Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4o Δ. Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ε 1 ΄ ΤΑΞΗ ΤΣΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Το θέατρο στην Ευρώπη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4o Δ. Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ε 1 ΄ ΤΑΞΗ ΤΣΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Το θέατρο στην Ευρώπη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4o Δ. Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ε 1 ΄ ΤΑΞΗ ΤΣΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Το θέατρο στην Ευρώπη

2 Οι γενικές αρχές Οι γενικές αρχές

3 Τα Φύλλα Εργασίας Τα Φύλλα Εργασίας 1 ο Ας γνωρίσουμε την Ευρώπη ( η ήπειρος, ο μύθος της Ευρώπης ) 2 ο την Ευρωπαϊκή Ένωση ( η ιστορία, τα κράτη, οι πρωτεύουσες, οι σημαίες, τα σύμβολα – σημαία, ύμνος, μοτίβο, επίσημη ημέρα –, οι ιδέες, οι αξίες, τα όργανα, οι θεσμοί ), 3 ο τα παιχνίδια ( η γωνιά των παιδιών :) ;;;;;; και οι εκδόσεις για την Ε. Ε. στο eurobookshop ( Τα αστέρια της Ευρώπης, Μια παρέα με καρδιά, Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη, Ενότητα στην Πολυμορφία, Η Ε. Ε. σε 12 μαθήματα, Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Δικαιώματα των πολιτών …, Ευρωπαϊκή Ένωση - Γεγονότα και στοιχεία, Πώς λειτουργεί η Ε. Ε., Νεολαία σε κίνηση - Ε urope, Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη ), 4 ο στα ενδότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην europa.eu με έμφαση στο θέμα του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και τέλος 5 ο η γνωριμία με το ευρωπαϊκό θέατρο (google)

4 Το θέατρο στην Ευρώπη

5 Γαλλία Μιλήσαμε

6 Ισπανία Μιλήσαμε για το Ισπανικό θέατρο που μας δίνει τον Θερβάντες που έγραψε τον Δον Κιχώτη και την τραγωδία Νουμάθια.

7 Ρωσία Μιλήσαμε

8 Μ. Βρετανία Αναφερθήκαμε στο Ελισαβετιανό θέατρο όπου συναντάμε τους Σαίξπηρ, Τζων Χέηγουντ, Τόμας Κυντ, Κρίστοφερ Μάρλοου, Μπεν Τζόνσον

9 Ελλάδα Μιλήσαμε για τα κύρια μέρη του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, που ήταν η σκηνή, η ορχήστρα και το κοίλον, για το θέατρο του Διονύσου τους μηχανισμούς και τα προσωπεία, αλλά και για το θέατρο στην Κρήτη το υ 16 ου - 17 ου αι. και τους Γεώργιο Χορτάτση και Βιτσέντζο Κορνάρο.

10 Τσεχία Μιλήσαμε για το περίφημο black light theatre της Πράγας με το μοναδικό στον κόσμο θέαμα που συνεπαίρνει το κοινό με την ομορφιά των εικόνων του, την καλλιτεχνική του αρτιότητα και τη μη - λεκτική δυναμική του. Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση των Χριστουγέννων – Μαύρο Θέατρο

11 Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση της 25 ης Μαρτίου – Μαύρο Θέατρο

12 Αξιολόγηση του προγράμματος Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με προθυμία και ανυπομονησία στο πρόγραμμα και συμμετείχαν με υπευθυνότητα και ενθουσιασμό στις δραστηριότητες αναπτύσσοντας συμμετοχική δράση και εξομαλύνοντας κατά τη διάρκεια της υλοποίησης τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Οι αρχικοί στόχοι επιτεύχθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι μαθητές όπως διαπιστώθηκε εφοδιάστηκαν με γνώσεις, προβληματίστηκαν και ενίσχυσαν την εκτίμησή τους στις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ αντιλήφθηκαν την έννοια της διαφορετικότητας που συμβάλλει στην ευρύτερη ενότητα και συνεργασία των μελών μιας πανευρωπαϊκής κοινότητας.

13 Διάχυση του προγράμματος DVD με όλο το παραχθέν υλικό καθώς στους γονείς Ανάρτηση του ταμπλό έξω από την τάξη κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο στην ιστοσελίδα του σχολείου παρουσίαση του τελικού βίντεο από τους μαθητές της Ε΄ τάξης στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους


Κατέβασμα ppt "4o Δ. Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ε 1 ΄ ΤΑΞΗ ΤΣΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Το θέατρο στην Ευρώπη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google