Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι CARL ORFF - ORFF SCHULWERK.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι CARL ORFF - ORFF SCHULWERK."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι CARL ORFF - ORFF SCHULWERK

2 CARL ORFF (1895-1982) O Καρλ Ορφ : Γερμανός συνθέτης και μουσικοπαιδαγωγός του 20 ού αιώνα. O Από τα πλέον γνωστά έργα του είναι η καντάτα Carmina Burana (1937) για σολίστες, χορωδίες και μεγάλη ορχήστρα Ακούστε απόσπασμα : http://www.youtube.com/watch?v=TI40OziM-LI Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία : http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%BB_%CE%9F%CF%81%CF%86 http://www.livepedia.gr/index.php/Orff_Carl

3

4 Το Orff Schulwerk O Tο « Orff Schulwerk » ( έργο για το σχολείο ) είναι μια από τις διαφορετικές προσεγγίσεις ( π. χ. μέθοδος Kodaly, μέθοδος Suzuki ) που χρησιμοποιούνται για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών.Kodaly Suzuki O Η προσέγγιση του Ορφ συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση και το λόγο..

5 Το Orff Schulwerk στην Ελλάδα O Στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστή με το όνομα Μουσικοκινητική Αγωγή ή το πιο πρόσφατο : Στοιχειοδομική Μουσική. O το 1964, η πρόταση μουσικής διδασκαλίας του Ορφ παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από την Πολυξένη Ματέυ Ρουσοπούλου.

6 Τα βασικά στοιχεία του Orff Schulwerk : μουσικήλόγοςκίνηση

7 O Η πρόταση του Carl Orff για τη βασική μουσική εκπαίδευση δημοσιεύεται υπό τη μορφή πέντε τευχών του Orff – Schulwerk ( έργο για το σχολείο ) τα οποία εκδίδονται κατά την περίοδο 1950 –1954 και αποτελούν τα προϊόντα της συνεργασίας του με την G. Keetman. O Η λειτουργία της “μεθόδου” του Orff βασίζεται στη διαδικασία της εξερεύνησης ενώ η μελέτη των στοιχείων της μουσικής πραγματοποιείται σε ομάδες με βιωματικό τρόπο. O Βασικά στοιχεία της είναι ο Λόγος, η Κίνηση, το Τραγούδι, τα Μουσικά όργανα και η Μουσική Ακρόαση.

8 Λόγος (κείμενο) Ρυθμός- Κίνηση Μελοποίηση ΔραματοποίησηΕνορχήστρωση

9 ΛΟΓΟΣΡΥΘΜΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΔΙΑ ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΕΓΑΝΑ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

10 Με ποιο τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική; ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι CARL ORFF - ORFF SCHULWERK."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google