Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ● Αργυρίου Παναγιώτα Β1 ● Γκούγκα Εγκέρτα Β1 ● Ζούπη Παναγιώτα Β1 ● Κεραμάρη Ευαγγελία Β1 ● Κότσι Χρήστος Β2 ● Μηκέ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ● Αργυρίου Παναγιώτα Β1 ● Γκούγκα Εγκέρτα Β1 ● Ζούπη Παναγιώτα Β1 ● Κεραμάρη Ευαγγελία Β1 ● Κότσι Χρήστος Β2 ● Μηκέ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ● Αργυρίου Παναγιώτα Β1 ● Γκούγκα Εγκέρτα Β1 ● Ζούπη Παναγιώτα Β1 ● Κεραμάρη Ευαγγελία Β1 ● Κότσι Χρήστος Β2 ● Μηκέ Δήμητρα Β2 ● Πρέντη Γιάννης Β2 ● Σίτσεβ Ανδρέας Β2 ● Τσεκούρα Βαρβάρα Β3 ● Τσίμα Σουζάννα Β3 ● Τσίρτου Παυλίνα Β3 ● Φωτεινάκης Αλέξανδρος Β3 ● Χαλκιά Νίκη Β3

2 ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΉΞΕΡΕ Σ?

3 Σύμφωνα με το βιβλίο του κ. Λόη Λαμπριανίδη,στο εξωτερικό δουλεύουν πάνω απο 150.000 έλληνες επιστήμονες οι οποίοι βρίσκονται σε 74 διαφορετικές χώρες.Έτσι, μπορούμε να βρούμε διάφορες ειδικότητες επιστημόνων σε όλες τις γωνιές του κόσμου, όπως γιατρούς στη Μέση Ανατολή, χημικούς στην Αφρική, μηχανικούς στην Ασία. Όμως οι περισσότεροι βρίσκονται κυρίως στης μεγάλες πόλεις. «Πλέον όσοι φοιτητές διανύουν τα μεγαλύτερα έτη σπουδών αρχίζουν να εξετάζουν τις διόδους φυγής στο εξωτερικό»~ Λαμπριανίδης Λόης

4 ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ Blauel: > Nα και μια συναρπαστική ιστορία ελληνογερμανικής φιλίας! Την δεκαετία του '70 ο Φριτς Μπλάουελ, λάτρης της Ελλάδας, μετακομίζει μόνιμα στη Μάνη. Το 1980 ιδρύει την επιχείρηση «Φρίντριχ Μπλάουελ» στην Καλαμάτα και ξεκινάει πρώτος κάτι που σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη μόδα στο ελαιόλαδο: την βιολογική καλλιέργεια! Η επιχείρησή έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο εργοδότη της περιοχής και δεκάδες νέοι επιστρέφουν στη Μάνη για να αναλάβουν τους ελαιώνες της οικογένειάς τους.Παράγει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διακρίνεται κάθε χρόνο στους διεθνείς διαγωνισμούς και κάνει την περιοχή (αφού στην ετικέτα γράφει "Mani") διάσημη σε όλον κόσμο! Η ίδια η επιχείρηση απασχολεί 35 άτομα και κάνει ένα τζίρο κοντά στα 5 εκατ. ευρώ το χρόνο, έσοδα που προέρχονται από τις εξαγωγές της σε πολλές χώρες, αλλά κυρίως προς τις Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, Κίνα, ΗΠΑ, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Αγγλία, Ιαπωνία.

5 Aπό το 1978 ο Βασίλης Θεοχαράκης δημιουργεί την TEOCAR και την TECOM. Χτίζει εργοστάσια που το ένα έχει σαν σκοπό την συναρμολόγηση αυτοκινήτων της NISSAN. To άλλο,η TECOM έχει την υποχρέωση να κατασκευάζει καθίσματα και αρκετά άλλα τμήματα των αυτοκινήτων που συναρμολογούνται στην TEOCAR.To 1980 βγαίνει το πρώτο από μια σειρά μοντέλων της NISSAN (επιβατηγά και φορτηγά). Το 1995 η παραγωγή σταματάει για φορολογικούς λόγους. Το εργοστάσιο της TECOM συνεχίζει να λειτουργεί κατασκευάζοντας πλέον έπιπλα γραφείου, δέρματα και aftermarket καθίσματα αυτοκινήτου.. ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ

