψος τους δεν ξεπερνά τα 1900 μέτρα.

5 Τα φαγητά της Γαλλίας 700 γραμ κρεμμύδια 50 γραμ φρέσκο βούτυρο 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο 50 γραμ αλεύρι 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών αλάτι, πιπέρι για το σερβίρισμα 6 φέτες ψωμί 6 φλιτζ τσαγιού τριμμένη γραβιέρα Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. 2 Ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ανακατεύοντάς τα συνέχεια μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν και να καραμελώσουν. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει τουλάχιστον 20 λεπτά. 3 Αμέσως μετά ρίχνετε τα 50 γραμ αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε 4 Αφήνετε να βράσει το μίγμα τουλάχιστον για ½ ώρα. 5 Εν τω μεταξύ φρυγανιάζετε τις 6 φέτες ψωμί στο φούρνο και από τις 2 πλευρές. 6 Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα τα οποία πρέπει να είναι από πυράντοχο υλικό, βάζετε στη μέση κάθε πιάτου μια φρυγανιασμένη φέτα ψωμί, πασπαλίζετε με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φουρνίζετε στους 220ο και με το γκριλ αναμμένο για 5 λεπτά μέχρι να λειώσει η γραβιέρα 7 Σερβίρετε τη σούπα καυτή στο τραπέζι. Κρεμμυδόσουπα

6 Προϊόντα Η γαλλική γεωργία βασίστηκε αρχικά στην καλλιέργεια ειδών διατροφής. Πολύ γρήγορα, τα κρασιά της, τα οπωρικά και οι βιομηχανικές της καλλιέργειες απέκτησαν μεγάλη φήμη. Το σιτάρι καλλιεργείται κυρίως στο Βόρειο και Βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και αποτελεί ένα από τα πιο βασικά γεωργικά προϊόντα της Γαλλίας. Μεγάλες ποσότητες του εξάγονται στο εξωτερικό. Παράγει επίσης, βρώμη, σίκαλη, κριθάρι, ζαχαρότευτλα, ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες και όλα τα είδη των λαχανικών. Στους γαλλικούς οπωρώνες παράγονται άφθονα και ποικίλα φρούτα, όπως αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα κτλ. Η γαλλική γεωργία βασίστηκε αρχικά στην καλλιέργεια ειδών διατροφής. Πολύ γρήγορα, τα κρασιά της, τα οπωρικά και οι βιομηχανικές της καλλιέργειες απέκτησαν μεγάλη φήμη. Το σιτάρι καλλιεργείται κυρίως στο Βόρειο και Βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και αποτελεί ένα από τα πιο βασικά γεωργικά προϊόντα της Γαλλίας. Μεγάλες ποσότητες του εξάγονται στο εξωτερικό. Παράγει επίσης, βρώμη, σίκαλη, κριθάρι, ζαχαρότευτλα, ρύζι, καλαμπόκι, πατάτες και όλα τα είδη των λαχανικών. Στους γαλλικούς οπωρώνες παράγονται άφθονα και ποικίλα φρούτα, όπως αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, κεράσια, δαμάσκηνα, βερίκοκα κτλ.κρασιάβρώμησίκαλη ζαχαρότευτλαρύζικαλαμπόκι αχλάδιαμήλαπορτοκάλιακεράσια δαμάσκηναβερίκοκακρασιάβρώμησίκαλη ζαχαρότευτλαρύζικαλαμπόκι αχλάδιαμήλαπορτοκάλιακεράσια δαμάσκηναβερίκοκα

7 Σταύρος και Στέφαν


Κατέβασμα ppt "Γαλλία. Η Γαλλία βρίσκεται Το Κλίμα της Γαλλίας Το κλίμα της Γαλλίας γενικά είναι ήπιο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι δεν είναι χώρα ορεινή και ακόμη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google