Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ. Την κατάληξη –ισμός, την συναντούμε σε πολλές λέξεις όπως ρατσισμός, Βουδισμός,παραλογισμός κ.α.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ. Την κατάληξη –ισμός, την συναντούμε σε πολλές λέξεις όπως ρατσισμός, Βουδισμός,παραλογισμός κ.α."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

2 Την κατάληξη –ισμός, την συναντούμε σε πολλές λέξεις όπως ρατσισμός, Βουδισμός,παραλογισμός κ.α.

3 Σημαίνει μια πίστη, πρακτική, ιδέα, ή κίνηση. Στην τέχνη έχουμε πολλά κινήματα που τελειώνουν σε - ισμός Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο Ρεαλισμός

4 Ο Ρεαλισμός είναι ένας τρόπος, ένα ύφος που απεικονίζει ότι βλέπει το ανθρώπινο μάτι. Καθημερινοί άνθρωποι που κάνουν καθημερινά πράγματα. The Old Violin by William Harnett

5 Παραδείγματα Ρεαλισμού μπορούμε να βρούμε παντού στην ιστορία της τέχνης. Οι Έλληνες γλύπτες σκάλιζαν ζωντανά αντίγραφα των μοντέλων τους.

6 Οι ζωγράφοι του 17 ου αιώνα έφεραν ένα καινούριο ύφος στον Ρεαλισμό χρησιμοποιώντας και λίγη φαντασία. The Calling of Saint Matthew by Michelangelo Caravaggio

7 Painters in the 17 th century like Caravaggio brought a new realism to their work, instead of painting idealized figures. The Maids of Honor by Diego Velázquez Άλλο παράδειγμα Ρεαλισμού ήταν και ο Ισπανός Βελάσκεθ που χρησιμοποίησε πολλές λεπτομέρειες στους πίνακές του.

8

9 The Night Watch by Rembrandt van Rijn Όπως και οι Ολλανδοί ζωγράφοι, για παράδειγμα ο Ρέμπραντ.

10 Gustave Courbet Ωστόσο, ο Gustave Courbet θεωρείται από τους πρώτους ρεαλιστές ζωγράφους τον 19 ο αιώνα στη Γαλλία καθώς αυτός επινόησε το όνομα Ρεαλισμός. Αντί να ζωγραφίζει μια φανταστική και μόνο την όμορφη πλευρά της ζωής, αποφασίζει να απεικονίζει την καθημερινότητα όπως ήταν στην πραγματικότητα.

11

12 The Sleeping Spinner by Gustave Courbet Οι κριτικοί της τέχνης αλλά και οι άνθρωποι που ασχολούνταν με την τέχνη, δεν είδαν με καλό μάτι την αλλαγή που ήθελε να περάσει ο Courbet. Όμως αυτός ήθελε να θίξει και να τονίσει κοινωνικά ζητήματα όπως η φτώχεια.

13 The Gleaners by Jean-François Millet Την άποψη του και τις ιδέες του Gustave Courbet, ακολούθησαν και άλλοι ζωγράφοι όπως ο Γάλλος Jean-François Millet….

14 ΓΚΟΓΙΑ

15 Nighthawks by Edward Hopper... και ο Αμερικανός ζωγράφος Edward Hopper.

16 Άλλα καλλιτεχνικά ρεύματα είναι : Ιμπρεσιονισμός Κυβισμός Εξπρεσιονισμός Πουανταγισμός Σουρεαλισμός Ρομαντισμός κ.α


Κατέβασμα ppt "ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ. Την κατάληξη –ισμός, την συναντούμε σε πολλές λέξεις όπως ρατσισμός, Βουδισμός,παραλογισμός κ.α."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google