Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιογραφία Ημερολόγιο Αυτοβιογραφία Απομνημονεύματα Βιογραφικό Σημείωμα Συστατική Επιστολή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιογραφία Ημερολόγιο Αυτοβιογραφία Απομνημονεύματα Βιογραφικό Σημείωμα Συστατική Επιστολή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Βιογραφία Ημερολόγιο Αυτοβιογραφία Απομνημονεύματα Βιογραφικό Σημείωμα Συστατική Επιστολή

3  Η καταγραφή της ζωής ενός προσώπου, που είναι γραμμένη από ένα τρίτο πρόσωπο. Π.χ. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1948 στην Αθήνα[…]. Στη Θεσσαλονίκη ο Σιδηρόπουλος νεαρός φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία[…]. Δεν έγραψε μόνο στίχους, αλλά και ποιήματα, ημιτελή θεατρικά έργα καθώς και κείμενα με πολιτικές και φιλοσοφικές απόψεις κ.λπ.

4  Η καταγραφή προσωπικών βιωμάτων, η οποία έχει μικρή χρονική απόκλιση από τη στιγμή που συνέβη το συγγραφόμενο γεγονός. Π.χ. Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 1942 Αγαπητή Κίττυ, η μητέρα είναι τρομερά εκνευρισμένη πράγμα που με θέτει σε κίνδυνο[…]. Δεν ήμουν ούτε πειραγμένη, ούτε στεναχωρημένη. Απλώς, ήμουν λυπημένη. Δική σου, Άννα.

5

6  Η παρουσίαση της ζωής ενός ατόμου από το ίδιο το άτομο, η οποία συνήθως γράφεται σε χρόνο αρκετά μεταγενέστερο από όσα εξιστορεί. Π.χ. “ Έτυχε να επισκεφτώ ένα μικρότερο χωριό κι εκεί συνάντησα μερικές γυναίκες με πολύ βρώμικα φορέματα. Παρακάλεσα τη γυναίκα μου να τις ρωτήσει γιατί δεν ξέπλεναν τα ρούχα τους.” Αυτοβιογραφία του Μαχάτμα Γκάντι.

7  Κείμενο στο οποίο ο συγγραφέας αφηγείται συνήθως τα σημαντικά κατορθώματα της ζωής του, χωρίς να κάνει αναφορά στον ιδιωτικό του βίο. Οι συγγραφείς κατά κύριο λόγο είναι άτομα με κάποιο αξίωμα. Π.χ. «Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν[…]. Μου λέγει ( ο Όθων) «Τι θέλεις να μου ειπής τώρα;»» κ.λπ. Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη.

8

9

10

11  Η καταγραφή των σημαντικότερων στοιχείων της ζωής ενός ατόμου. Συνήθως ένα βιογραφικό σημείωμα γράφεται για έναν πρακτικό σκοπό όπως η κατάληψη μιας θέσης εργασίας, για μια υποτροφία κ.λπ. Γι’ αυτό και περιέχει τα προσόντα του ατόμου που εξυπηρετούν καλύτερα τον επιδιωκόμενο στόχο. βιογραφικο-σημειωμα-φορμα-1.doc

12  Ο συντάκτης βεβαιώνει ότι ένα πρόσωπο διαθέτει ή δε διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα για την κάλυψη μιας θέσης, μια υποτροφίας κ.λπ. Π.χ. Αγαπητέ κ. συνάδελφε, Ο κ. Ν.Π. υπήρξε φοιτητής μου κατά το Πανεπιστημιακό έτος 1997-1998[…]. Δείχνει διάθεση για μάθηση[…]. Νομίζω ότι αν δεχτείτε την εγγραφή του στο μεταπτυχιακό σας τμήμα, θα ενθαρρύνετε τη διάθεσή του αυτή. Με εκτίμηση Αθήνα 15/12/1999


Κατέβασμα ppt "Βιογραφία Ημερολόγιο Αυτοβιογραφία Απομνημονεύματα Βιογραφικό Σημείωμα Συστατική Επιστολή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google