Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται Στο Παρόν, Το Εδώ Και Τώρα, Να Μην Αποσπούνται Και Να Μην Ασχολούνται Με Τα Λάθη Που Έκαναν Πριν, Ούτε Να Ασχολούνται Με Αυτό Που Πρόκειται Να Ακολουθήσει»

3 ΘΕΩΡΙΑ 1) Λέξεις Κατάλληλης Ψυχικής Διάθεσης Που Βοηθάνε Στην Βελτίωση Της Απόδοσης, Μπορεί Να Τονίσουν: ΤΑΧΥΤΗΤΑ (ΠΑΜΕ, ΓΡΗΓΟΡΑ) ΔΥΝΑΜΗ (ΣΠΡΩΞΕ, ΚΡΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ) ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ Ή ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ (ΚΡΑΤΑ, ΗΡΕΜΑ, ΣΤΑΘΕΡΑ) 2) Λέξεις Κατεύθυνσης Της Προσοχής Στη Δραστηριότητα Αυτή Καθεαυτή Και Όχι Στο Αποτέλεσμα (ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ)

4 (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 3) Λέξεις Ενίσχυσης Της Αυτοπεποίθησης (ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) 4) Λέξεις Κατάλληλης Ψυχικής Διέγερσης (ΩΡΑΙΑ, ΧΑΛΑΡΑ, ΗΡΕΜΑ) ‘Έρχεται η μπάλα, χαλαρά, ήρεμα, είναι δική μου!

5 ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗΣ Ή ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ;;; Στις ασκήσεις που απαιτούν λεπτές κινήσεις και ιδιαίτερη ακρίβεια, η τεχνική υπόδειξη είναι η καλύτερη. Όταν η κίνηση ή η άσκηση απαιτούν δύναμη και αντοχή, τότε και η τεχνική υπόδειξη και η παρακίνηση είναι αποτελεσματικές

6 ήρεµα και µπροστά πόδια χαµηλά

7 ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ & ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Χρησιμοποιείται Στην Αναγνώριση Αρνητικών Σκέψεων Και Στην Αντικατάσταση Τους Με Θετικές. Σύμφωνα Με Την Γνωστική Θεωρία EMOTIONAL THERAPY (1994), Γεγονότα Όπως Μια Αποτυχία Δεν Είναι Η Αιτία Ανάλογων Συμπεριφορών Όπως Η Κατάθλιψη, Θυμός, Άγχος κλπ. Και Η Αιτία Ανάλογων Συμπεριφορών Όπως Λάθη. Αλλά Το Σύστημα Των Πιστεύω Είναι Ο Κύριος Παράγοντας Των Συναισθηματικών Και Συμπεριφορικών Αντιδράσεων. Δηλαδή Δεν Είναι Το Γεγονός Αυτό Καθεαυτό Σπουδαίο Αλλά Οι Σκέψεις Για Το Γεγονός

8 (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) Άτομα Που Δεν Ασχολούνται Με Την Άσκηση Και Τον Αθλητισμό, Έχουν Χαμηλή Αντοχή Στην Απογοήτευση Και Διακατέχονται Από Παράλογους Φόβους Ότι Θα Αποτύχουν. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΠΡΕΠΕΙ»

9 ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ -- ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΛΟΓΟΣ 1) Είμαι Ανόητος. Πως Έχασα Τέτοιο Καλάθι; Όλοι Κάνουμε Λάθη. Θα Συγκεντρωθώ Στο Επόμενο 1) Είμαι Ανόητος. Πως Έχασα Τέτοιο Καλάθι; Όλοι Κάνουμε Λάθη. Θα Συγκεντρωθώ Στο Επόμενο 2) Αν Το Χάσω Αυτό, Τι Θα Λένε Για Μένα; Δώσε Τον Καλύτερο Εαυτό Σου 3) Ο Διαιτητής Με Αδίκησε Δεν Μπορώ Να Το Αλλάξω Αυτό. Αν Παίξω Καλά Θα Κερδίσω 4) Ήταν Άσχημo Αυτό Το Σέρβις Χαλάρωσε Και Βρες Τον Ρυθμό Σου. Χρησιμοποίησε Την Ρουτίνα Σου

10 (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 5) Με Τίποτε Δεν Κερδίζω Αυτό Το Παιχνίδι Σκέψου Μόνο Τον Πόντο 6) Η Βροχή Με Εξαντλεί Και Οι Αντίπαλοι Βρέχονται. Τώρα Θα Ξεπεράσω Τον Εαυτό Μου 7) Ποιος Νοιάζεται Για Το Πόσο Καλός Είμαι; Εγώ Νοιάζομαι Και Θα Είμαι Χαρούμενος Αν Πιέσω Τον Εαυτό Μου

11

12


Κατέβασμα ppt "ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google