Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

2 Αντιλαμβάνεται τη σημασία της σωστής αποθήκευσης των προμηθειών, σε σχέση με το κόστος τροφίμων. Κατατάσσει τις προμήθειες σε κατηγορίες και αναφέρει παραδείγματα. Απαριθμεί οδηγίες για σωστή αποθήκευση των προμηθειών. Σχολιάζει τη σημασία της καθαριότητας των αποθηκευτικών χώρων. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να :

3 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΥΓΡΑΣΙΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ.

4 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.

5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ: ΞΗΡΕΣ: ΑΛΕΥΡΙ, ΟΣΠΡΙΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΑΤΙ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

6 ΦΘΑΡΤΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. EΔΩ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

7 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ Η ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ. ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ.

8 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ, ΝΥΦΙΤΣΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΜΥΓΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ. ΜΟΛΥΝΣΗ = ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ.

9 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ/ (ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΙΧΟΙ) Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ. FIFO (FIRST IN/ FIRST OUT) OI ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ.

10 ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.

11 Αντιλαμβάνεται τη σημασία της σωστής αποθήκευσης των προμηθειών, σε σχέση με το κόστος τροφίμων. Κατατάσσει τις προμήθειες σε κατηγορίες και αναφέρει παραδείγματα. Απαριθμεί οδηγίες για σωστή αποθήκευση των προμηθειών. Σχολιάζει τη σημασία της καθαριότητας των αποθηκευτικών χώρων. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να :


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google