Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το σχολείο μας βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα “Ευκλείδης”, ενός συγκροτήματος με μεγάλη ιστορική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το σχολείο μας βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα “Ευκλείδης”, ενός συγκροτήματος με μεγάλη ιστορική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Το σχολείο μας βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα “Ευκλείδης”, ενός συγκροτήματος με μεγάλη ιστορική παράδοση, στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση της χώρας μας. Το σχολείο παρέχει Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση σε επίπεδο Ανώτερης Δ/θμιας Εκπαίδευσης, βρίσκεται σε νέο κτίριο, επί της οδού Κατσιμίδη 11 και τη φετινή σχολική χρονιά έχει 274 μαθητές. Τα Εργαστηριακά μαθήματα γίνονται στις εργαστηριακές αίθουσες του 4ου ΣΕΚ Θεσσαλονίκης, το οποίο συστεγάζεται στο κτίριο της οδού Κατσιμίδη. Το 1981 ήταν το πρώτο έτος ίδρυσης της σχολικής μας μονάδας, ως “ΚΕΤΕ Θεσσαλονίκης”. Το 1985 μετατράπηκε σε “4η ΤΕΣ Θεσσαλονίκης. Το 1997 μετατράπηκε σε “15ο ΤΕΕ Θεσσαλονίκης. Το 2007 μετατράπηκε σε “15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης” και με αυτή τη μορφή λειτουργεί έως και σήμερα.

4 Σύμφωνα με την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 167127/Γ7/15-10-2014 του Υ.ΠΑΙ.Θ. το σχολείο μας υλοποίησε πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας των μαθητών μας με τίτλο «Υιοθεσία Επιχείρησης» του Δημόσιου Τομέα. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργεί τους κατάλληλους δεσμούς μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου και των μαθητών της ειδικότητας που σχετίζεται με το χώρο αυτό. Ζητήσαμε συνεργασία μεταξύ του ΕΠΑ.Λ και συγκεκριμένα της ειδικότητας «ΟΧΗΜΑΤΩΝ» της 3 ης τάξης του σχολείου μας με το Συνεργείο Οχημάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

5 Ο παιδαγωγικός στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές της ειδικότητας «ΟΧΗΜΑΤΩΝ» τις πραγματικές συνθήκες εργασίας του επαγγέλματος και της ειδικότητας που σπουδάζουν.

6 Η συνεργασία αυτή είχε δύο άξονες 1 ος άξονας: Ενημέρωση των μαθητών μας από τον υπεύθυνο του ΕΚΑΒ σχετικά με την συγκεκριμένη υπηρεσία. ― Οργανόγραμμα ― Διοίκηση ― Τεχνικό προσωπικό ― Προσόντα τεχνικού προσωπικού ― Επιμόρφωση προσωπικού ― Δομή του συνεργείου ― Εργασίες στους χώρους ― Κύκλος εργασιών

7 Ενημέρωση από τον τεχνικό διευθυντή του συνεργείου του ΕΚΑΒ, κ.Γεώργιο Τζιμόπουλο, στο σχολείο μας.

8

9

10

11 2 ος άξονας: Εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών στο χώρο του συνεργείου, με σκοπό επί τόπου ενημέρωση των μαθητών και παρακολούθηση των σχετικών εργασιών που πραγματοποιούνται εκεί.

12 Ξενάγηση στο χώρο του ΕΚΑΒ…

13 Περιήγηση στο συνεργείο…

14

15

16

17  Ελευθεριάδης Κων/νος  Ευαγγέλου Κατερίνα  Ζώη ΜαιρηΛία  Μακαβαίος Βασίλης  Ουσταμπασίδης Απόστολος  Πάνος Νίκο  Παπαγιουβάνης Βασίλης  Παρθενιώτη Γεωργία

18 Σας ευχαριστούμε πολύ!!! 15 ο ΕΠΑ.Λ


Κατέβασμα ppt "Το σχολείο μας βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα “Ευκλείδης”, ενός συγκροτήματος με μεγάλη ιστορική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google