Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Figwort (Σκροφουλάρια). Ανήκει στην οικογένεια των Scrophulariaceae. Συστατικά του είναι διάφορα αμινοξέα, φλαβονοειδή, ιριδοειδή. Επίσης περιέχει ποικίλα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Figwort (Σκροφουλάρια). Ανήκει στην οικογένεια των Scrophulariaceae. Συστατικά του είναι διάφορα αμινοξέα, φλαβονοειδή, ιριδοειδή. Επίσης περιέχει ποικίλα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Figwort (Σκροφουλάρια)

2 Ανήκει στην οικογένεια των Scrophulariaceae. Συστατικά του είναι διάφορα αμινοξέα, φλαβονοειδή, ιριδοειδή. Επίσης περιέχει ποικίλα οξέα συμπεριλαμβανομένου του καφεϊκού, του κινναμωμικού, φερουλικού, σιναπικού και βανιλλικού οξέος τα οποία εμφανίζονται ως εστέρες και ως γλυκοζίτες. Το τμήμα του φυτού που χρησιμοποιείται είναι η πόα.

3 ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ oΑποξηραμένη πόα 2-8 γρ ως έγχυμα oΥγρό εκχύλισμα 2-8 ml (1:1 25% σε αλκοόλη) oΒάμμα 2-4 ml (1:10 45% σε αλκοόλη)

4 ΔΡΑΣΗ oΣε in vitro μελέτες και μελέτες σε ζώα έχει βρεθεί ότι ο ιριδοειδής γλυκοζίτης αουκουβίνη ασκεί καθαρτική δράση στα ποντίκια oΟι καρδιοδραστικές ιδιότητες και η αντιφλεγμονώδης δράση της αρπαγίδης και άλλων ιριδοειδών συστατικών έχουν αμφισβητηθεί (Devil’s claw) oΑπό τις κλινικές μελέτες, καμία δεν έχει τεκμηριωθεί oΤα ιριδοειδή θεωρούνται ότι είναι πικροί παράγοντες δηλαδή ότι διεγείρουν την όρεξη

5 ΧΡΗΣΕΙΣ oΔε χρησιμοποιείται στα τρόφιμα oΌσον αφορά στην χρήση του ως βότανο, υποστηρίζεται ότι δρα ως ένας δερματολογικός παράγοντας και ως ένα ήπιο διουρητικό και ότι αυξάνει τη μυοκαρδιακή συστολή oΚατά παράδοση, έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνιες δερματικές παθήσεις και ειδικότερα για έκζεμα, ψωρίαση και κνησμό

6 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ oΘα έπρεπε να αποφεύγεται σε άτομα με κοιλιακή ταχυκαρδία oΕγκυμοσύνη και θηλασμός oΗ ασφάλεια του δεν έχει αποδειχθεί oΛόγω της έλλειψης φαρμακολογικών στοιχείων, η χρήση του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα πρέπει να αποφεύγεται


Κατέβασμα ppt "Figwort (Σκροφουλάρια). Ανήκει στην οικογένεια των Scrophulariaceae. Συστατικά του είναι διάφορα αμινοξέα, φλαβονοειδή, ιριδοειδή. Επίσης περιέχει ποικίλα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google