6 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ασχολήθηκε κυρίως στην Ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στην δεκαετία του 80. Σχεδιάσεις του τα RENAULT FARMA, NAMCO PONY και NAMCO SUPER, NEORIO E8000, DIM, AGRICOLA 25 GT 4X4 και άλλα. ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΠΑΤΙΝΑΣ Εχει διατελέσει Διευθυντής σχεδίασης σε B.M.W. και FIAT. Αρχισχεδιαστής σε SUBARU και ALFA ROMEO. Σχεδιάσεις του τα ALFA ROMEO 145 – 147, FIAT COUPE, BARCHETTA, BRAVO, MAREA. ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΒΟΣ Πρώην αρχισχεδιαστής της ΤOYOTA MOTOR EUROPE. Σχεδιαστής των YARIS, LEXUS SC 430 ΚΑΙ 300- ECHO.

7 Στη Λιβύη ο Βαγγέλης Μπέης και ο Κανάκης Μανδαλιός ηγούνται πλέον ως Ελληνική παρουσία στον τομέα των κατασκευών, ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ της οικογένειας Στασινόπουλου ισχυροποιεί τη θέση της με την ολοκλήρωση της μονάδας διέλασης αλουμινίου και το νοσοκομείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ των Παναγόπουλου – Θεοχαράκη καθίσταται βασικός πάροχος υγείας.

8 Η εταιρία Ζοχώνη-Πάτερσον Ο Γιώργος Ζοχώνης από το χωριό Βαμβακού της Σπάρτης ήταν ο πρώτος Έλληνας που έφτασε στα δυτικά παράλια της Αφρικής, στη Σιέρα Λεόνε. Η εταιρία που δημιούργησε στην πρωτεύουσα Φριτάουν μαζί με το νεαρό Σκωτσέζο Τζωρτζ Πάτερσον είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη δυτική Αφρική.

9 Παναγιώτης Ποτάγος Ο ιατρός-εξερευνητής Παναγής Ποτάγος, τιμήθηκε για το έργο και την προσφορά του από τη Βελγική κυβέρνηση, η οποία έδωσε το όνομά του σε κεντρική λεωφόρο της πόλης του PAULIS. H μετριοφροσύνη του Παναγή Ποτάγου αλλά και η μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα εκφράστηκε όταν ο βασιλιάς του Βελγίου Λεοπόλδος ο Β΄, του ζήτησε τιμής ένεκεν να υπογράψει το Χρυσό Βιβλίο των εξερευνητών. Τότε ο Π. Ποτάγος αρκέσθηκε να χαράξει μόνο δύο λέξεις: «ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ».

10 Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος Ο π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας Ιεραπόστολος της Αφρικής. Ο μακαριστός π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος γεννήθηκε το 1903 από μια φτωχή κτηνοτροφική οικογένεια στο χωριό Βασιλίτσι Πυλίας Μεσσηνίας και υπήρξε το έβδομο παιδί της οικογένειας.

11 Το 2002 μετατίθεται εκλεγόμενος στην μητρόπολη Ζιμπάμπουε. Συνεχίζει κι εδώ ακόμη κτίζει ιεραποστολικά κέντρα στο Χαράρε, στο Μαλάουι, για συνέδρους, για νοσοκομείο, για τεχνικές σχολές και για παιδικούς σταθμούς. Πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόδωρος

12 «Πρέσβης της Ελλάδας στην F1» Νικόλαος Τομπάσης Το 1992 κατάφερε να πιάσει δουλειά σε μια ομάδα της Formula 1. Ξεκίνησε ως αεροδυναμιστής στην Benetton και από το 1993 ως το 1995 ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής της ομάδας. Δουλειά του ήταν, δηλαδή, να σχεδιάζει ένα μονοθέσιο.Το 1997 πήγε στην Ferrari και του πήρε κι εκεί μόλις ένα χρόνο για να αναλάβει επικεφαλής του τμήματος. Έμεινε ως το 2004 όταν και μετακόμισε στην Αγγλία, για να αναλάβει τον ίδιο ρόλο στην McLaren.

13 Kωνσταντίνος Kαραθεοδωρή Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή ήταν Έλληνας μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας.Ο Kαραθεοδωρή έμεινε πάντα στη σκιά δίνοντας ακόμη και αφορμή σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας ότι αυτός ήταν που επινόησε την περίφημη θεωρία της σχετικότητας και ήταν οι τύψεις που οδήγησαν τον Aϊνστάιν να δηλώσει τα παραπάνω. «Εγώ προσωπικά αλλά και η Mαθηματική Eπιστήμη, η Φυσική, η σοφία του αιώνα μας, του χρωστάμε τα πάντα»~Αϊνστάιν

14 Γεώργιος Παπανικολάου Ο Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας.Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην Ιατρική.

