Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος: 2015 - 2016

2 Σκοπός προγράμματος Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να γνωρίσουν το έργο της και τους θεσμούς που την περιβάλλουν. Να γνωρίσουν την έννοια και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

3 Επιμέρους Στόχοι 1.Να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λόγους ύπαρξης του θεσμού αυτού. 2.Να μάθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην αρχαία Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 3.Να εξασκηθούν στη γραφή κειμένων στον υπολογιστή. 4.Να εξοικειωθούν με εφαρμογές και εργαλεία του διαδικτύου. 5.Να ανακαλέσουν στη μνήμη τους έννοιες των Μαθηματικών, όπως δεκαδικοί αριθμοί και να εξασκηθούν σε πράξεις. 6.Να εργαστούν με διάφορες τεχνοτροπίες, όπως τη χαρακτική. 7.Να ασκήσουν το σώμα παίρνοντας μέρος σε Ολυμπιακά αγωνίσματα.

4 Δραστηριότητες μαθητών -Στον διαδραστικό πίνακα προβλήθηκε η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έγινε συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τους λόγους ύπαρξης του θεσμού, το έργο της και τον ρόλο των διαφόρων Επιτροπών. Στη συζήτηση τους δόθηκε η ευκαιρία να ανασύρουν από τη μνήμη τους όσα έχουν διδαχτεί στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και στο μάθημα της Γεωγραφίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. -Παρακολούθησαν video στον διαδραστικό πίνακα που αφορούσε περιήγηση σε χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. -Οι μαθητές, εργαζόμενοι σε ομάδες, επέλεξαν δύο ευρωπαϊκές χώρες και κατέγραψαν σε Google Docs πληροφορίες για τις χώρες και τις πρωτεύουσές τους, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα ψηφιακό κείμενο. -Κάθε μαθητής ατομικά ζωγράφισε μία αφίσα για μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τη φαντάζεται ο ίδιος.

5 -Οι μαθητές, δουλεύοντας ατομικά, ζωγράφισαν τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών. -Οι μαθητές δημιούργησαν με καπάκια τον χάρτη της Ευρώπης. -Τα παιδιά δημιούργησαν μικρά έργα χαρακτικής όπου θα αναπαριστώνται ολυμπιακά αγωνίσματα. -Οι μαθητές έμαθαν να τραγουδούν τον Ολυμπιακό ύμνο. - Επισκεφτήκαμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και οι μαθητές γνώρισαν και έπαιξαν Ολυμπιακά αγωνίσματα. -Τα παιδιά, μέσω υπολογιστή, έπαιξαν διάφορα αγωνίσματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. - Οι μαθητές, εργαζόμενοι ομαδικά και με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα, δημιούργησαν σε τοιχογραφία τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων -Οι μαθητές, εργαζόμενοι σε ομάδες ή ατομικά, δημιούργησαν ένα βιβλιαράκι για την Ολυμπία ανά τους αιώνες και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις πληροφορίες αυτές τις άντλησαν από σχετική βιβλιογραφία και το διαδίκτυο. -Στις 14 Ιουνίου θα γίνει στον χώρο του σχολείου, ανοίγοντας τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία, η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας από τους μαθητές της Στ΄1 τάξης και θα διεξαχθούν ολυμπιακά αγωνίσματα από όλα τα παιδιά του σχολείου.

6 Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Με τη βοήθεια του μαθήματος και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και του διαδραστικού πίνακα οι μαθητές γνώρισαν και συζήτησαν για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

7 Περιήγηση σε Ευρωπαϊκές χώρες

8 Χάρτης Ευρώπης με….καπάκια!! Για να γνωρίσουν οι μαθητές καλύτερα την Ευρώπη και, μάλιστα, με βιωματικό τρόπο, δημιούργησαν τον χάρτη της ηπείρου με…καπάκια από αναψυκτικά. Τον σχεδίασαν, τον έβαψαν και στο τέλος, κόλλησαν καπάκια.

9

10 Σε τοιχογραφία οι μασκότ

11 Επίσκεψη στο ΣΕΦ Υλοποιήσαμε επίσκεψη στο ΣΕΦ, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Ολυμπιακά Αθλήματα και να παίξουν.

12

13 Ολυμπιακά Αθλήματα με Χαρακτική

14

15 Μασκότ Ολυμπιακών Αγώνων Οι μαθητές, δουλεύοντας ατομικά, δημιούργησαν μασκότ Ολυμπιακών Αγώνων.

16

17 Τα παιδιά δημιουργούν με τη φαντασία τους αφίσες Ολυμπιακών Αγώνων στις Ευρωπαϊκές χώρες

18

19 Τελετή Αφής στην Ολυμπία (21 Απριλίου 2016) Με τον διαδραστικό πίνακα οι μαθητές παρακολούθησαν στο webtv την τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Ολυμπία που διεξήχθη στις 21 Απριλίου.

20 Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας Οι μαθητές προετοίμασαν μία μικρή γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, στην οποία παρουσίασαν το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας και πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου. Το Στ΄1 έκανε το τελετουργικό, στο οποίο συμμετείχε και η Α΄ τάξη με τη Β΄ και όλες οι τάξεις του σχολείου έκαναν Ολυμπιακά αθλήματα. Ανάμεσα σε όσα έκαναν οι μαθητές της Στ΄1 ήταν και το τελετουργικό με τη χορογραφία «Κούροι και Κόρες» (οι φωτογραφίες είναι από τις πρόβες στον χώρο του σχολείου).

21 Κούροι Κόρες

22 Ολυμπιακοί κύκλοι από την Α΄ και τη Β΄ τάξη Κόρες


Κατέβασμα ppt "Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google