Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς, πολλοί θεωρούν ορισμένες φυλές κατώτερες.

3  Ένας άνθρωπος, αξίζει αγάπη, όποιο χρώμα κι αν έχει το δέρμα του, όπου κι αν πιστεύει, όπως κι αν σκέφτεται, όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζει. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός στον κόσμο και όλοι μας πρέπει αυτό να το σεβόμαστε.

4 Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται διάφορα θέματα που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ατόμου όπως η αλλαγή φύλου και η ομοφυλοφιλία και ο ρατσισμός που δέχονται από την κοινωνία.

5  Η ομοφυλοφιλία σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται αρνητικά κυρίως από την εκκλησία που την θεωρεί αμαρτία, αλλά και σε πολλές κοινωνίες είναι στιγματισμένη ως ανεπιθύμητο φαινόμενο. Η στάση του νεοέλληνα τα τελευταία 20 χρόνια έχει κάπως αλλάξει απέναντι σ’ αυτή την ομάδα ανθρώπων που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους συνανθρώπους τους εκτός από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Συνεπώς οι ομοφυλόφιλοι, άντρες και γυναίκες, είναι ακόμα αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο εργασιακό περιβάλλον, να γίνονται αντικείμενο χλευασμού, ενώ οι κοινωνικές πιέσεις που επανειλημμένως δέχονται, τους δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα.

6  Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκφράζει την βαθειά λύπη του καθώς η ανθρωπότητα εισέρχεται σε περίοδο συγχύσεων χαρακτηριζομένη δια της θρησκείας αποτέλεσμα των οποίων είναι η εκδήλωσις βίας, και διακρινόμενη δια την έλλειψη σεβασμού προς την θρησκευτική διαφορετικότητα.

7

8 Έρευνα, αφορά το πώς τα παιδιά με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο γίνονται αντιληπτά από τους συνομηλίκους τους. Οι συμμετέχοντες ήταν 344 μαθητές ηλικιών 8-17 ετών από 11 δημόσια σχολεία της Ελβετίας. Το υλικό της έρευνας αποτελούνταν από φωτογραφίες παιδιών που απεικονίζονταν είτε με είτε χωρίς διαφορετικότητα στο πρόσωπο, οι οποίες επιλέχτηκαν από τον επικεφαλής πλαστικό χειρουργό και δύο ψυχολόγους. Οι φωτογραφίες επεξεργάστηκαν ψηφιακά και περιελάμβαναν ουλές από εγκαύματα και παιδικά αιμαγγειώματα. Το αποτέλεσμα ήταν 12 ζευγάρια εικόνων,τα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν σύμφωνα με τις πρώτες τους εντυπώσεις. Τα παιδιά με τη διαφορετικότητα στο πρόσωπο χαρακτηρίστηκαν ως λιγότερο συμπαθητικά, λιγότερο ελκυστικά, λιγότερο χαρούμενα, λιγότερο καλά στο σχολείο και λιγότερο δημοφιλή, συγκρινόμενα με τα παιδιά χωρίς τη διαφορετικότητα στο πρόσωπο. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν, επίσης, λιγότερη προθυμία να συναναστραφούν ή να γίνουν φίλοι μαζί τους. Παρόλα αυτά, τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά και εκείνα που είχαν στο παρελθόν έρθει σε επαφή με κάποιο παιδί που είχε κάποιου είδους διαφορετικότητα στο πρόσωπο επέδειξαν λιγότερο ρατσιστικές αντιλήψεις.

9 Στην καθημερινότητα μέσα στις σημαντικές μας σχέσεις πόσο εφικτό είναι να αποδεχόμαστε τους άλλους χωρίς όρους; Αν το καταφέρναμε θα μπορούσαμε σίγουρα να έχουμε καλύτερες και βαθύτερες σχέσεις στη ζωή μας… όμως, στην πραγματικότητα μπαίνουμε σε μια σχέση κουβαλώντας ήδη τόσα πράγματα, τόσες προσδοκίες και ψευδαισθήσεις, που δεν είναι καν σίγουρο ότι βλέπουμε τον άλλο που έχουμε απέναντί μας. Πόσο τον ξέρουμε; Πόσο χώρο του δίνουμε για να εκφράσει τον εαυτό του και πόσο θέλουμε να τον γνωρίσουμε, όπως είναι και όχι όπως εμείς θέλουμε να τον βλέπουμε;

10 Αποδέχομαι χωρίς όρους σημαίνει ότι σέβομαι τον άλλο ως άνθρωπο, για αυτό που είναι και όπως ακριβώς είναι.Τον αποδέχομαι με βάση αυτά που μπορεί να μου προσφέρει και όχι με βάση αυτά που εγώ είχα ανάγκη και πίστευα ότι θα μπορούσε να μου προσφέρει. Αποδέχομαι τον άλλο χωρίς να τον επικρίνω, χωρίς να εκφράζω τα συναισθήματά μου ανάλογα με τη συμπεριφορά του. Συνεχίζω να τον αγαπώ ακόμη και όταν δεν έχει τη συμπεριφορά που θέλω. Εκφράζω την άποψή μου για τη συμπεριφορά του. Σέβομαι τη διαφορετικότητα του άλλου, το χαρακτήρα του και τον τρόπο συμπεριφοράς του, τις απόψεις και τον τρόπο σκέψης του.

11 Για να αποδεχτούμε τον άλλο όπως είναι, θα πρέπει πρώτα να δούμε ποιος είναι, τι είναι για εμάς και πώς θέλει να είναι απέναντι σε εμάς, ξεκαθαρίζοντας όμως και το τι περιμένουμε εμείς από τον άλλο.Και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αποδεχτεί πρώτα τον εαυτό μας, να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα δικά μας θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά, τα δικά μας συναισθήματα και σκέψεις, τους δικούς μας τρόπους αντίδρασης. Αποδέχομαι τον εαυτό μου σημαίνει αναγνωρίζω και αποδέχομαι τα λάθη μου, τις αδυναμίες και τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα μου, αποδέχομαι ότι έχω φοβίες και είμαι ευάλωτος, ότι έχω αρνητικά συναισθήματα και ότι κάνω κάποιες αρνητικές σκέψεις. Αποδέχομαι όλα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, αφού πρώτα τα αναγνωρίσω και μπορέσω να τα αντέξω, λέγοντας στον εαυτό μου ότι αυτά είμαι εγώ… και μπορώ να με εμπιστευτώ και να με αγαπήσω

12

13


Κατέβασμα ppt " ΠΩΣ βλέπετε τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ανήκουν σε διαφορετική εθνικότητα από εσάς; Τους θεωρείτε ίσους με εσάς; Δυστυχώς,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google