Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια

3 ΑΡΧΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ

4 Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό και μεγάλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που απειλεί να καταστρέψει την ομορφιά και τη γαλήνη της ζωής μας. Ένα πρόβλημα που γεννήθηκε στη σύγχρονη πολιτισμένη ζωή μας από την πρόοδο μας στην τεχνολογία. Είναι το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. ΑΙΤΙΕΣ

5 Και δυστυχώς οι άνθρωποι δεν καταστρέφουν μόνο τις πόλεις τους αλλά και την εξοχή όπου φεύγουν για να ζήσουν λίγες ώρες ξέγνοιαστοι και χαρούμενοι. Γεμίζουν τα δάση και τις θάλασσες με ένα σωρό σκουπίδια και ακαθαρσίες, μολύνοντας και καταστρέφοντας το περιβάλλον. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

6 Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι η μεγάλη μας ντροπή καθώς υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον των ανθρώπων στον πλανήτη. Μια ντροπή για την οποία βέβαια μερικοί είναι πιο υπεύθυνοι από άλλους, αλλά τελικά όλοι μας κάνουμε ζημιά, έστω και μικρή. Η καταστροφή του περιβάλλοντος περιλαμβάνει πολλά δεινά. Αναφέρουμε τα πιο κάτω:

7 ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Το διοξείδιο του άνθρακα διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα από την καύση στερεών καυσίμων (δηλ. από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα, κ.λ.π.). Το φαινόμενο του θερμοκηπίου γίνεται κάθε μέρα και χειρότερο εξαιτίας δύο αρνητικών φαινομένων που συμβαίνουν ταυτόχρονα. Το πρώτο είναι ότι οι ποσότητες του διοξειδίου του άνθρακα είναι τρομακτικά μεγάλες και αυξάνουν εκθετικά με το χρόνο. Το δεύτερο κακό είναι ότι τα δάση μας, που απορροφούν μέρος του διοξειδίου του άνθρακα, καταστρέφονται (καίγονται ή εκχερσώνονται) με μεγάλους ρυθμούς, με αποτέλεσμα η απορρόφηση αυτή να μειώνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Έτσι, και τα δύο αυτά δεινά μαζί, εντείνουν ανησυχητικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

8 ΛΙΩΣΙΜΟ ΠΑΓΩΝ H μόλυνση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα με τους βιομηχανικούς ρύπους που αυξάνονται διαρκώς, υπονομεύει κάθε μορφή ζωής πάνω στον πλανήτη. Οι δύο Πόλοι, καλυμμένοι για χιλιάδες χρόνια από πάγους, εισπράττουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρεμβατικότητας και αδιαφορίας για τη φύση. Οι πάγοι λιώνουν πιο γρήγορα από ποτέ, μετατρέποντας αλλοτινά σενάρια επιστημονικής φαντασίας σε βέβαιη εξέλιξη.

9 ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ Εντύπωση προκάλεσε τους τελευταίους μήνες ένα παράξενο, για την εποχή, φαινόμενο. Οι, ως συνήθως, βροχερές μέρες του Νοέμβρη, μετατράπηκαν σε ηλιόλουστες και ζεστές. Τα χιονισμένα τοπία που έφερναν στο μυαλό τους οι άνθρωποι, ακούγοντας τη λέξη Δεκέμβρης, έπαψαν να την αντιπροσωπεύουν. Τα μάλλινα και χοντρά ρούχα, φέτος έμειναν κλειδωμένα στις ντουλάπες.

10 ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ Η όξινη βροχή είναι ένα μεγάλο οικολογικό πρόβλημα πάνω στη Γη μας. Αναγκάζει τα ψάρια και τα φυτά να πεθαίνουν στις λίμνες και τα ποτάμια. Επίσης προκαλεί ζημιά στον άνθρωπο, επειδή τρώει αυτά τα ψάρια και τα φυτά ενώ πίνει αυτό το νερό. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε μαζί και να προσπαθήσουμε να το μειώσουμε. Εντούτοις η όξινη βροχή δεν είναι δημιουργεί μόνο αυτά τα προβλήματα. Προκαλεί πολλά ακόμη προβλήματα όπως είναι η δηλητηρίαση του αργιλίου. Η όξινη βροχή είναι λοιπόν θανάσιμη.

11 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Η εταιρεία City Service έπειτα από παρουσία 15 και πλέον ετών στους αρχικούς - γενικούς καθαρισμούς αλλά και στις συντηρήσεις μεγάλων κτιρίων (Εργοστασιακοί χώροι, εργοτάξια, γραφεία, καταστήματα, τράπεζες, σχολεία, ιδρύματα κλπ.) είναι σε θέση να σας εγγυηθεί υψηλή ποιότητα καθαρισμού σε ανταγωνιστικές τιμές. Σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού και υψηλών απαιτήσεων, η City Service με ευέλικτο σχήμα, άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, έμπειρα και ικανά στελέχη, μπορει να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία σας.

12


Κατέβασμα ppt "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχικές ιδέες ΑΙΤΙΕΣ Λιώσιμο των πάγων Όξινη βροχή Τρύπα του όζοντος Σκουπίδια Καταστροφή του περιβάλλοντος Φαινόμενο θερμοκηπίου Εργοστάσια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google