Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ 7. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ 7. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ 7

2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΜΗΣ, ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ, ΠΕΤΣΑΚΙΑ Η ΔΕΡΜΑ. ΕΑΝ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΘΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑΣ.

3 ΜΑΡΑΘΟΣ. (ΓΛΥΚΟΣ) (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ). ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΟΥ ΑΙΘΕΡΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΥ. ΣΥΝΗΘΩΣ, Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΛΙΠΑΡΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΩΡΙΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ.

4 ΛΙΒΑΝΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΟΣΟ ΤΟΥ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΓΜΑΤΟΣ. ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΡΩΤΑ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΣΟ Ο ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΔΕΡΜΑ: ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΝΥΧΙΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ. ΜΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΟΓΚΟ ΣΕ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΑΛΛΙΑ.

5 ΓΕΡΑΝΙ. ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ. ΣΥΧΝΑ, ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ «ΠΟΛΥ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΟ» ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΩΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΗΣ ΣΕ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ, ΩΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΣΕ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΓΥΑΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΚΝΕΪΚΟ ΔΕΡΜΑ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΙΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ. ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΔΩΜΕΝΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ.

6 ΓΚΡΕΗΠ - ΦΡΟΥΤ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΜΑΛΛΙΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΥΡΙΔΑ. ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ. ΔΕΡΜΑ: ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΥΤΤΑΡΙΔΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. ΝΥΧΙΑ: ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΝΥΧΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ, ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ, ΩΣΤΕ Ν' ΑΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ. ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΣΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ.

7 ΥΣΣΩΠΟΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ). ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΜΟΥΛΑ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΜΟΥΛΑ, Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΘΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΚΖΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΔΙΑ.

8 ΓΙΑΣΕΜΙ. ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΟΣ: Ο ΑΙΘΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΩΝ ΓΙΑΣΕΜΙΟΥ ΘΑ ΣΙΓΟΥΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Σ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 50 - 50 ΘΕΤΙΚΗ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ. ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΠΑΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ. ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΗΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ, ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ.

9 ΑΓΡΙΟΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ. ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΧΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΟΝΩΤΙΚΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΛΑΡΩΜΕΝΩΝ ΜΠΡΑΤΣΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΙΣ ΑΚΝΕΪΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΜΗΓΜΑ ΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ.

10 ΛΕΒΑΝΤΑ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΦΙΝΑ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΗΡΑ ΜΑΛΛΙΑ. ΔΕΡΜΑ: ΑΚΜΗ, ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΛΕΒΑΝΤΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ Η ΨΩΡΙΑΣΗ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΣΤΑ ΩΡΙΜΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ: ΑΠΑΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΑ.

11 ΛΕΜΟΝΙ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ). ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΞΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΑ ΕΛΑΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ, ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟ. ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ, ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΡΥΤΙΔΙΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ. ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ. ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ.

12 ΛΕΜΟΝΟΧΟΡΤΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΜΙΓΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ Η ΣΤΑ ΦΥΤΑ). ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΗ­ΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΡΑ ΕΡΕΘΙΣΤΙΚΑ ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ - ΑΜΙΓΕΣ Η’ ΑΛΛΙΩΣ "ΣΚΕΤΟ". ΣΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ, ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΑΓΟΝΩΝ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΨΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΛΙΠΑΡΟ ΚΑΙ ΑΚΝΕΪΚΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΛΥΚΤΑΙΝΩΝ - ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

13 ΚΙΤΡΟ (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ). ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ. ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΟΣΟ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΙ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΩΣ ΣΤΥΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝΩΝΤΙΚΟ.

14 ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΑΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΩΛΩΠΩΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΙΣΤΟΥ Η’ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΑΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ. ΓΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, ΕΧΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.

15 ΜΕΛΙΣΣΑ. ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΤΕ Θ' ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ, Η ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΠΡΙΝ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ: ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΗ ΛΥΣΗ. ΔΕΡΜΑ: ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΖΕΜΑ, ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΗΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ.

16 ΜΥΡΡΑ. ΕΝΑ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΛΑΔΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΙΒΛΟΥ. ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΙ. ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΤΟ ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ. ΔΡΑ ΩΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΣΕ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ. ΝΥΧΙΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑΚΙΑ. ΜΑΛΛΙΑ: ΔΡΑ ΩΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ.

17 ΝΕΡΟΛΙ. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΑΣΜΕΝΟ. ΝΥΧΙΑ: ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΕΤΣΑΚΙΑ Η ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ. ΔΕΡΜΑ: ΠΕΡΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

18 ΝΙΑΟΥΛΙ. Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ Μ' ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΒΑΣΙΚΗ ΧΡΗΣΗ: ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΕΥΡΕΟΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ. ΔΕΡΜΑ: ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΑΚΝΕΪΚΑ ΔΕΡΜΑΤΑ. ΠΟΔΙΑ: ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ.


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ 7. ΒΑΣΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΚΑΛΥΠΤΟ, ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΛΛΩΝ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google