Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

2 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ (ανάλογα με τον τρόπο εφαρμογής τους)
ΠΗΛΙΝΓΚ ΤΡΙΒΗΣ Σύσταση: βρίσκονται συνήθως σε μορφή κρέμας και περιέχουν ανενεργούς προς το δέρμα κόκκους. Το μέγεθος των κόκκων είναι πολύ μικρό όσο περίπου οι κόκκοι άμμου. Οι κόκκοι δεν αντιδρούν με τα στοιχεία της επιδερμίδας ενώ τα υπόλοιπα συστατικά της κρέμας έχουν σκοπό να μαλακώσουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα ώστε η απομάκρυνσή τους να γίνει πιο εύκολη και να διατηρήσουν μια υγρή υφή ώστε να διευκολυνθούν οι κινήσεις της αισθητικού. Τρόπος εφαρμογής: Τοποθέτηση ικανής ποσότητας από το προϊόν επάνω στο δέρμα. Ανατρίψεις σε όλο το πρόσωπο με τη φορά και τη διεύθυνση των μυών. Απομάκρυνση του προϊόντος με νερό και σφουγγάρια.

3 Ενδείξεις : Τα απολεπιστικά προϊόντα τριβής ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος, όμως είναι πιο αποτελεσματικά στα λιπαρά δέρματα όπου το πάχος της επιδερμίδας δεν επιτρέπει τραυματισμούς. Αντενδείξεις: Ανοικτές πληγές Τραύματα και εγκαύματα Βλάβες από μικροβιακό φορτίο (ακμή, σπυράκια) Ευαίσθητα δέρματα Ευρυαγγείες Δερματοπάθειες Αλλεργίες

4 ΓΟΜΩΔΕΣ ΠΗΛΙΝΓΚ Σύσταση: χρησιμοποιούνται περισσότερο στα ξηρά δέρματα, χωρίς να αποκλείονται για τους άλλους τύπους δέρματος. Είναι και αυτά προϊόντα σε μορφή κρέμας ή σκόνης, που για να χρησιμοποιηθεί αραιώνουμε με νερό ή λοσιόν. Η απομάκρυνση των νεκρών κερατινοκυττάρων επιτυγχάνεται, αφου αρχικά αυτά εγκλωβιστούν στα συστατικά του προϊόντος (άργιλος, αλαντοϊνη) και αφαιρεθούν μαζί με το προϊόν με τρίψιμο. Τρόπος εφαρμογής: εάν βρίσκονται σε μορφή σκόνης πρέπει να προετοιμαστούν τοποθετόντας στο προϊόν νερό ή λοσιόν μέχρι να σχηματιστεί μίγμα με ρευστότητα κρέμας. Το απλώνουμε σε λεπτό στρώμα και το αφήνουμε να στεγνώσει. Τέλος, τρίβουμε το προϊόν στο δέρμα κρατώντας το τεντωμένο.

5 Ενδείξεις: Η κύρια ένδειξη του είναι τα ξηρά δέρματα αφού η αποφυγή έντονης τριβής απομακρύνει τον κίνδυνο τραυματισμού της ευαίσθητης επιδερμίδας του ξηρού δέρματος. Αντενδείξεις: Ανοικτές πληγές Τραύματα και εγκαύματα Βλάβες με μικροβιακό φορτίο Ευρυαγγείες

6 ΠΡΟ-ΠΗΛΙΝΚΓ Το προ-πηλινγκ μπορεί να είναι σε κρεμώδη μορφή ή σε μορφή ζελέ με ή χωρίς κόκκους. Στη χημική του σύσταση δεν διαφέρει από τα πήλινγκ τριβής, αλλά ονομάζεται έτσι, γιατί τοποθετείται στο δέρμα πριν το ατμόλουτρο κατά τη διαδικασία του βαθύ καθαρισμού του δέρματος. Επομένως η εφαρμογή του είναι προαιρετική.

7 ΜΑΣΚΑ ΠΗΛΙΝΓΚ Η μάσκα πήλινγκ είναι αργιλώδεις μάσκα που περιέχει ήπιες λειαντικές ουσίες. Κατά την εφαρμογή της παραμένει στο πρόσωπο για 10 λεπτά προκαλώντας παθητική απολέπιση εφόσον τα δραστικά συστατικά της εγκλωβίζουν τα νεκρά κερατινοκύτταρα του δέρματος.. Στη συνέχεια απομακρύνεται απ΄το δέρμα με ήπιες κινήσεις τριβής. Το αποτέλεσμά της συνδυάζει την απολέπιση και τον καθαρισμό του δέρματος. Ενδείκνυται κυρίως για λιπαρό και μικτό δέρμα.

8 ΠΗΛΙΝΓΚ DECRUSTATION Είναι το είδος του επιφανειακού πήλινγκ που η δράση του συνίσταται στη διάλυση της συνοχής των κερατινοκυττάρων και τελικά στην απολέπιση του δέρματος. Η μορφή του είναι λοσιόν ή αμπούλα. Τα πηλινγκ decrustation κατά την εφαρμογή τους, δρουν «φουσκώνοντας» την κεράτινη στοιβάδα του δέρματος, η οποία εύκολα τότε χαλάει τη συνοχή της και πέφτει. Τρόποι εφαρμογής: Εφαρμογή με βαμβάκι Εφαρμογή με ιοντοφόρεση Εφαρμογή με υπέρηχους

9 ΠΗΛΙΝΓΚ ΣΑΠΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η δράση αυτού του πήλινγκ συνίσταται στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, λόγω καταστροφής των συνδετικών ουσιών που τα συγκρατούν μεταξύ τους. Επιπλέον, είναι ένα πήλινκγ με λευκαντική επίδραση στο δέρμα, λόγω της σαπουνοποίησης που δημιουργείται. Η καλλυντική του μορφή είναι κρέμα χωρίς κόκκους. Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα προτείνεται το πήλινγκ σαπουνοποίησης να συνδυάζεται με το πήλινγκ scrub ή το γομώδες πήλινγκ, εάν η κατάσταση του δέρματος το επιτρέπει.

10 ΠΗΛΙΝΓΚ ΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ Για την εφαρμογή του χρησιμοποιείται η ειδική κεφαλή της συσκευής υπερήχων που έχει τη δυνατότητα να διασπά τη λοσιόν ή την αμπούλα απολέπισης σε μικρά σταγονίδια τα οποία εκτοξεύονται με μεγάλη ταχύτητα στο δέρμα, προκαλώντας απολέπιση.


Κατέβασμα ppt "ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google