Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

2 ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ Πριν την έναρξη της όποιας ειδικής αισθητικής εργασίας που αφορά την αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους θα πρέπει η αισθητικός:  Να γνωρίζει την φυσική κατάσταση του ατόμου και τα πιθανά προβλήματα υγείας και να έχει επαφή με τους αντίστοιχους γιατρούς ώστε να αποφευχθούν σοβαρές ή και απλές δυσάρεστες καταστάσεις.  Να έχει καταρτίσει τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση και που θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου.  Να έχει ενημερώσει πλήρως το άτομο για τις εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος καθώς και για τη συμμετοχή του κατά τη διάρκεια των συνεδριών και μετά το πέρας τους.  Να ξεκινά πάντα τις όποιες εφαρμογές για την αντιμετώπιση του επιπλέον βάρους με την προετοιμασία του δέρματος του σώματος, ώστε να διευκολύνεται η διείσδυση των διαφόρων καλλυντικών σκευασμάτων και η επίδραση των χρησιμοποιούμενων ρευμάτων.

3 ΜΑΛΑΞΗ Η μάλαξη, σαν μέσο για τη φροντίδα του σώματος και την ηρεμία του μυαλού, αποτελεί μια τέχνη, την πιο παλιά, με αποδεδειγμένη την αξία και την προσφορά της στην καθημερινή ζωή δια μέσου των αιώνων. Τα διαφορετικά αποτελέσματα της μάλαξης επιτυγχάνονται με τη διαφοροποίηση της πίεσης, της ταχύτητας, της έντασης, του ρυθμού και της αλλαγής του συνδυασμού των χειρισμών. Η μάλαξη δεν έχει από μόνη της άμεσο αποτέλεσμα στις λιποαποθήκες του λιπώδους ιστού, αφού η μετακίνηση του λίπους λαμβάνει χώρα σε αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο. Αν όμως η μάλαξη συνδυαστεί με μειωμένη θερμιδική πρόσληψη καθίσταται πολύ χρήσιμο εργαλείο στη σταθεροποίηση της σωματικής φιγούρας. Τοπική μάλαξη και ειδικές ενεργητικές ασκήσεις μαζί με κατάλληλο διατροφικό σχεδιασμό μπορούν να εξασφαλίσουν τη βελτίωση της εμφάνισης της λιπώδους δυσμορφίας.

4 ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Ατμόλουτρα Σάουνα Υδρομασάζ Θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου Υπέρυθρη ακτινοβολία ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Κραδαστικά Μηχανήματα αναρρόφησης

5 ΚΡΑΔΑΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ Υπάρχουν διάφοροι τύπο κραδαστικών, όλοι χρησιμοποιούνται για τοπική μάλαξη. Έχουν διαφορετικά εξαρτήματα για τις διάφορες περιοχές του σώματος και φυσικά διαφορετικά αποτελέσματα. Παράγουν θερμότητα που έχει ως αποτέλεσμα το επιφανειακό ερύθημα, την αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας στο δέρμα και στου μύες. Στα κραδαστικά μηχανήματα συμπεριλαμβάνεται και αυτό που δημιουργεί κραδασμούς με υπερήχους. Ο τύπος αυτός λειτουργεί πάνω σε διαφορετική αρχή από τα μηχανικά κραδαστικά, προκαλώντας απαλή διέγερση και απομάκρυνση της τάσης των μυών. Όπως φαίνεται οι ιστοί στους οποίους ο τύπος είναι πιο αποτελεσματικός είναι αυτοί που έχουν τη μικρότερη αντίσταση και φυσικά οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ευαισθησία και τάση, όπου ακόμη και η μάλαξη χειρός δεν είναι ανεκτή. Αντενδείξεις: ευρυαγγείες, φλεβίτιδες, κιρσοί, εγκυμοσύνη, ελιές, δισκοπάθειες και περιοχές οστέινες.

6 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ Είναι τα μηχανήματα μάλαξης που εφαρμόζονται αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του αυξημένου βάρους. Είναι γνωστό πως ειδικές ασκήσεις μπορούν να μετασχηματίσουν τη σιλουέτα με την τόνωση και σύσφιξη μυών. Η μηχανική σύσπαση των μυών ενεργεί με τον ίδιο τρόπο και μπορεί να είναι αποτελεσματική. Τα μηχανήματα αυτά απαιτούν ειδική ικανότητα στην εφαρμογή τους και γνώσεις του μυϊκού, νευρικού και αιματικού συστήματος. Αυξάνουν την αιματική και λεμφική κυκλοφορία, αναζωογονούν τους ιστούς και απομακρύνουν τις ενδομυϊκές και υποδόριες διηθήσεις βελτιώνοντας την παροχή αίματος στη μαλασσόμενη περιοχή. Σε συνδυασμό και με τη υποθερμιδική δίαιτα μπορεί να επιταχυνθεί η μείωση του λίπους και η απώλεια βάρους. Μειώνουν επίσης, τα οιδήματα που δημιουργούνται από τη φτωχή αιματική κυκλοφορία ή τα κουρασμένα πόδια.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google