Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ. ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ. ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ

2 ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει τη μέθοδο.  Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.  Επεξηγεί τα διάφορα σημεία προσοχής και τα στάδια της μεθόδου.

3 ΟΡΙΣΜΟΣ:  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΝΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΓΡΟΥ.

4 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ:  ΨΩΜΙ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ (ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ)  ΠΑΤΑΤΕΣ  ΑΥΓΑ  ΦΡΟΥΤΑ  ΚΡEΜΕΣ  ΕIΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚHΣ

5 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:  ΦΟΥΡΝΟΥΣ  ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ  ΦΟΡΜΕΣ  ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΟΧΕΙΑ

6 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ BAKING:  ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ. Η ΜΟΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΜΟΣ, Π.Χ. CAKES.

7  ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ (Π.Χ. ΨΩΜΙ). Η ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕ ΚΟΧΛΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.

8 ΜΕ ΜΠΕΝ-ΜΑΡΙ (ΒAIN ΜARIE) ΟΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΓΑ, ΟΠΩΣ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ (CRÈME CARAMEL AND SOUFFLÉS).

9 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ  Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΡΟΤΟΥ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ.  ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ.  ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ.

10 ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ  Η ΤΡΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ.  ΤΟ MISE EN PLACE ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

11 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ  ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΔΟΧΕΙΩΝ (GREASING).  ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΡΙΔΩΝ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΣΙΜΟ.  Η ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

12 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ  Η ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ (BRUSHING) ΓΙΝΕΤΑΙ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΚΤΥΠΗΜΕΝΟ ΑΥΓΟ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΓΑΛΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑ Η’ ΝΕΡΟ.

13 ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ  ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ (DUSTING) ΓΙΝΕΤΑΙ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ, ΜΕ ΑΛΕΣΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ Η΄ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ Η΄ ΦΟΡΜΕΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΨΩΜΙΑ Η΄ ΡΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ Η΄ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (Π.Χ. ΖΥΜΕΣ).

14 ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει τη μέθοδο.  Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.  Επεξηγεί τα διάφορα σημεία προσοχής και τα στάδια της μεθόδου.


Κατέβασμα ppt "ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ. ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google