Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΜΑΛΑΙΑ Ελβίρα Αμπατζή ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ, Α΄Γυμνασίου Γεωγραφία ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΜΑΛΑΙΑ Ελβίρα Αμπατζή ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ, Α΄Γυμνασίου Γεωγραφία ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΙΜΑΛΑΙΑ Ελβίρα Αμπατζή ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ, Α΄Γυμνασίου Γεωγραφία ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016

3 Π ΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΤΩΝ Ι ΜΑΛΆΙΩΝ Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της Γης. Ιμαλάια ονομάζεται πολλές φορές και ολόκληρο το ορεινό συγκρότημα που περιλαμβάνει τα κυρίως Ιμαλάια, το Καρακορούμ, την οροσειρά του Ινδοκούχου και πολλές μικρότερες οροσειρές. Το όνομα Ιμαλάια προέρχεται από την φράση himālaya, που σημαίνει «η κατοικία του χιονιού», hima (χιόνι) + ālaya (κατοικία). Το συγκρότημα των Ιμαλαΐων περιέχει όλες τις βουνοκορφές της Γης (πάνω από 140) που είναι υψηλότερες από 7.000 μέτρα και βέβαια την υψηλότερη όλων, την κορυφή του όρους Έβερεστ (8.848 μ.).Το ονομα ειναι προς τιμην του χαρτογραφου Sir George Everest

4 Η ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΩΝ Ι ΜΑΛΆΙΩΝ Στην πραγματικότητα τα Ιμαλάια δεν είναι μια οροσειρά αλλά τρεις σειρές βουνών: Ο κύριος όγκος βρίσκεται στον βορρά με υψόμετρο πάνω από 4.500 μ. και καλύπτεται μονίμως από παγετώνες Η δεύτερη σειρά έχει βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. Η τρίτη σειρά βρίσκεται προς την Ινδία και αποτελείται από λόφους και πυκνά δάση

5 Σ Ε ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΕΙΝΟΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΟΙΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ Τα Ιμαλάια εκτείνονται σε επτά χώρες: την Ινδία, το Νεπάλ, το Μπουτάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Πακιστάν, την Μιανμάρ και το Αφγανιστάν.Από την οροσειρά πηγάζουν τρία από τα μεγαλύτερα ποτάμια συστήματα της Γης: του Ινδού, των Γάγγη-Βραχμαπούτρα και του Γιανγκτσέ. Περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν από αυτό το ποτάμιο σύστημα, που εξαρτάται από το λιώσιμο των χιονιών των Ιμαλαΐων, στις έξι ανωτέρω χώρες και στο Μπαγκλαντές.

6 Θ ΈΣΗ ΠΆΝΩ ΣΤΟΝ ΧΆΡΤΗ Βρίσκονται στην Ασία, όπου χωρίζουν την Ινδική υποήπειρο από το οροπέδιο του Θιβέτ.

7 Αρκετές περιοχές των Ιμαλαΐων έχουν επίσης θρησκευτική σημασία για τους Ινδουϊστές και τους Βουδιστές. Στον Ινδουϊσμό, τα Ιμαλάια προσωποποιήθηκαν στον θεό Χιμαβάτ. Ο θρύλος λέει ότι πέρα από τις χιονισμένες βουνοκορφές των Ιμαλαΐων βρίσκεται το μυθικό βασίλειο της Σαμπάλα.

8 Η μονή Πάρο Ταγκσάγκ, επίσης γνωστό ως "Φωλιά του Τίγρη"

9 Πέρασμα στο Λαντάκ με τυπικές σημαίες προσευχής

10 Τ Α Ι ΜΑΛΆΙΑ ΑΠΌ 20.000 ΠΌΔΙΑ

11

12 Η περιοχή των Ιμαλαΐων περιλαμβάνει εκατοντάδες λίμνες. Οι περισσότερες βρίσκονται σε υψόμετρα μικρότερα από 5.000 μέτρα, ενώ το μέγεθός τους ελαττώνεται με το υψόμετρο. Η μεγαλύτερη λίμνη είναι η Πανγκόνγκ Τσο μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας με 8 χλμ. πλάτος και 134 χλμ. μήκος. Οι ορεινές λίμνες είναι γνωστές στους γεωλόγους ως ταρν όταν δημιουργούνται από παγετωνική δραστηριότητα. Ταρν βρίσκονται κυρίως πάνω από τα 5.500 μέτρα.

13 Ν ΕΠΆΛ,Ι ΜΑΛΆΙΑ, ΛΊΜΝΗ GOKYO

14 Η ΨΗΛΌΤΕΡΗ ΚΟΡΥΦΉ ΤΗΣ ΟΡΟΣΕΊΡΑΣ, ΤΟ ΌΡΟΣ Έ ΒΕΡΕΣΤ

15 Ο ΡΥΚΤΆ : ΡΟΖ ΑΛΆΤΙ Ι ΜΑΛΑΙΩΝ

16

17 Τ Ο ΑΛΆΤΙ ΤΩΝ Ι ΜΑΛΆΙΩΝ Το αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένας όρος για το ορυκτό άλας από το Πακιστάν, το οποίο διάφορες εταιρείες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία άρχισαν να πωλούν στις αρχές του 21ου αιώνα. Εξορύσσεται στην Khewra Salt Mine. Το άλας μερικές φορές παρουσιάζεται σε ένα κοκκινωπό ή ροζ χρώμα, με ορισμένους κρυστάλλους να έχουν ένα υπόλευκο προς διαφανές χρώμα.

18

19

20 Μπλε λουλούδι ΒΆΛΣΑΜΟ ΤΩΝ Ι ΜΑΛΑΊΩΝ

21 Π ΑΝΊΔΑ

22 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΙΜΑΛΑΙΑ Ελβίρα Αμπατζή ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ, Α΄Γυμνασίου Γεωγραφία ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google