Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Κάστρο της Καντάρας Από τους: Μικαέλα ΔημητρίουΜικαέλα Δημητρίου Στέφανο ΜαταίουΣτέφανο Ματαίου Χρήστο ΚουντουρίδηΧρήστο Κουντουρίδη Φρόσω ΣαββίδουΦρόσω.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Κάστρο της Καντάρας Από τους: Μικαέλα ΔημητρίουΜικαέλα Δημητρίου Στέφανο ΜαταίουΣτέφανο Ματαίου Χρήστο ΚουντουρίδηΧρήστο Κουντουρίδη Φρόσω ΣαββίδουΦρόσω."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Το Κάστρο της Καντάρας Από τους: Μικαέλα ΔημητρίουΜικαέλα Δημητρίου Στέφανο ΜαταίουΣτέφανο Ματαίου Χρήστο ΚουντουρίδηΧρήστο Κουντουρίδη Φρόσω ΣαββίδουΦρόσω Σαββίδου

3  Το Κάστρο της Καντάρας πήρε το όνομά του απο την κορυφή όπου είναι χτισμένο.  Καντάρα σημαίνει χαράδρα στα αραβικά.  Η βραχώδης κορυφή έχει ύψος 620 μέτρων.  Δεσπόζει της βόρειας παραλίας και της ανατολικής Μεσαορίας.

4 Κτίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα από τους βυζαντινούς. Η είσοδός του βρίσκεται στην ανατολική πλευρά. Στο κάστρο αυτό αιχμαλωτίστηκε ο Ισαάκιος Κομνηνός από το Ριχάρδο Λεοντόκαρδο. Το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο. Έλεγχε την είσοδο στη χερσόνησο της Καρπασίας. Καταστράφηκε από τους Βενετσιάνους.

5 Δίπλα από το φρούριο είναι ένας μεγάλος βράχος με το όνομα Θρονίν της Ρήγαινας. Εκεί καθόταν κατά την παράδοση η ρήγαινα και αγνάντευε την Καρπασία.


Κατέβασμα ppt "Το Κάστρο της Καντάρας Από τους: Μικαέλα ΔημητρίουΜικαέλα Δημητρίου Στέφανο ΜαταίουΣτέφανο Ματαίου Χρήστο ΚουντουρίδηΧρήστο Κουντουρίδη Φρόσω ΣαββίδουΦρόσω."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google