15 Δημήτριος Χριστοδούλου Το «ασιατικό Νόμπελ» κατέκτησε ο Έλληνας μαθηματικός Δημήτριος Χριστοδούλου. Σύμφωνα με το Ίδρυμα των βραβείων Shaw, ο Δημήτριος Χριστοδούλου βραβεύεται για το εξαιρετικά καινοτόμο ερευνητικό του έργο στηνεφαρμοσμένη Γεωμετρία.

16 Πολλοί Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε αυστραλιανά σίριαλ, όπως ο Άλεξ Δημητριάδης, η Ζωή Βεντούρα, ο Γιώργος Καπινιάρης, η Μαίρη Κούστα, η Άντα Νικοδήμου, που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στο σίριαλ του καναλιού «7» Home and Away και έχει ψηφιστεί πολλές φορές ως «η δημοφιλέστερη προσωπικότητα της αυστραλιανής τηλεόρασης».

17 Οριάνθη Πανάγαρη Η Οριάνθη Πανάγαρη, γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 στην Αδελαΐδα.Στα 15 της εγκατέλειψε το σχολείο για να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική. Ως τώρα έχει παίξει με τον Πρινς, έχει κάνει περιοδεία με τον Στιβ Βάι, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Έρικ Κλάπτον «Crossroads Guitar Festival» και ήταν αυτή που θα έπαιζε δίπλα στο Michael Jackson, στη συναυλία που προοριζόταν να γίνει λίγο πριν το θάνατο του.

18 Στον δήμο Κόγκαραχ του Σίδνεϊ, του οποίου δή μαρχος είναι ο ομογενής Νίκος Βαρβαρής, δόθηκε το βραβείο του καλύτερου δημάρχου της Αυστραλίας. Ο ελληνικής καταγωγής Βαρβαρής, δίνει βαρύτητα σε θέματα πολιτισμού, σε περιβαλλοντικά θέματα, στη σωστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου του, σε υποδομές και αθλητισμό.

19 Η ψυχολόγος Χάρις Καρνέζη η οποία ανέπτυξε μια επαναστατική θεραπεία για τον αυτισμό. Υποστηρίζει πως το θέατρο μπορεί να θεραπεύσει ένα μεγάλος μέρος της νόσου και εφαρμόζει με μεγαλη επιτυχία τη μέθοδο του "Γνωστικού Συμπεριφορικού Δράματος" στην Αυστραλία αλλά και την Ιρλανδία.

20 Ο Γιώργος Ντονικιάν και η Ελένη Κάπαλος, είναι πετυχημένοι παρουσιαστές ειδήσεων, που «φωτίζουν» με την παρουσία τους την αυστραλιανή τηλεόραση, και συγκεκριμένα το κανάλι ΤΕΝ.

21 Η Παρθένα Σταυροπούλου, ομογενής εκφωνήτρια στο κρατικό ABC, ο Μάικλ Τομαλάρης, παρουσιαστής στο κανάλι της SBS, ο Ανδρέας Πασχαλίδης, και ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Καλομπάρης που εδώ και χρόνια μεσουρανεί στην εκπομπή του MasterChef, είναι μερικοί από τους ομογενείς που διαπρέπουν στην χώρα των καγκουρό.

22 Σημαντική διάκριση απέσπασε ο πολυβραβευμένος 38άχρονος ομογενής ζωγράφος Μιχάλης Ζάβρος κερδίζοντας το πρώτο Αυστραλιανό βραβείο «Bulgari Art Award», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 80.000 δολαρίων.Πατέρας τριών παιδιών ο Μιχάλης Ζάβρος έχει δει θέματα που έχει δημιουργήσει να κοσμούν την εθνική πινακοθήκη της Αυστραλίας αλλά και τις κορυφαίες γκαλερί της χώρας.Το 2010, είχε λάβει το πρώτο βραβείο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πορτραίτων στην Αυστραλία.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ ● Αργυρίου Παναγιώτα Β1 ● Γκούγκα Εγκέρτα Β1 ● Ζούπη Παναγιώτα Β1 ● Κεραμάρη Ευαγγελία Β1 ● Κότσι Χρήστος Β2 ● Μηκέ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google