Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

« Ερευνώ και ανακαλύπτω » Ε΄ δημοτικού Κουκούλης Πάρης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "« Ερευνώ και ανακαλύπτω » Ε΄ δημοτικού Κουκούλης Πάρης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 « Ερευνώ και ανακαλύπτω » Ε΄ δημοτικού Κουκούλης Πάρης http://1dimagdim.blogspot.com/

2

3

4 Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος των σωμάτων μέσα στο κουβαδάκι, τόσο πιο πολύ τεντώνεται το λαστιχάκι.

5 Μπορούμε να μετρήσουμε μια δύναμη από το αποτέλεσμα που προκαλεί. Όσο πιο μεγάλη είναι η παραμόρφωση, το τέντωμα του λάστιχου, τόσο πιο μεγάλη είναι η δύναμη.

6 Οι δυνάμεις μετριούνται με βάση τα αποτελέσματα που προκαλούν. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται τα δυναμόμετρα. Το δυναμόμετρο αποτελείται από ένα ελατήριο, το οποίο επιμηκύνεται εξαιτίας της δύναμης που ασκείται σε αυτό, και μια κλίμακα.επιμηκύνεται Μετράμε τη δύναμη με βάση το μέγεθος της προσωρινής παραμόρφωσης, την οποία αυτή προκαλεί στο ελατήριο. Η επιμήκυνση του ελατηρίου είναι ανάλογη της δύναμης που ασκείται σε αυτό. Τα δυναμόμετρα χρησιμοποιούνται πολύ για τη μέτρηση του βάρους των σωμάτων, αλλά και των άλλων δυνάμεων. Η μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στα δυναμόμετρα είναι το 1 Νιούτον που συμβολίζεται με 1 Ν. ελατήριο περίβλημα κλίμακα άγκιστρο

7 Η Δάφνη τέντωσε περισσότερο το ελατήριο απ’ ό,τι η Μαριλίνα. Η δύναμη που άσκησε η Δάφνη ήταν λοιπόν μεγαλύτερη από τη δύναμη που άσκησε η Μαριλίνα.

8 Μεγαλύτερο βάρος από όλα τα σώματα της φωτογραφίας έχει η κασετίνα, γι αυτό και το ελατήριο από το οποίο κρέμεται η κασετίνα έχει τεντωθεί περισσότερο.

9 Για να μετρήσουμε τις δυνάμεις, μετράμε το μέγεθος της προσωρινής παραμόρφωσης που προκαλούν σε ένα ελατήριο.

10


Κατέβασμα ppt "« Ερευνώ και ανακαλύπτω » Ε΄ δημοτικού Κουκούλης Πάρης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google